Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soep voor het prikkelbare darm syndroom

Verzadigd vet

 1. Als het prikkelbare darm syndroom is, weet u dat de symptomen buikpijn kunnen zijn. U kunt ook abnormale stoelgang ervaren die leidt tot diarree of constipatie. Hoewel het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases meldt dat tussen 10 en 15 procent van de volwassenen IBS heeft, is de oorzaak niet goed begrepen. U kunt helpen de symptomen onder controle te houden en mogelijk de perioden dat u symptoomvrij bent te verlengen door uw dieet zorgvuldig te beheren. Soep kan een goede keuze zijn als onderdeel van een IBS-dieet, maar het is belangrijk om de beste soorten soep te kiezen en die met een hoog vetgehalte of andere potentieel verergerende ingrediënten te vermijden.

Vetarme soep

 1. Als u IBS heeft, zijn de spieren en zenuwen in uw maagdarmkanaal extra reactief op voedselprikkels, volgens de International Foundation for Functional Gastrointestinal Disorders. Daarom is het belangrijk om je vetinname te beperken, een voedingsstof die de darmactiviteit stimuleert. Kies bij het maken van vleesbevattende soep vetarm vlees zoals kip- of kalkoenfilet, of gebruik vetarme stukken rundvlees en snijd alle zichtbare vet van het vlees voor het koken. Vermijd recepten met room of boter en controleer de verpakkingsetiketten op bereide soepen op vetgehalte; kies waar mogelijk vetvrije of vetarme producten.

Vezel en soep

 1. Experts van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center melden dat de meeste mensen met PDS baat hebben bij het verhogen van hun consumptie van voedingsvezels, met een optimale hoeveelheid van 20 tot 35 gram per dag. Het toevoegen van vezelrijke groenten aan soep kan je helpen dit doel te bereiken, maar kook vezelrijke groenten grondig om ze zacht te maken zodat ze gemakkelijker te verteren zijn. Voeg bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, samen met gehakte wortelen of selderij toe, kook de soep tot het testen aangeeft dat de groenten zacht zijn. Omvat ook groenten en granen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels, omdat dit water absorbeert om een ​​gel in uw maag te vormen, waardoor zowel constipatie als diarree worden verlicht. Aardappelen en gerst zijn twee goede voorbeelden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels.

Soepen rijk aan bouillon

 1. Veel drinken - minstens 8 kopjes per dag - is een belangrijk onderdeel van een goed dieet dat kan helpen IBS-symptomen te voorkomen of te verlichten. Soep met veel vetarme of magere bouillon op basis van kip, rundvlees of groenten kan u helpen dit doel te bereiken. Voeg voor wat variëteit wat volkoren pasta of bruine rijst toe om het vezelgehalte en de voeding van de bouillon te verhogen, terwijl je nog steeds je vochtinname verhoogt. Vermijd sterk gekruide of garlicky bouillons omdat kruiden zoals peper of chilipoeder, evenals knoflook, bij sommige mensen met PDS symptomen kunnen veroorzaken.

Andere aanbevelingen

 1. Als u IBS heeft, stelt de Internationale Stichting voor functionele gastro-intestinale aandoeningen voor dat u vaker maaltijden eet, waarbij u streeft naar vier tot vijf maaltijden per dag in plaats van drie; het kiezen van een kopje soep of twee als een van deze maaltijden kan een gezonde optie zijn. Wanneer u nieuwe voedingsmiddelen zoals vezelhoudende of andere soep aan uw dieet toevoegt, doe dit geleidelijk omdat voedingsmiddelen die symptomen van PDS veroorzaken, van persoon tot persoon sterk kunnen verschillen. Praat met uw arts of een geregistreerde diëtist om het beste dieetplan voor uw situatie te ontwikkelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407