Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Skullcap: voordelen, bijwerkingen en dosering

De onderste regel

 1. Skullcap (soms gespeld scullcap) is de gemeenschappelijke naam voor Scutellaria, een geslacht van bloeiende planten in de mintfamilie.

 2. De naam is afgeleid van het Latijnse woord scutella, wat 'kleine schaal' betekent, omdat de kleine bloemen van deze planten een schotelachtige of helmachtige vorm hebben. Skullcap moet niet worden verward met death caps, die een zeer giftige paddestoel zijn (1).

 3. Verschillende delen van schedeldoppen, zoals hun wortels en bladeren, zijn in de traditionele Chinese en inheemse Amerikaanse geneeskunde gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, variërend van diarree tot chronische pijn.

 4. Vandaag de dag is deze plant op grote schaal verkrijgbaar in supplementvorm en wordt verondersteld een hele reeks gezondheidsvoordelen te bieden, van het stimuleren van de gezondheid van het hart tot het verlichten van angst. [! 2316 => 1140 = 1!

Wat is een schedeldop en hoe wordt het gebruikt?

 1. De naam skullcap verwijst naar elke plant in de Scutellaria-familie, hoewel Amerikaanse en Chinese variëteiten het meest worden gebruikt in de natuurlijke geneeskunde.

 2. Amerikaanse doodskap (Scutellaria lateriflora) is een overblijvend kruid afkomstig uit Noord-Amerika. In bloei is de plant bedekt met kleine, buisvormige blauwe bloemen, hoewel de kleur kan variëren (2).

 3. De bladeren van de Amerikaanse skullcap zijn in de traditionele kruidengeneeskunde gebruikt als een kalmerend middel en om aandoeningen zoals angst en convulsies te behandelen. De plant werd gewaardeerd door indianen om zijn krachtige medicinale eigenschappen (3).

 4. Chinese doodskap (Scutellaria baicalensis) is inheems in verschillende Aziatische landen, evenals Rusland.

 5. De gedroogde wortels van deze plant worden al eeuwen gebruikt als een traditioneel Chinees medicijn dat bekend staat als Huang Qin om diarree, slapeloosheid, dysenterie, hoge bloeddruk, bloeding, luchtweginfecties en ontstekingen te behandelen ( 1).

 6. In Azië wordt Huang Qin gebruikt in kruidenremedies, zoals Xiao Chai Hu Tang of Sho-saiko-to (SST), een populaire formulering die wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals koorts, gastro-intestinale problemen, en leverziekte (1).

 7. Zowel Amerikaanse als Chinese schedeldoppen zijn verkrijgbaar als supplementen die online of in reformwinkels kunnen worden gekocht. Andere variëteiten, zoals Scutellaria barbata, worden ook in de alternatieve geneeskunde gebruikt en zijn onderzocht op hun potentiële gezondheidsvoordelen.

 8. Skullcap wordt verkocht in capsules, poeders en vloeibare extracten. Gedroogde delen van de plant, zoals de bladeren, worden ook gebruikt om thee te zetten.

Potentiële voordelen van skullcap

 1. Aanvulling met een schedeldop kan verschillende voordelen bieden, hoewel onderzoek op de meeste van deze gebieden beperkt is.

 2. Van Amerikaanse schedeldop is aangetoond dat het de stemming bevordert en de symptomen van angst vermindert.

 3. Een onderzoek bij 43 mensen wees uit dat degenen die gedurende 2 weken dagelijks 1.050 mg Amerikaanse skullcap kregen, significante stemmingsverbeteringen rapporteerden in vergelijking met een placebogroep (4).

 4. Er wordt gedacht dat de Amerikaanse schedeldop een positieve invloed heeft op de stemming en de angst vermindert door gamma-aminoboterzuur (GABA) te stimuleren, een neurotransmitter die de zenuwen kalmeert (5).

 5. Deze plant werd met name in de traditionele geneeskunde gebruikt als een kalmerend middel en als behandeling voor aandoeningen zoals slapeloosheid en angst.

 6. Veel anti-angst medicijnen werken op dezelfde manier door de GABA-activiteit te verbeteren (6).

 7. Scutellaria (S.) barbata - ook bekend als barbat skullcap - is een andere soort met geneeskrachtige eigenschappen. Studies tonen aan dat het krachtige antivirale en antibacteriële effecten heeft.

 8. In een reageerbuisonderzoek werden meer dan 30 Chinese kruiden bemonsterd en bleek dat alleen S. barbata-extract 100% antibacteriële activiteit vertoonde tegen Acinetobacter baumannii (XDRAB), een bacterie die een belangrijke oorzaak is van longontsteking bij in het ziekenhuis opgenomen patiënten (7).

 9. Bovendien vertoonde dit extract betere antibacteriële effecten dan colistine, een veelgebruikt antibioticum.

 10. Dezelfde studie toonde aan dat S. barbata ook effectief was in het verminderen van XDRAB bacteriële belasting in de longen van muizen, vergeleken met een controlegroep (7).

 11. Bovendien heeft Chinese schedeldop naar verluidt antibacteriële effecten en is het een onderdeel van een kruidenmengsel genaamd Candbactin, een populaire natuurlijke remedie die wordt gebruikt om bacteriële overgroei in de darm te behandelen (8).

 12. Zowel Amerikaanse als Chinese schedeldoppen bevatten een reeks nuttige plantaardige stoffen, waaronder antioxidanten, die ontstekingsremmende effecten hebben en uw cellen beschermen tegen schade veroorzaakt door moleculen die vrije radicalen worden genoemd.

 13. Oxidatieve stress, die het gevolg is van een onbalans tussen vrije radicalen en antioxidanten, is gekoppeld aan een aantal chronische aandoeningen, zoals bepaalde vormen van kanker en hartaandoeningen (9).

 14. Met name baicalin, een flavonoïde antioxidant in zowel Amerikaanse als Chinese schedeldop, heeft krachtige antikankereffecten aangetoond en kan helpen oxidatieve stress te bestrijden.

 15. Bijvoorbeeld, in reageerbuisstudies, veroorzaakte baicaline celdood in prostaat- en baarmoederhalskankercellen, terwijl de groei van ovarium- en pancreaskankercellen aanzienlijk werd geremd (10).

 16. Scutellarein is een andere Amerikaanse keppelsamenstelling die een krachtig potentieel tegen kanker vertoont in reageerbuisstudies (11).

 17. Bovendien tonen dierstudies aan dat wogonine, een flavonoïde verbinding in Chinese en Amerikaanse doodskap, bijzonder effectief is bij de behandeling van inflammatoire allergische aandoeningen zoals allergische rhinitis (12, 13).

 18. Het is vermeldenswaard dat Chinese en Amerikaanse schedeldoppen veel andere ontstekingsremmende verbindingen bevatten. In feite zijn alleen al de Chinese soorten meer dan 50 flavonoïden geïsoleerd (12, 13, 14).

 19. Skullcap is gekoppeld aan verschillende andere voordelen, waaronder:

 20. Hoewel deze effecten veelbelovend zijn, is meer onderzoek nodig om te bepalen of een schedeldop een effectieve behandeling voor deze aandoeningen is.

Voorzorgsmaatregelen Skullcap

 1. Hoewel het aanvullen met skullcap gezondheidsvoordelen kan bieden, is het misschien niet voor iedereen geschikt en kan het in bepaalde gevallen ernstige bijwerkingen veroorzaken.

 2. Amerikaanse en Chinese schedeldoppen worden bijvoorbeeld bij sommige mensen geassocieerd met leverschade en zelfs leverfalen. Dat gezegd hebbende, betroffen deze gevallen meestal supplementen die meerdere kruiden bevatten, niet alleen skullcap (21).

 3. Toch moeten mensen met aandoeningen die de leverfunctie beïnvloeden, deze plant helemaal vermijden.

 4. Chinese schedeldop is ook in verband gebracht met longcomplicaties en andere soorten - waaronder de Amerikaanse variëteit - kunnen in sommige gevallen bijwerkingen veroorzaken zoals een onregelmatige hartslag, tics, angst, slaperigheid en mentale verwarring mensen (22, 23).

 5. Opgemerkt moet worden dat skullcap kan werken met veel voorkomende medicijnen, zoals bloedverdunners, cholesterolverlagende medicijnen, cytochroom P450-substraatmedicijnen en pijnstillers (24).

 6. Bovendien wordt geen type skullcap aanbevolen voor kinderen of zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven vanwege onvoldoende veiligheidsinformatie (24, 25).

 7. Verder is aangetoond dat sommige supplementen vervalsers bevatten. Anderen kunnen ingrediënten bevatten die niet op het etiket staan ​​(21).

 8. Zoals bij elk supplement, wees voorzichtig bij het kopen van een schedeldop. Vertrouw op vertrouwde bedrijven die zijn gecertificeerd door een derde partij of onafhankelijk laboratorium.

 9. Hoewel er sinds de oudheid verschillende vormen zijn gebruikt om een ​​verscheidenheid aan kwalen te behandelen, ontbreken menselijke studies over de veiligheid en effectiviteit ervan. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een kruidensupplement neemt, inclusief een schedeldop.

Dosering Skullcap

 1. Doses van skullcap variëren over het algemeen van 1-2 gram per dag, meestal in verdeelde doses (23).

 2. De dosering kan echter afhankelijk zijn van het type en de vorm van dit kruid, dus het is het beste om individuele supplementen te controleren voor meer informatie.

 3. Theeën van skullcap - soms vermengd met andere kruiden zoals citroenmelisse - zijn ook verkrijgbaar in reformwinkels en online, hoewel ze mogelijk niet dezelfde effecten hebben als supplementen omdat thee meestal minder geconcentreerd.

 4. Tincturen met schedeldop en andere potentieel kalmerende kruiden, zoals valeriaanwortel, zijn ook beschikbaar. De dosering voor tincturen is afhankelijk van de concentratie en ingrediënten.

De onderste regel

 1. Skullcap is een bloeiende plant die lang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt.

 2. Aanvulling met een dop van de schedel kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, zoals een beter humeur, verminderde ontsteking en effecten tegen kanker.

 3. Er is echter geen menselijk onderzoek naar schedeldop en dit supplement kan verschillende bijwerkingen veroorzaken.

 4. Om deze reden is het het beste om uw arts te raadplegen als u geïnteresseerd bent in het nemen van elke vorm van skullcap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407