Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soba Noodles Nutrition

Andere voordelen

 1. Soba betekent boekweit in het Japans. Hoewel sommige versies van soba-noedels tarwe bevatten, kun je soba-noedels vinden die zijn gemaakt met alleen boekweitmeel. Deze noedels, gebruikt in zowel warme als koude gerechten, zien eruit als spaghetti maar hebben een meer smakelijke smaak. Nutritioneel zijn deze noedels vergelijkbaar met spaghetti, maar ze bieden een aantal extra voordelen.

Gezonde bron van calorieën

 1. Wat calorieën betreft, hebben Soba-noedels ongeveer hetzelfde aantal als spaghetti-noedels - 200 calorieën in een portie van 2 ons. Als je 2000 calorieën per dag eet, voldoet een portie sobanoedels slechts aan 10 procent van je dagelijkse caloriebehoeften. De meeste calorieën in de noedel komen uit het koolhydraatgehalte, dat 43 gram is. Soba-noedels zijn ook vetarm met slechts 1 gram vet per portie.

Hoog in vezel

 1. Soba-noedels zijn een goede bron van vezels. Noedels gemaakt met 100 procent boekweitmeel bevatten 3 gram vezels per portie. Gemiddeld ontvangen Amerikanen 15 gram vezels per dag, volgens de Academy of Nutrition and Dietetics, en voldoen ze niet aan hun aanbevolen behoeften van 25 tot 38 gram per dag. Als je meer vezels binnenkrijgt uit voedingsmiddelen zoals sobanoedels, voel je je langer vol en kun je je gewicht beter beheersen.

Hoogwaardige proteïne

 1. Een portie droge soba-noedels van 2 ons bevat 6 tot 8 gram eiwit. Hoewel de hoeveelheid eiwit niet zoveel verschilt van die in spaghetti-noedels, bevatten soba-noedels een eiwit van hogere kwaliteit. Boekweit is rijk aan lysine en heeft een aminozuurscore van 100, wat een zeer hoge aminozuurscore is voor plantaardig voedsel, volgens de Whole Grain Council. Het eiwit in boekweit heeft echter een lage verteerbaarheid en moet niet worden vertrouwd als uw enige eiwitbron.

Vol met mineralen

 1. Soba-noedels leveren ijzer, calcium, fosfor, magnesium, zink en kalium. De noedels bevatten vooral veel fosfor en voldoen aan 20 procent van de dagelijkse waarde. Fosfor is te vinden in elke cel in je lichaam, maar de belangrijkste rol is om te helpen bij de vorming van botten en tanden.

Bron van B-vitamines

 1. Soba-noedels zijn ook een goede bron van B-vitamines. B-vitamines helpen voedsel om te zetten in energie. Ze zijn ook noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen. Bovendien zijn sobanoedels een behoorlijke bron van foliumzuur, met 34 microgram per 2-ounce droge portie. Foliumzuur is belangrijk voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd omdat het helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407