Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Senna Tea: voordelen, bijwerkingen en toepassingen

Overzicht

 1. Senna is een kruid en senna-thee wordt gemaakt van de bladeren van de Cassia-senna-plant. Deze planten gedijen in tropische gebieden, hoewel sommige kunnen groeien in meer gematigde klimaten.

 2. Senna-thee kan een beetje zoet zijn, maar heeft een sterke bittere ondertoon. Hierdoor mengen mensen soms senna-thee met groene thee of voegen honing toe om de smaak te verbeteren. Het is ook niet ongelooflijk aromatisch.

 3. Senna-thee is op de markt gebracht als constipatiebehandeling en als een "detox" -thee. Het wordt ook vaak gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen, hoewel dit niet wordt aanbevolen.

 4. Dankzij het vermogen om constipatie te behandelen, wordt het soms op korte termijn gebruikt om aambeien te behandelen. Er is echter onvoldoende bewijs om het gebruik van senna voor aambeien of gewichtsverlies te ondersteunen.

 5. Senna is goedgekeurd door de FDA als een laxeermiddel zonder recept. De aanbevolen inname voor volwassenen van 12 jaar en ouder is 17,2 milligram (mg) per dag. Experts waarschuwen om 34,4 mg per dag niet te overschrijden. Voor constipatie bij kinderen wordt 8,5 mg per dag aanbevolen. Voor constipatie na de zwangerschap is 28 mg verdeeld over 2 doses gebruikt.

Bijwerkingen

 1. Senna-thee kan een aantal verschillende onmiddellijke bijwerkingen veroorzaken. Waaronder:

Gezondheidsvoordelen

 1. Senna-thee is een levensvatbare kortetermijnbehandeling voor constipatie. Omdat senna-thee constipatie kan behandelen, kan het ook helpen bij de behandeling van aambeien die optreden als gevolg van chronische constipatie, maar raadpleeg voor gebruik uw arts.

 2. Van Senna wordt ook gedacht dat het zowel ontstekingsremmende als antiparasitaire eigenschappen heeft.

Risico's, complicaties en interacties

 1. Hoewel senna-thee effectief lijkt te zijn als een kortdurende constipatiebehandeling, mag deze niet langdurig worden gebruikt. De American Herbal Products Association heeft eigenlijk aanbevolen om het niet op lange termijn te gebruiken vanwege de potentiële risico's.

 2. Langdurig gebruik van senna kan laxerende afhankelijkheid en leverschade veroorzaken.

 3. Raadpleeg uw arts voordat u senna gebruikt als u:

 4. Senna-thee kan ook een wisselwerking hebben met medicijnen zoals bloedverdunners en diuretica.

 5. Langdurig gebruik van elke vorm van senna kan een elektrolytstoornis veroorzaken die reeds bestaande hartaandoeningen, waaronder hartaandoeningen, kan verergeren.

Wat het onderzoek zegt

 1. Hoewel senna-thee alleen als kortetermijnbehandeling mag worden gebruikt, blijkt uit het beperkte aantal onderzoeken dat het voor de meeste mensen veilig lijkt te zijn.

 2. Uit een studie uit 2009, gepubliceerd in het Journal of Toxicology, bleek dat chronisch gebruik van senna geen effect heeft op de functie van de gladde darmspieren of de enterische zenuwen bij ratten na twee jaar. Er werd ook vastgesteld dat er in die tijd geen carcinogene effecten waren.

 3. Uit een studie uit 2011 bleek ook dat er geen verband lijkt te bestaan ​​tussen chronisch gebruik van senna en darmkanker. De studie beveelt aan om constipatie te behandelen door eerst een bulkvormend middel of (een voor een) een ontlastingontharder te gebruiken en vervolgens een stimulerend middel zoals senna toe te voegen.

Takeaway

 1. Senna-thee is goedgekeurd door de FDA als een laxeermiddel zonder recept, waardoor het een levensvatbare en relatief veilige behandeling is voor mensen die worstelen met constipatie. Het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken als hulpmiddel bij het afvallen. Probeer in plaats daarvan af te vallen door gezondere maatregelen, zoals sporten en een dieet volgen dat rijk is aan fruit, groenten, magere eiwitten en vezelige koolhydraten.

 2. Het wordt afgeraden langer dan twee weken senna-thee te drinken. Het is het beste wanneer het af en toe wordt gebruikt. Als het drinken van senna-thee uw constipatie niet heeft geholpen, maak dan een afspraak met uw arts om te beslissen hoe verder te gaan.

 3. Senna-thee is goedgekeurd door de FDA als een laxeermiddel zonder recept, waardoor het een levensvatbare en relatief veilige behandeling is voor mensen die worstelen met constipatie. Het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken als hulpmiddel bij het afvallen. Probeer in plaats daarvan af te vallen door gezondere maatregelen, zoals sporten en een dieet volgen dat rijk is aan fruit, groenten, magere eiwitten en vezelige koolhydraten.

 4. Het wordt afgeraden langer dan twee weken senna-thee te drinken. Het is het beste wanneer het af en toe wordt gebruikt. Als het drinken van senna-thee uw constipatie niet heeft geholpen, maak dan een afspraak met uw arts om te beslissen hoe verder te gaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407