Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Soja-boter versus pindakaas

Pas op voor zout en suiker

 1. Soja-boter is een pindakaasvervanger gemaakt van geroosterde sojabonen, in plaats van pinda's. Soja-boter is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met allergieën voor pinda's en noten. Je kunt veel van de voedingsvoordelen krijgen met soja-boter, net zoals gewone pindakaas en in veel gevallen heeft soja-boter betere voeding. Sojabonenboter bevat geen gluten of zuivelproducten.

Porties en calorieën

 1. Een portie van zowel soja-boter als pindakaas is 2 eetlepels, of 32 gram. Sojabonenboter bevat 170 calorieën per portie, terwijl pindakaas 190 heeft. Evenzo bevat sojabonenboter 100 calorieën uit vet, terwijl pindakaas 130 bevat. Een portie soja-boter vertegenwoordigt ongeveer 9 procent van een typisch dieet met 2000 calorieën, en een portie pindakaas vertegenwoordigt ongeveer 10 procent.

Vetten

 1. Een portie soja-boter bevat 11 gram vet, terwijl gewone pindakaas 16 gram bevat. Sojabonenboter bevat de helft van het verzadigde vet als dat van pindakaas, met 1,5 gram vergeleken met 3 gram per portie. Zowel sojabonenboter als pindakaas bieden een rijk aanbod van gezonde onverzadigde vetten en beide zijn vrij van transvet en cholesterol.

Koolhydraten

 1. Soja-boter bevat 10 gram koolhydraten per portie, terwijl gewone pindakaas 7 gram bevat. Sojabonenboter biedt ook iets meer vezels dan pindakaas, met 3 gram in vergelijking met 2 gram. Zowel sojabonenboter als gewone pindakaas bevatten 3 gram suiker.

Protein

 1. Soja-boter en pindakaas zijn beide rijk aan eiwitten. Een portie van 2 eetlepels zowel sojabonenboter als pindakaas levert 7 gram eiwit. Eiwit moet ten minste 10 procent van uw totale calorie-inname uitmaken, dus als u een dieet van 2000 calorieën volgt, hebt u elke dag minimaal 50 gram eiwit nodig. Een portie van zowel soja-boter als pindakaas vertegenwoordigt ongeveer 14 procent van de dagelijkse waarde voor eiwitten op basis van een dieet van 2000 calorieën.

Vitaminen en mineralen

 1. Pindakaas heeft een breder vitamine- en mineralenprofiel dan soja-boter. Pindakaas bevat 20 procent de dagelijkse waarde voor niacine; 15 procent die van vitamine E; en gematigde hoeveelheden van zowel ijzer als riboflavine. Soja-notenboter bevat 6 procent van de dagelijkse waarde voor calcium en een matige hoeveelheid ijzer. Sojabonenboter en pindakaas hebben een vergelijkbaar natriumgehalte met respectievelijk 140 en 150 milligram per portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407