Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soba-noedels Voeding: zijn ze gezond?

De onderste regel

 1. Maak een wandeling ramen, er is een nieuwe noedel in de stad. Soba-noedels zijn niet alleen smakelijker en veelzijdiger, maar ze zijn ook gezonder.

 2. Als je eenmaal meer weet over de voeding van soba-noedels, wil je die harde ramen-baksteen en zijn met natrium, mononatriumglutamaat beladen pakket naar de stoep schoppen.

 3. Dit is de reden waarom u soba-noedels wilt ophalen bij uw volgende reis naar de supermarkt.

Wat zijn Soba-noedels?

 1. Soba-noedels zijn populair in de Japanse keuken. Ze lijken veel op spaghetti. Ze zijn niet zo trendy in de Verenigde Staten, maar mensen vangen aan en beseffen dat boekweit nuttig is voor iets anders dan het maken van pannenkoeken.

 2. Authentieke soba-noedels worden gemaakt van 100 procent boekweitmeel. Sommige merken voegen een ander soort bloem toe, zoals tarwe of witte bloem.

 3. Boekweit is een pseudocereal, geen echte graankorrel. Granen komen uit de zaden van grassen, zoals tarwe. Pseudo-granen komen uit de zaden van niet-grassen, maar zien eruit als graankorrels. Ze worden op soortgelijke manieren gebruikt.

Soba Noodle Nutrition

 1. Zoek voor maximale voeding uit sobanoedels naar merken die zijn gemaakt van 100 procent boekweit. Boekweit heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder de volgende:

 2. Een kopje sobanoedels bevat 0,4 mg mineraal mangaan. Dit is 21 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Mangaan is belangrijk voor de gezondheid van de botten, het glucosemetabolisme en wondgenezing. Het ondersteunt ook uw zenuwstelsel.

 3. Onderzoek toont aan dat mangaangebrek een rol kan spelen bij osteoporose, diabetes en epilepsie. Soba-noedels bevatten kleine hoeveelheden andere belangrijke mineralen, waaronder:

 4. Thiamine, ook bekend als vitamine B-1, is nodig voor het energiemetabolisme en een gezonde celgroei en -functie. Thiamine is de primaire voedingsstof die is uitgeput tijdens alcoholinname en metabolisme. Thiaminedeficiëntie kan cardiovasculaire problemen veroorzaken, zoals een vergroot hart, spierzwakte, verwardheid en geheugenverlies. Een dierstudie uit 2013 toonde aan dat thiamine-deficiëntie een rol kan spelen bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

 5. Een kopje gekookte soba-noedels bevat 6 gram eiwit. Eiwit is van cruciaal belang om cellen in uw lichaam te laten groeien, onderhouden en repareren. Het helpt bij het opbouwen van spieren, inclusief je hartspier. Het produceert ook hemoglobine en helpt je immuunsysteem gezond te houden.

 6. Soba-noedels bevatten veel oplosbare vezels. Oplosbare vezels kunnen helpen buikvet te verbannen. Een onderzoek uit 2009 wees uit dat deelnemers die de meest oplosbare vezels consumeerden minder visceraal (buik) vet hadden.

 7. Boekweit kan de gezondheid van het hart ondersteunen door cholesterol en bloeddruk te verlagen. Er wordt ook gedacht aan ontstekingsremmende effecten in je lichaam. Men denkt dat het flavonoïde-gehalte van boekweit gedeeltelijk verantwoordelijk is. Flavonoïden zijn plantaardige stoffen die de metabole en cardiovasculaire functie ondersteunen door celschade te verminderen.

 8. Een studie uit 2001 toonde aan dat boekweitproducten na de maaltijd een lagere GI-respons hadden dan wit tarwebrood. Dit kan ook komen door een lager koolhydraat- en vezelgehalte. Hoewel een kopje sobanoedels 24 gram koolhydraten bevat, is het minder dan traditionele pasta's en noedels. Het hoge vezelgehalte helpt vertragen hoe snel die koolhydraten worden verteerd, waardoor het minder waarschijnlijk is om de bloedsuikerspiegel te verhogen.

 9. Soba-noedels zijn een geweldige optie als je vet gram meetelt. Wanneer ze alleen worden gegeten, zijn ze vrijwel vetvrij. Eet het vet op in een lichte bouillon en voeg verse kruiden toe.

 10. Boekweit is glutenvrij. Dit maakt sobanoedels een geweldig alternatief voor traditionele noedels en pasta gemaakt van tarwe. Maar omdat sommige soorten andere meel met gluten bevatten, lees de etiketten aandachtig als u coeliakie heeft of gevoelig bent voor gluten.

 11. Een onderzoek uit 2003 met ratten bepaalde dat boekweit mogelijk als een prebiotisch voedingsmiddel kon worden beschouwd. Prebiotica zijn onverteerbare vezels die probiotica voeden. Probiotica zijn "goede" bacteriën in uw lichaam, vooral uw darmen. Ze helpen beschermen tegen schadelijke bacteriën en andere micro-organismen.

Soba-noedels koken

 1. U kunt genieten van soba-noedels, warm of koud. Ze worden vaak geserveerd met een dipsaus zoals pindasaus of gembersaus. Ze worden soms geserveerd in bouillon.

 2. Soba-noedels worden gekookt in kokend water of bouillon. Ze worden meestal al dente gekookt, wat ongeveer vijf minuten duurt. Na het koken worden de noedels uitgelekt en gespoeld.

 3. Deze recepten maken het gemakkelijk om sobanoedels in uw dieet op te nemen.

The Takeaway

 1. Soba-noedels worden koud of warm geserveerd en zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor traditionele pasta's en andere noedels. Ze zijn een goede bron van:

 2. Soba-noedels zijn een geweldig voedsel om toe te voegen aan uw gezond eetplan. De volgende keer dat je in de supermarkt bent en een pakje ramen ziet, reik je in plaats daarvan voor 100 procent boekweit soba-noedels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407