Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sjalotten versus uien: wat is het verschil

Sjalotten versus uien: wat is het verschil

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 4 juni 2018

 2. Sjalotten versus uien woedt al generaties lang, maar er zijn enkele duidelijke verschillen die deze twee groenten scheiden. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn sjalotten en uien?

 1. Sjalotten en uien zijn beide lid van het Allium-geslacht van groenten, waaronder dingen als knoflook, prei, sjalot en knoflookbieslook, naast honderden andere soorten. Ze worden vaak gebruikt om elkaar in recepten te vervangen, omdat ze veel vergelijkbare smaaktonen delen. Het zijn echter twee verschillende classificaties van uien, en er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen.

Sjalotten versus uien

 1. Er zijn enkele voedingsverschillen tussen sjalotten en uien, ondanks hun vele overeenkomsten.

Sjalotten

 1. Er zijn enkele voedingsverschillen tussen sjalotten en uien, ondanks hun vele overeenkomsten.

Uien

 1. Er zijn enkele voedingsverschillen tussen sjalotten en uien, ondanks hun vele overeenkomsten.

Uien vervangen door sjalotten

 1. Bij het vervangen van uien door sjalotten, is het het beste om de uien een paar minuten in koud water te laten weken, wat enkele sterke smaken van de uien kan uitlogen. Sjalotten zijn milder, dus als u een delicaat recept bereidt, kan het gebruik van uien de beoogde smaak overschaduwen. Wanneer u uien vervangt door sjalotten, heeft uw gerecht misschien niet de karakteristieke punch van uien.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Bij het vervangen van uien door sjalotten, is het het beste om de uien een paar minuten in koud water te laten weken, wat enkele sterke smaken van de uien kan uitlogen. Sjalotten zijn milder, dus als u een delicaat recept bereidt, kan het gebruik van uien de beoogde smaak overschaduwen. Wanneer u uien vervangt door sjalotten, heeft uw gerecht misschien niet de karakteristieke punch van uien.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407