Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Snacks om kinderen te helpen de stoelgang te reguleren

Wilde Yam

 1. Of uw kind al dan niet lijdt aan darmonregelmatigheden, het zal profiteren van een vezelrijk dieet. Kinderen geven vijf porties fruit en groenten per dag, niet alleen om voedsel met weinig calorieën te vullen, maar ook om de spijsvertering van vezels te krijgen, wat het risico op constipatie en zelfs sommige vormen van kanker minimaliseert. Kies voedingsmiddelen die 2,5 tot 4,9 gram vezels per portie bevatten.

Water

 1. Hoewel het niet per se een tussendoortje is, is water een van de beste manieren om de darmen van uw kind te reguleren. Moedig uw kind aan om water te drinken samen met een vezelrijk tussendoortje om een ​​gezonde gewoonte op te bouwen. Vruchtensappen zijn prima als een incidentele traktatie, maar ze bevatten te veel calorieën voor regelmatige consumptie. Gebruik een aantal coole sportflessen of glazen met afbeeldingen van superhelden om drinkwater leuker te maken. Voeg leuke, spiraalvormige rietjes en ijsblokjes toe in leuke vormen of met plastic beestjes erin.

Fruit

 1. Serveer fruitkebabs door uw kind te laten bijten door stukjes fruit te snijden en deze op houten spiesjes te rijgen. Appels, bananen, bessen, peren, pruimen, rozijnen en sinaasappels bevatten allemaal veel vezels. Houd de skins aan om het vezelgehalte nog meer te verhogen.

Groenten

 1. Alle groenten bevatten veel vezels. Jean Warren, auteur van "Super Snacks," beveelt wortelen, komkommers of courgettes aan die in rondjes zijn gesneden en worden verspreid met pindakaas of hummus. Kinderen, zoals volwassenen, houden van duikervaringen / Profiteer hiervan door broccoli, worteltjes of courgettesperen te serveren met een vetarme ranchdressing. Serveer in de zomer een vers korenaar dat een minuut in de magnetron is gekookt.

Volle granen

 1. Gebruik volkoren Engelse muffins, wafels of pannenkoeken die kunnen worden ingevroren en vervolgens snel worden geroosterd. Bedek ze met een dunne laag pindakaas of jam. Of bak een partij havermout kauwt met havermout, zemelen granen, rozijnen, appelmoes, koolzaadolie, gesneden bananen, zout en kaneel. Laat het mengsel vijf minuten rusten, druk het in een ingevette bakvorm en bak op 350 graden tot het is uitgezet, raadt Warren aan.

Andere snacks

 1. Andere goede snacks met veel vezels zijn amandelen, vetarm pompoenbrood of muffins en popcorn - voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Of gebruik een lijst met vezels zoals die van Continuum Health Partners en zoek manieren om hier en daar vezels toe te voegen aan snacks. Voeg bijvoorbeeld geroosterde kokosnoot toe aan fruit, voeg geroosterde kikkererwten toe aan muesli of geef uw zoon gewoon een kleine kom rozijnenzem.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407