Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sla- en spijsverteringsproblemen

Geneest weefsels

 1. Sla kan spijsverterings- en darmcomplicaties veroorzaken. Sla bevat vezels, wat goed is om constipatie te voorkomen, maar het kan ook diarree veroorzaken en bepaalde aandoeningen van het spijsverteringskanaal irriteren. Raadpleeg uw arts voordat u sla uit uw dieet weglaat. Sla heeft belangrijke voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft.

Diarree

 1. Een van de voordelen van sla is het vezelgehalte, maar dat kan andere spijsverteringsproblemen zoals diarree bemoeilijken. Als u last heeft van diarree, kan het drinken van ongepasteuriseerde zuivelproducten en het vermijden van vezelig voedsel, rauwe of zeldzame vlees- of visgerechten voorkomen. De National Digestive Diseases Information Clearinghouse beveelt aan om sla, fruitsalades en andere rauwe groenten en fruit te vermijden wanneer u diarree heeft, vooral als u op reis bent. Diarree die langer dan twee dagen duurt, kan wijzen op een ernstiger aandoening. Diarree die tot vier weken of langer aanhoudt, kan wijzen op een chronische ziekte.

Boeren, opgeblazen gevoel en darmgas

 1. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen oprispingen, een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken. Deze spijsverteringsproblemen kunnen pijn en schaamte veroorzaken. Sommige van deze voedingsmiddelen zijn sla, broccoli, spruitjes, kool, gebakken bonen, bloemkool, hard snoep, kauwgom en bepaalde soorten fruit. Vermijd of beperk de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen die u consumeert om de symptomen te verminderen.

Onvolledige spijsvertering

 1. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals sla, noten, rauwe groenten en maïs, veroorzaken een onvolledige spijsvertering. Onvolledige spijsvertering kan spijsverteringsproblemen veroorzaken voor bepaalde personen, maar vooral voor diegenen die een colostomie hebben gehad. Onvolledige spijsvertering treedt op wanneer het voedsel dat u hebt gegeten niet volledig wordt afgebroken, wat uw ontlasting kan beïnvloeden.

Overwegingen

 1. Als u last heeft van sommige of al deze spijsverteringsproblemen, bespreek dit dan met uw arts. Sla is misschien niet de boosdoener; het kan een ander onderdeel van uw dieet zijn. Deze symptomen kunnen ook tijdelijke overlast zijn van te snel eten en te veel lucht inslikken, wat kan leiden tot overmatig boeren, een opgeblazen gevoel, gas of diarree.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407