Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Shea Butter voor je gezicht: voordelen voor de huidverzorging en hoe het te gebruiken

Overzicht

 1. Karitéboter is vet dat is gewonnen uit karitéboomnoten. Het is gebroken wit of ivoorkleurig en heeft een romige consistentie die gemakkelijk op je huid kan worden verspreid. De meeste karitéboter is afkomstig van karitébomen in West-Afrika.

 2. Hoge concentraties vetzuren en vitamines maken sheaboter tot een ideaal cosmetisch ingrediënt voor het verzachten van de huid. Karitéboter heeft ook ontstekingsremmende en genezende eigenschappen. Het gebruik van karitéboter op je lichaam, vooral je gezicht, kan je huid verzorgen, kalmeren en kalmeren.

Voordelen van sheaboter voor je gezicht

 1. Van sheaboter is bewezen dat het uitgebreide ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Roodheid en zwelling op uw gezicht kunnen worden gekalmeerd door shea butter-producten aan te brengen.

 2. De rijke boomnootolie in sheaboter kan in je huid doordringen, waardoor een gladde en zachte barrière ontstaat die vocht afdicht. Dit hydraterende effect kan enkele uren duren.

 3. Sheaboter heeft ook anti-verouderings eigenschappen. Als dat waar is, is het exacte mechanisme niet bekend en kan het verband houden met het bevorderen van de collageenproductie of het verminderen van de afbraak van reeds aanwezig collageen.

Om karitéboter op je gezicht te gebruiken

 1. De eenvoudigste manier om sheaboter voor uw gezicht te gebruiken, is door een crème met sheaboter te kopen bij een reformwinkel, apotheek of online winkel.

 2. Karitéboter kan direct op je gezicht worden aangebracht voordat je gaat slapen. Het aanbrengen van room met sheaboter als onderdeel van uw huidverzorgingsroutine in de ochtend kan even wennen zijn. De vetzuren en oliën in sheaboter kunnen het aanbrengen van make-up er bovenop moeilijk maken.

 3. U kunt ook een gezichtsmasker maken met sheaboter en verschillende andere ingrediënten. Was je gezicht eerst met een crème-reinigingsmiddel of warm water.

 4. Om je eigen masker te maken, meng je het volgende:

 5. Goed mengen en uitspreiden over je gezicht. Laat het masker 10 tot 12 minuten intrekken voordat je je gezicht voorzichtig reinigt met warm water en een zacht washandje voor het beste resultaat.

 6. Wees voorzichtig met deze gezichtsmaskers, omdat deze acne kunnen bevorderen als u daar vatbaar voor bent.

Bijwerkingen en risico's

 1. Karitéboter is een ongelooflijk actueel ingrediënt met een laag risico. Allergische reacties op karitéboter zijn zeldzaam.

 2. Zelfs mensen die allergisch zijn voor noten, de familie waartoe shea-noten behoren, hebben een laag risico op reactie op sheaboter op hun gezicht. Onderzoekers geloven dat dit komt omdat shea-noten weinig van de boomnoot-eiwitten bevatten die allergieën veroorzaken.

 3. Maar dat betekent niet dat er geen risico's aan verbonden zijn. Gezien de consistentie van karitéboter, is het waarschijnlijk comedogeen.

 4. Sommige websites op internet beweren dat karitéboter niet-comedogeen is of een "lage comedogeen beoordeling" heeft. Het is niet duidelijk waar dit bewijs vandaan komt, omdat er geen studies beschikbaar zijn om deze bewering te ondersteunen.

 5. De American Academy of Dermatology ondersteunt het idee dat karitéboter je poriën kan verstoppen en acne kan veroorzaken. Dit is vooral het geval als je een acne-gevoelige huid hebt.

Takeaway

 1. Karitéboter is een bewezen vochtinbrengende crème voor uw huid. Er zijn tal van huidverzorgingsproducten, in verschillende prijspunten die sheaboter als een van de hoofdingrediënten bevatten. [! 7504 => 1140 = 5!

 2. Pure sheaboter op je gezicht kan echter leiden tot puistjes. Zelfs het gebruik van sommige producten die slechts een kleiner percentage sheaboter bevatten, kan leiden tot acne.

 3. Karitéboter is een bewezen vochtinbrengende crème voor uw huid. Er zijn tal van huidverzorgingsproducten, in verschillende prijspunten die sheaboter als een van de hoofdingrediënten bevatten. [! 7504 => 1140 = 5!

 4. Pure sheaboter op je gezicht kan echter leiden tot puistjes. Zelfs het gebruik van sommige producten die slechts een kleiner percentage sheaboter bevatten, kan leiden tot acne.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407