Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


SIBO-dieet: gunstig voedsel en te vermijden voedsel

Voeding en SIBO

 1. Bacteriële overgroei van de dunne darm (SIBO) treedt op wanneer bacteriën die gewoonlijk in een deel van uw spijsverteringskanaal groeien, zoals uw dikke darm, in uw dunne darm groeien.

 2. Onbehandeld, SIBO kan pijn, diarree en ondervoeding veroorzaken (vanwege het verlies van de belangrijkste voedingsstoffen van het lichaam). Goede voeding kan deze schadelijke bacteriën verminderen.

 3. Het opnemen van het SIBO-dieet tijdens de behandeling met antibiotica kan ook helpen om uw herstel te versnellen en ongemakkelijke symptomen te elimineren.

Navigeren door het SIBO-dieet

 1. Het SIBO-dieet is een geleidelijk eliminatiedieet dat is bedoeld om ontstekingen in het spijsverteringskanaal en bacteriële overgroei in uw dunne darm te verminderen.

 2. In sommige gevallen kan het elimineren van alleen suikers de symptomen verlichten. Artsen stellen vaak voor om een ​​dieet op te nemen met weinig FODMAP's, moeilijk verteerbare koolhydraten die worden gefermenteerd door darmbacteriën in de dikke darm.

 3. Wanneer koolhydraten niet kunnen worden afgebroken, zitten ze in uw darmen en kunnen ze symptomen zoals diarree en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Bovendien, als er bacteriële overgroei is, beginnen de dunne darmbacteriën de koolhydraten te vroeg te gisten, wat veel symptomen veroorzaakt.

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Van het low-FODMAP-dieet is klinisch bewezen dat het het prikkelbare darm syndroom (IBS) en gerelateerde symptomen behandelt. Vaak lijden mensen die lijden aan IBS ook aan SIBO. Het elimineren of verminderen van voedingsmiddelen met veel koolhydraten kan je spijsvertering verbeteren.

 2. Richt u bij het verwijderen van FODMAP's uit uw SIBO-dieet op de hoofdcategorieën, waaronder:

 3. Voedingsmiddelen die u misschien wilt overwegen uit uw dieet te verwijderen, die grotere hoeveelheden FODMAP's bevatten, zijn onder meer:

Eten om te eten

 1. Hoewel de lijst met voedingsmiddelen die u moet vermijden beperkend kan zijn, zijn er nog steeds een aantal voedingsmiddelen waarvan u kunt genieten tijdens dit tijdelijke dieet. Een SIBO-dieet moet gericht zijn op voedingsmiddelen met veel vezels en weinig suiker.

 2. Sommige voedingsmiddelen bevatten kleine hoeveelheden FODMAP's in kleine porties, maar moeten worden beperkt omdat grotere porties de FODMAP's zouden verhogen. Enkele van de acceptabele voedingsmiddelen voor een low FODMAP-dieet zijn:

 3. Om u te helpen maaltijden te plannen en de juiste voedselkeuzes te maken, kunt u overwegen een FODMAP-app te gebruiken zoals die is gemaakt door Monash University (de toonaangevende onderzoekers) of Fast FODMAP.

Wetenschappelijke ondersteuning van het SIBO-dieet

 1. Antibiotica zijn de primaire behandeling voor SIBO-symptomen. Studies tonen echter aan dat voedingsveranderingen, zoals het beperken van suikers en lactose, ook kunnen helpen bij het verminderen van bacteriële overgroei.

 2. Het SIBO-dieet kan worden gebruikt in combinatie met antibiotica en probiotica. Een onderzoek uit 2010 toonde aan dat het opnemen van probiotische supplementen en probiotisch rijk voedsel in uw dieet helpt de SIBO-symptomen te verminderen.

 3. Tijdens het SIBO-dieet zal meer water drinken pijn verminderen en de spijsvertering vergemakkelijken.

 4. Voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt of een nieuwe behandeling implementeert, bespreekt u de risico's met uw arts of diëtist.

Outlook

 1. Het SIBO-dieet is een tijdelijk eliminatiedieet dat low-FODMAP-voedingsmiddelen bevat om bacteriegroei te verminderen. Het duurt meestal 2 tot 6 weken.

 2. Hoewel het wordt gezien als een effectieve behandelingsmethode, behandelt het SIBO-dieet symptomen maar behandelt het mogelijk de onderliggende oorzaak niet. Traditionele behandelmethoden moeten niet worden genegeerd. Voordat u wijzigingen in uw dieet doorvoert, bespreekt u uw opties met uw arts.

 3. Het is belangrijk om FODMAPs weer in uw dieet op te nemen wanneer uw symptomen verminderen. Dit voorkomt het verlies van gezonde bacteriën.

 4. Als uw symptomen beginnen te verergeren na het implementeren van het SIBO- of low-FODMAP-dieet, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

 5. Het SIBO-dieet is een tijdelijk eliminatiedieet dat low-FODMAP-voedingsmiddelen bevat om bacteriegroei te verminderen. Het duurt meestal 2 tot 6 weken.

 6. Hoewel het wordt gezien als een effectieve behandelingsmethode, behandelt het SIBO-dieet symptomen maar behandelt het mogelijk de onderliggende oorzaak niet. Traditionele behandelmethoden moeten niet worden genegeerd. Voordat u wijzigingen in uw dieet doorvoert, bespreekt u uw opties met uw arts.

 7. Het is belangrijk om FODMAPs weer in uw dieet op te nemen wanneer uw symptomen verminderen. Dit voorkomt het verlies van gezonde bacteriën.

 8. Als uw symptomen beginnen te verergeren na het implementeren van het SIBO- of low-FODMAP-dieet, zoek dan onmiddellijk medische hulp.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407