Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sheaboter voor eczeem: voordelen voor de behandeling

Overzicht

 1. Plantaardige vochtinbrengende crèmes worden steeds populairder omdat mensen op zoek zijn naar producten die vocht in de huid houden door transepidermaal waterverlies te verminderen. Een plantaardige moisturizer die al lang in gebruik is, is sheaboter.

Wat is sheaboter?

 1. Karitéboter bestaat uit vet dat afkomstig is van de noten van de Afrikaanse sheaboom. Enkele van de eigenschappen die het nuttig maken als een moisturizer zijn:

Eczeem

 1. Eczeem is een van de meest voorkomende huidaandoeningen in de Verenigde Staten. Volgens de National Eczema Association worden meer dan 30 miljoen mensen getroffen door een vorm van dermatitis. Dit bevat:

 2. Atopische dermatitis is veruit de meest voorkomende vorm, met meer dan 18 miljoen getroffen Amerikanen. Symptomen zijn onder meer:

 3. Hoewel er momenteel geen remedie is voor enige vorm van eczeem, zijn de symptomen beheersbaar met de juiste zorg en behandeling.

Hoe eczeem met sheaboter te behandelen

 1. Voor eczeembehandeling met sheaboter, gebruik het zoals elke andere vochtinbrengende crème. Neem twee keer per dag een kort bad of douche met warm water. Dep jezelf daarna voorzichtig droog met een zachte, absorberende handdoek. Breng shea butter op je huid aan binnen een paar minuten na het afdrogen.

 2. In een onderzoek van de Universiteit van Kansas in 2009 toonde sheaboter resultaten als een optie voor de behandeling van eczeem. Een patiënt met een matig geval van eczeem bracht vaseline aan op de ene arm en sheaboter op de andere, tweemaal daags.

 3. Aan het begin van het onderzoek werd de ernst van het eczeem van de patiënt beoordeeld als een 3, waarbij 5 een zeer ernstig geval was en 0 volledig duidelijk was. Aan het einde had de arm met Vaseline zijn rating verlaagd naar een 2, terwijl de arm met sheaboter was verlaagd naar een 1. De arm met sheaboter was ook aanzienlijk soepeler.

Voordelen

 1. Shea butter heeft bewezen verschillende medische voordelen te hebben en wordt al een aantal jaren zowel mondeling als lokaal gebruikt door dermatologen en andere medische professionals.

 2. Wanneer het topisch wordt aangebracht, kan sheaboter het vasthouden van vocht verhogen door als een beschermende laag over uw huid te werken en waterverlies op de eerste laag te voorkomen, en door te dringen om de andere lagen te verrijken.

 3. Karitéboter wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt vanwege zijn antioxiderende, anti-verouderings- en ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt ook vaak gebruikt als vervanging voor cacaoboter tijdens het koken.

Risico's

 1. Allergische reacties op karitéboter zijn uiterst zeldzaam, en er zijn geen gevallen van gerapporteerd in de Verenigde Staten. Als u echter verergerende eczeem-symptomen ervaart, zoals verhoogde ontsteking of irritatie, moet u het gebruik onmiddellijk stoppen en contact opnemen met uw arts of dermatoloog.

Takeaway

 1. Voordat u een nieuwe remedie thuis gaat proberen, neemt u contact op met uw dermatoloog of eerstelijnsarts, omdat deze meer specifieke richtlijnen en aanbevelingen kunnen geven voor uw huidige gezondheidssituatie.

 2. Leren wat de oorzaak is van uitbraken van eczeem is van vitaal belang, omdat het kan beïnvloeden welke medicijnen - of alternatieve of aanvullende behandelingen - het beste voor u zijn. Voordat u een nieuwe behandeling uitvoert, moet u ervoor zorgen dat deze geen van uw triggers bevat.

 3. Voordat u een nieuwe remedie thuis gaat proberen, neemt u contact op met uw dermatoloog of eerstelijnsarts, omdat deze meer specifieke richtlijnen en aanbevelingen kunnen geven voor uw huidige gezondheidssituatie.

 4. Leren wat de oorzaak is van uitbraken van eczeem is van vitaal belang, omdat het kan beïnvloeden welke medicijnen - of alternatieve of aanvullende behandelingen - het beste voor u zijn. Voordat u een nieuwe behandeling uitvoert, moet u ervoor zorgen dat deze geen van uw triggers bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407