Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Smoothie Nutrition van rauwe groenten

Antioxidanten

 1. De Academie voor voeding en diëtetiek beveelt volwassenen aan dagelijks minimaal 2 1/2 kopje groenten te eten. Ze bevatten de vitamines en mineralen die mensen nodig hebben, terwijl ze weinig calorieën en vet bevatten. De meeste volwassenen krijgen slechts half zoveel vezels als ze nodig hebben, maar groenten verhogen je vezelinname en beschermen je tegen ziekten. Een rauwe groentesmoothie maken voor het ontbijt of een snack kan je helpen je rauwe groenten te eten zonder ze te proeven.

Raw Vs. Gekookte Groenten

 1. Volgens Harvard Medical School gaan bepaalde voedingsstoffen verloren als het voedsel wordt verwarmd. In het geval van groenten komen micro-voedingsstoffen in het kookwater vrij wanneer ze worden gekookt. Het koken van je groenten denatureert ook de enzymen die helpen voedingsstoffen op te nemen, wat betekent dat je meer voedingswaarde krijgt door ze rauw te eten. Sommige groenten bevatten een hoger gehalte aan antioxidanten, carotenoïden en ferulazuur genoemd wanneer ze worden gekookt, maar in het algemeen vermindert koken hun antioxidantgehalte door het vitamine C- en polyfenolgehalte aanzienlijk te verlagen.

Inhoud van Macronutrient

 1. Rauwe groenten bevatten enkele kleine hoeveelheden eiwit en heel weinig tot geen vet. Hoewel ze een goede bron van koolhydraten zijn, hebben groenten een lage glycemische index en weinig calorieën. Daarom zijn ze veilig voor diabetespatiënten en nuttig voor iedereen die gewicht wil verliezen of behouden. Een kopje gehakte rauwe wortelen bevat slechts 52 calorieën, en dezelfde hoeveelheid rauwe broccoli en komkommer bevat respectievelijk slechts 31 calorieën en 16 calorieën.

Fibre Fix

 1. Rauwe groenten bevatten vezels, een soort koolhydraat dat niet kan worden verteerd, dus het helpt de ontlasting door je spijsverteringskanaal te verplaatsen. Door dit te doen, verlicht het en voorkomt constipatie. Het vermindert ook uw risico op hartaandoeningen, diverticulaire aandoeningen en diabetes. Volgens de Harvard School of Public Health moet je dagelijks minstens 20 gram voedingsvezels eten. Een kopje gehakte broccoli bevat 2,4 gram vezels en een kopje gehakte wortelen bevat 3,6 gram vezels.

Vitaminen en mineralen

 1. Veel groenten zijn een goede bron van vitamine A. Slechts 1/2 kopje gehakte rauwe wortelen levert 184 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A. Een kopje gehakte rode paprika geeft u ongeveer 100 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname. Het toevoegen van 1/2 kopje rauwe groene paprika aan je smoothie levert 100 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Andere goede bronnen van vitamine C zijn bladgroenten, broccoli en bloemkool. Donkere bladgroenten zijn rijke bronnen van vitamine A, K en foliumzuur, evenals de mineralen calcium, ijzer, magnesium en kalium.

Rauwe groentesmoothies maken

 1. Naast groenten omvat een evenwichtige smoothie fruit; schat, als je wilt dat het zoeter is; een vloeistof zoals vruchtensap, melk of water; en yoghurt als je een romiger textuur wilt creëren. Houd er echter rekening mee dat zuivelproducten het vetgehalte van uw smoothie verhogen en dat vruchtensap en honing meer calorieën bevatten. Zachtere groenten zoals bladgroenten en komkommers mengen soepeler. High-speed blenders kunnen hardere groenten pureren, zoals wortelen, broccoli en selderij. Als je zeker wilt zijn dat je geen groenten proeft, kies dan voor minder bittere groenten. Gebruik bijvoorbeeld spinazie in plaats van boerenkool of waterkers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407