Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Snel uit een sap halen

Bezorgdheid over citroengras

 1. Vasten van sap is een eenvoudige, gemakkelijke manier om uw spijsvertering een pauze te geven en uw inname van antioxidanten te stimuleren. Een sap snel breken kan daarentegen verwarrend zijn.

 2. Als u te veel eet of verkeerde voeding eet, kunt u last krijgen van spijsvertering, misselijkheid, vermoeidheid en buikpijn. Eet te weinig en je zult je hongerig, zwak en vermoeid voelen.

Bezorgdheid over citroengras

 1. Snel sap maken komt met zijn eigen uitdagingen. Als je het verkeerd doet, kun je je zwak, misselijk, lusteloos en ziek voelen. Hoe je je sap snel breekt, kan afhankelijk zijn van de lengte van je vasten en je algemene gezondheid om te beginnen.

 2. De sleutel is om geleidelijk nieuwe voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen. Eiwitshakes, smoothies, maaltijdvervangende drankjes en zacht voedsel zijn je beste bondgenoten in de eerste paar dagen. Houd uw porties klein en verspreid uw maaltijden over de dag.

Snel een sap breken

 1. Fruit- en groentesappen bevatten een flinke voedingswaarde. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, kunnen deze dranken ontstekingen verminderen, de cognitieve functie stimuleren, de cardiovasculaire gezondheid verbeteren of uw immuunsysteem versterken. Een onderzoekspaper van december 2014, gepubliceerd in Nutrition Reviews, koppelde consumptie van fruit, groenten en sap aan verbeterd geheugen en cognitieve prestaties bij oudere volwassenen. [! 75828 => 1140 = 3!

 2. Gezien deze feiten is het geen wonder dat sapvasten zoveel populariteit geniet. Een sap snel breken komt echter met zijn uitdagingen. Hoe langer hoe snel, hoe meer aandacht nodig is wanneer je terugkeert naar normaal eten. Een sapreiniging van 10 dagen vereist bijvoorbeeld een andere aanpak dan een sap van drie dagen snel.

Plan dingen vooruit

 1. Plan uw dieet na het reinigen van tevoren. Introduceer geleidelijk vast voedsel in uw dieet en vermijd grote maaltijden om te beginnen en voeg voedsel toe en verhoog de porties zoals getolereerd. Verse sappen bieden essentiële voedingsstoffen die je gezond en energiek houden, dus blijf ze dagelijks drinken. Er is geen break-the-juice snel dieetplan en het komt echt neer op jou en je tolerantie.

 2. Een onderzoeksartikel van maart 2016, gepubliceerd in Comprehensive Physiology, beschrijft de veranderingen die zich in het lichaam voordoen tijdens lange vastenafleveringen. Zoals de auteurs opmerken, is de grootste uitdaging van vasten voor langere tijd het handhaven van homeostase - een stabiele interne omgeving die je lichaam in balans houdt en het goed laat functioneren.

 3. Onder normale omstandigheden gebruikt uw lichaam de voedingsstoffen uit voedsel om deze balans te behouden. Tijdens het vasten moet het zijn interne middelen gebruiken om te overleven. Als gevolg hiervan vertraagt ​​uw metabolisme en begint u opgeslagen vet te verbranden voor brandstof. Spierverlies is onvermijdelijk tijdens langdurige periodes van voedselgebrek.

 4. Volgens de bovenstaande beoordeling interfereert vasten met uw hormonen (inclusief die die de spijsvertering ondersteunen), immuunfunctie, darmflora en spiermetabolisme. Kortom, het veroorzaakt een kettingreactie zonder welke overleving niet mogelijk zou zijn.

 5. Wat dit betekent is dat als je langere tijd hebt gevast, je metabolisme en spijsverteringsfunctie, onder andere fysiologische processen, enigszins zijn gewijzigd. Daarom is het belangrijk dat je langzaam overgaat op normaal eten. Je lichaam heeft tijd nodig om zijn functies te herstellen en zich aan te passen aan een regelmatig eetpatroon.

 6. De meeste lijners kunnen na het breken van een vasten een aantal dagen slechts een kleine hoeveelheid eten eten - en dat is prima. Te veel eten kan diarree, constipatie, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en andere spijsverteringssymptomen veroorzaken. Het kan ook je energie aftappen, waardoor je je traag en moe voelt. Deze bijwerkingen zijn zelfs meer uitgesproken direct na een vasten.

Begin met zacht voedsel

 1. Overgang naar normaal eten kan enige tijd duren. Daarom moet je langzaam terugvallen in vast voedsel, zoals vlees, vis en rauwe groenten, en moet je letten op hoe je lichaam reageert. Sommige mensen kunnen hun normale dieet binnen een dag of twee na het breken van hun vasten hervatten, maar voor anderen kan het iets langer duren.

 2. Een kleine studie gepubliceerd in Scientific Reports in mei 2017 illustreert de effecten van sapvasten. De deelnemers aan de studie consumeerden gedurende drie dagen slechts zes flessen fruit- en groentesappen per dag en hervatten hun normale eetgewoonten onmiddellijk na het vasten.

 3. Hun darmbacteriën waren aanzienlijk veranderd op de vierde dag en slechts gedeeltelijk omgekeerd op de 17e dag. Het aantal nuttige bacteriën geassocieerd met gewichtsverlies nam toe tijdens het vasten. Deze bevindingen bevestigen dat vasten de darmflora beïnvloedt oftewel de darmmicroben die de spijsvertering reguleren.

 4. Om mogelijke spijsverteringssymptomen te beperken, begint u met zacht, gemakkelijk verteerbaar voedsel dat uw maag aankan. Griekse yoghurt, fruitpuree, aardappelpuree en soepen zijn slechts enkele voorbeelden. Blijf uit de buurt van vezelrijk en vetrijk voedsel, inclusief voedsel met een zachte consistentie.

 5. Verse groenten, noten, champignons, garnalen, kreeft, krab en maïs zijn mogelijk moeilijk te verteren en irriteren uw darmen, en misschien wilt u ze in eerste instantie vermijden. Maar maak je geen zorgen. Je kunt ze later weer in je dieet opnemen.

 6. Bepaal of u klaar bent om vlees en vis te eten. U kunt bijvoorbeeld gekookt, gehakt en lichte vlokken tonijn eten in de eerste paar dagen na het snel breken van een sap. Begin met kleine hoeveelheden om te zien hoe je lichaam reageert. Uw dieet na het reinigen kan ook zacht voedsel bevatten zoals:

 7. Smoothies en eiwitshakes kunnen dienen als uw beste bondgenoten na het breken van een snelle, en een goede bron van voeding. Met hun dikke consistentie vullen ze je snel en onderdrukken de eetlust.

 8. Kies idealiter een eiwitpoedermerk zonder suikers en additieven. Als u allergieën voor zuivelproducten of lactose-intolerantie heeft, kiest u voor lactosevrije eiwitshakes of plantaardige alternatieven zoals soja-, hennep- of erwtenproteïnepoeder.

 9. Maaltijdvervangende shakes zijn ook een goede keuze. Zoals hun naam al doet vermoeden, kunnen deze producten een of meer maaltijden vervangen. Ze zijn gemakkelijk te verteren en voorzien uw lichaam van de voedingsstoffen die nodig zijn om optimaal te functioneren. Andere opties zijn amandelmelk, sojamelk en kokoswater.

Beknibbel niet op eiwitten

 1. Je lichaam verlangt naar eiwit na een sapreiniging. Fruit- en groentesappen bevatten weinig of geen eiwitten, die op de lange termijn uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Sinaasappelsap heeft bijvoorbeeld minder dan 1 gram eiwit per portie (een half kopje). Dezelfde hoeveelheid wortelsap bevat slechts 1,1 gram eiwit.

 2. Deze voedingsstof bevordert ** spiergroei en herstel. Het is een integraal onderdeel van je huid, haar en nagels en reguleert de energiestofwisseling. ** Eiwit verhoogt ook de verzadiging, helpt spieren te behouden en houdt uw metabolisme op peil tijdens een dieet.

 3. Zorg ervoor dat uw dieet na het reinigen voldoende eiwitten bevat. De experts van Harvard Health Publishing stellen dat 15 tot 30 procent van de totale dagelijkse calorieën uit deze voedingsstof moet komen. Dat is veel meer in vergelijking met de minimale dagelijkse aanbevolen eiwitinname (0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht), maar het is logisch. Elke cel en elk weefsel in je lichaam heeft eiwitten nodig om normaal te functioneren.

 4. Vul eiwitshakes en vetarme zuivelproducten na snel een sap te hebben gebroken. Eén portie soja-eiwitisolaat (één schepje) bevat ongeveer 25 gram eiwit, afhankelijk van het merk. Hennep-eiwitpoeder levert ongeveer 15 gram van deze voedingsstof per portie (één eetlepel). Elke schep erwteneiwitpoeder bevat ongeveer 21 gram plantaardig eiwit.

Houd uw porties klein

 1. Je maag kan als een ballon strekken om extra voedsel op te nemen. Als je te veel eet, zal het tegen je middenrif drukken, waardoor brandend maagzuur en ademhalingsproblemen ontstaan. Bovendien heeft je maag tijd nodig om zich aan te passen aan grotere hoeveelheden voedsel nadat hij snel een sap heeft gebroken. Houd uw porties klein om u op uw best te voelen en spijsverteringsongemakken te voorkomen.

 2. Eet voedsel met veel voedingsstoffen om langer vol te blijven en honger te beteugelen. Een dieet na het reinigen kan kleine hoeveelheden amandelboter, extra donkere chocolade, gemengde havermout, gewone magere yoghurt en andere zachte of halfvaste voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde omvatten. Witbrood, koekjes, gebak en chips bevatten daarentegen weinig voedingsstoffen en bevatten meestal lege calorieën.

 3. Probeer uw maaltijden over de dag te verspreiden om uw porties beter te beheersen. Geniet van eiwitshakes tussen de maaltijden om meer voedingsstoffen in uw dieet te krijgen. Het belangrijkste is dat je jezelf niet beloont met eten. Hoewel het waar is dat een slechte maaltijd je gezondheid niet zal verpesten of je dik zal maken, kan het spijsverteringsproblemen veroorzaken, vooral na het breken van een vasten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407