Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Snacks voor diabetespatiënten met nierfalen

Overwegingen

 1. Mensen met nierfalen of diabetes hebben al strikte voedingsrichtlijnen die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Als je beide ziektes hebt, kan het verwarrend zijn om te kiezen welk voedsel je wilt eten of vermijden. U moet niet alleen bepaalde voedingsstoffen beperken voor de gezondheid van de nieren, zoals natrium, kalium en fosfor, maar u moet ook rekening houden met de consistentie van koolhydraten voor de controle van de bloedglucose. Een geregistreerde diëtist kan u helpen bij het ontwikkelen van een dieetplan dat is aangepast aan uw individuele behoeften.

Zoete snacks

 1. Verschillende voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen in een nier-, diabetisch dieet dat uw zoetekauw kan bevredigen. Vers fruit met een laag kaliumgehalte kan een gezonde optie zijn. Deze vruchten zijn appels, aardbeien, ananas, druiven en pruimen. Bedek met een klodder suikervrije slagroom om er een dessert van te maken. Suikervrije gelatine en ijslolly's zijn andere zoete snackideeën, maar zorg ervoor dat je ze meetelt voor je dagelijkse vochtinname als dat iets is dat je moet controleren. Animal Crackers, Vanilla Wafers en Graham Crackers zijn niervriendelijke snacks die je met mate kunt opnemen, maar die grote hoeveelheden koolhydraten kunnen bijdragen als je geen porties controleert.

Hartige snacks

 1. Nierpatiënten moeten bijzondere aandacht besteden aan het natriumgehalte van hun voedsel. Hartige snacks met een lager natriumgehalte zijn ongezouten soepstengels of pretzels, met lucht gepofte popcorn gekruid met een natriumvrij kruidenmengsel en Melba-toast met lichte roomkaas. Andere gezonde opties zijn vers gesneden groenten, zoals bleekselderij, komkommers, wortelen en bloemkool met een vetarme slasaus om te dippen.

Draagbare snacks voor dialyse

 1. Als u hemodialyse ondergaat, heeft u mogelijk een draagbare snack nodig tijdens het tijdrovende proces. Snacks die goed worden vervoerd en geschikt zijn voor een nier-, diabetisch dieet, omvatten een tortilla wrap met tonijn of eiersalade, zelfgemaakte trailmix gemaakt met gedroogde appels, gedroogde ananasstukjes en rijst en maïs, rijstwafels of de helft van een bagel met lichte roomkaas.

Te vermijden snacks

 1. Sommige snacks bevatten te veel voedingsstoffen die anders beperkt zijn in een dieet voor mensen met diabetes nierziekte, zoals te veel kalium, natrium, fosfor of koolhydraten. Als u zoutdeeltjes bovenop een snack kunt zien, is het over het algemeen een goed idee om er vanaf te blijven. Zoek in plaats daarvan naar natriumarme of zoutvrije versies van deze snacks. Chocolade, noten en donkere cola's bevatten veel fosfor. Beperk deze voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor heldere frisdranken. Controleer de etiketten en raadpleeg een diëtist over voedsel waarvan u niet zeker bent.

 2. Sommige snacks bevatten te veel voedingsstoffen die anders beperkt zijn in een dieet voor mensen met diabetes nierziekte, zoals te veel kalium, natrium, fosfor of koolhydraten. Als je zoutdeeltjes bovenop een snack kunt zien, is het over het algemeen een goed idee om er vanaf te blijven. Zoek in plaats daarvan naar natriumarme of zoutvrije versies van deze snacks. Chocolade, noten en donkere cola's bevatten veel fosfor. Beperk deze voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor heldere frisdranken. Controleer de etiketten en raadpleeg een diëtist over voedsel waarvan u niet zeker bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407