Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sla en diabetes

Fosfor vullen

 1. Dieters eten vaak veel sla omdat het je vult en essentiële voedingsstoffen levert, zoals foliumzuur en vitamine A en K, zonder veel calorieën te leveren. Evenzo kunnen andere groenten zonder zetmeel, waaronder sla, een goede keuze zijn voor diabetici vanwege hun lage koolhydraatgehalte en minimale effecten op de bloedsuikerspiegel.

Sla- en diabetesrisico

 1. Een studie gepubliceerd in "Diabetes Care" in december 2004 wees uit dat mensen die meer groene, bladgroenten, zoals sla aten, minder kans hadden diabetes type 2 te ontwikkelen dan mensen die dat niet deden. t eet deze groenten vaak. Peulvruchten, donkergele groenten en fruit werden ook geassocieerd met een verminderd risico op diabetes.

Sla en bloedsuiker

 1. De glycemische index schat het effect van een voedingsmiddel op uw bloedsuikerspiegel, waarbij voedingsmiddelen met een lage score minder snel pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken dan die met een hoge score. Sla en de meeste andere niet-zetmeelhoudende groenten hebben zeer lage glycemische indexscores, volgens de American Diabetes Association, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze uw bloedsuikerspiegel aanzienlijk verhogen.

Gehalte aan koolhydraten in sla

 1. Een kopje sla bevat slechts ongeveer 5 tot 10 calorieën en 1 tot 2 gram koolhydraten, afhankelijk van het type. Bij het tellen van koolhydraten wordt een portie groenten beschouwd als 5 gram koolhydraten, die je niet zou bereiken tenzij je meer dan 2 kopjes sla eet. Dit is de reden waarom de American Diabetes Association zegt dat je de koolhydraten in non-starchy groenten zoals sla niet hoeft te tellen tenzij je meer dan 2 kopjes rauwe groenten of 1 kop gekookt eet.

Consumptieaanbevelingen

 1. De American Diabetes Association beveelt aan dat diabetici elke dag minstens drie tot vijf porties non-starchy groenten eten. Het kiezen van een type sla dat donkerder van kleur is, zoals romaine of groene bladsla, is beter dan kiezen voor een lichter gekleurde sla, zoals ijsberg, omdat deze donkerdere slasoorten hoger zijn in essentiële micronutriënten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407