Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soepdefinitie wissen

Rijk aan mineralen

 1. Heldere soep maakt soms deel uit van een ziekenhuisdieet of wordt gebruikt om uw eetlust te verminderen tijdens het dieet. Als je begrijpt wat een heldere soep eigenlijk is, kun je je goed houden aan een helder vloeibaar dieet en complicaties voorkomen. Heldere soepen zijn vaak een basis voor complexere soepen, stoofschotels en sauzen.

Betekenis

 1. Heldere soepen kunnen onderdeel zijn van een helder, vloeibaar dieet voor of na de operatie. Een helder vloeibaar dieet biedt u wat voeding, calorieën en zout, maar houdt uw spijsverteringskanaal vrij voor tests zoals een colonoscopie of om misselijkheid na anesthesie te voorkomen. Als u zich niet aan heldere soepen en andere vloeistoffen houdt, kunt u zichzelf ziek maken of uw tests onnauwkeurig maken. Je kunt ook zoeken naar heldere soepen als dieethulpmiddel, want het is aangetoond dat het eten van een portie bouillongebaseerde of heldere soep voorafgaand aan een maaltijd de totale calorie-inname beperkt in een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Appetite" in november 2007.

Definitie

 1. Voor een helder vloeibaar dieet is een heldere soep er een die u kunt doorzien en die vloeibaar is bij kamertemperatuur. Het mag geen groenten, noedels of stukjes vlees bevatten. Hoewel kippennoedelsoep en minestrone op basis van bouillon zijn en weinig calorieën bevatten, zijn ze niet duidelijk omdat ze ingrediënten bevatten samen met de bouillon. Deze soorten soep zijn misschien geschikt voor lijners, maar niet voor chirurgische patiënten.

Types

 1. Consomme, een Franse geklaarde vlees- of visbouillon, is een klassieke versie van een heldere soep. Bouillon of bouillon is een andere veel voorkomende heldere soep. Je kunt een willekeurig aantal bouillonsmaken maken, waaronder kip, kalkoen, rundvlees, groente en paddestoel. In de Japanse keuken is dashi - een soepbasis gemaakt van gedroogde tonijn- of champignonvlokken en zeewier - ook duidelijk wanneer ze worden gespannen. Hoewel deze soepen helemaal opnieuw kunnen worden gemaakt, kun je ze ook vinden in blikken, dozen, poeder en geconcentreerde pasta of kubusvormen.

Overwegingen

 1. Ingeblikte of verpakte bouillon is vaak rijk aan natrium. Een kopje kan 800 mg natrium of meer bevatten. Zoek indien mogelijk naar natriumarme versies om uw totale natriuminname onder controle te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407