Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Speltmeel bouwt sterke botten Aids circulatie

 1. Men gelooft dat speltbloem voor het eerst werd gebruikt tussen 7.000 en 8.000 jaar geleden, waardoor het een van de oudste gecultiveerde gewassen in de menselijke geschiedenis is. Speltmeel, ook bekend als dinkeltarwe of gepelde tarwe, is een graan of graan nauw verwant aan tarwe.

 2. Spelt was een belangrijk onderdeel in delen van Europa - van de bronstijd tot de middeleeuwen. Tegenwoordig wordt het steeds populairder en heeft het een nieuwe markt voor reformwinkels gevonden. Omdat steeds meer mensen te maken hebben met glutengevoeligheden, biedt spelt een alternatief voor tarwebloem. Hoewel het gluten bevat, lijkt het gemakkelijker te worden getolereerd dan tarwe.

 3. Het vroegste archeologische bewijs van spelt is van het vijfde millennium v.Chr. in Transcaucasia, ten noordoosten van de Zwarte Zee - hoewel het meest voorkomende en goed gedocumenteerde archeologische bewijs van spelt zich in Europa bevindt. In de 20e eeuw werd spelt vervangen door tarwebrood in bijna alle gebieden waar het nog werd verbouwd; de biologische landbouwbeweging van de Verenigde Staten herleefde echter zijn populariteit tegen het einde van de eeuw, omdat spelt minder meststoffen vereist dan tarwe. [! 38752 => 1140 = 1!

Voedingswaarden voor speltmeel

 1. Speltmeel heeft een nootachtige en licht zoete smaak, vergelijkbaar met die van volkorenmeel. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry heeft spelt in vergelijking met tarwebloem een ​​hoger gehalte aan koper, ijzer, zink, magnesium en fosfor.

 2. Een kopje gekookte speltmeel heeft ongeveer:

9 Voordelen van Speltmeel

 1. Omdat spelt bijdraagt ​​aan een vezelrijk dieet, vermindert het in wezen de kans op hypertensie en andere risicofactoren van hartaandoeningen en metabool syndroom. Een studie uit 2005 gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine suggereert dat het verhogen van de inname van vezels in westerse populaties, waar de inname ver onder de aanbevolen niveaus ligt, kan bijdragen aan de preventie van hypertensie.

 2. Verhoogde bloeddruk is wanneer de druk op de slagaders en bloedvaten te hoog wordt en de slagaderwand wordt vervormd, wat extra stress op het hart veroorzaakt. Deze stress kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals een hartaanval en beroerte. Het is belangrijk om natuurlijke remedies voor hoge bloeddruk, zoals de consumptie van speltmeel en andere vezelrijk voedsel, toe te voegen aan uw dieet en levensstijl.

 3. Speltmeel helpt de hoeveelheid glucose en insuline in het lichaam te reguleren; dit komt ook door het hoge vezelgehalte. Volgens het University of Maryland Medical Center tonen onderzoeken aan dat een vezelrijk dieet diabetes type 2 kan helpen voorkomen, insuline- en bloedsuikerspiegels kan verlagen en cholesterol- en triglyceriden (vetten in het bloed) bij mensen met diabetes kan verbeteren. Een goed opgezet klinisch onderzoek suggereert dat zwangere vrouwen met diabetes type 1 mogelijk de hoeveelheid insuline die ze gebruiken, kunnen verminderen als ze een vezelrijk dieet eten.

 4. Een veelzeggende klinische studie vergeleek mensen met diabetes type 2, die dagelijks 50 gram vezels aten, met mensen die dagelijks de aanbevolen 24 gram vezels kregen. Na zes weken hadden mensen met een vezelrijk dieet betere controle over bloedglucose, insuline en bloedlipiden.

 5. Eén kop gekookt speltmeel heeft meer dan 100 procent de dagelijkse aanbevolen waarde van mangaan! Mangaan is een belangrijk sporenmineraal dat nodig is voor veel vitale functies, waaronder opname van voedingsstoffen, productie van spijsverteringsenzymen, botontwikkeling en afweer van het immuunsysteem. Een tekort aan mangaan kan ernstige gezondheidsbedreigingen veroorzaken, zoals botverlies, spierpijn, gewrichtspijn en stemmingswisselingen.

 6. Een van de belangrijkste voordelen van mangaan is het vermogen om botverlies te verminderen. In combinatie met andere mineralen, waaronder calcium, zink en koper, minimaliseert het botverlies, vooral bij oudere vrouwen die gevoeliger zijn voor botbreuken en zwakke botten. Door de botmassa te verbeteren, helpt mangaan osteoporose te voorkomen en te behandelen, dat is wanneer kleine gaten of verzwakte gebieden in het bot worden gevormd die kunnen leiden tot fracturen, pijn en een bult van een Dowager.

 7. Niacine maakt deel uit van het vitamine B-complex, en het is een in water oplosbare vitamine die belangrijk is voor het behoud van een gezond cardiovasculair systeem en metabolisme - vooral het in evenwicht brengen van het cholesterolgehalte in het bloed. Niacine helpt bij de hersenfunctie, gezonde huidvorming en het voorkomen of behandelen van diabetes.

 8. Er zijn aanwijzingen dat niacine kan helpen het risico op het ontwikkelen van neurodegeneratieve ziekten te verminderen, waaronder de ziekte van Alzheimer, geheugenverlies, oogaandoeningen zoals staar, acne en flair-ups van de huid, artrose, circulatieproblemen, migraine hoofdpijn, duizeligheid en leerstoornissen zoals ADHD. Sommige eerste studies hebben erop gewezen dat niacine voor sommige mensen moeilijk te verdragen is, wat resulteert in bepaalde ongewenste niacine-bijwerkingen; Onderzoekers hebben echter bewijs gevonden dat wanneer ze in regelmatige hoeveelheden worden ingenomen, de gunstige effecten van niacine opwegen tegen het geringe potentieel voor patiënten die niacine-bijwerkingen ervaren.

 9. Het koper en ijzer in speltmeel zorgt ervoor dat deze korrel de bloedsomloop bevordert. IJzer helpt zuurstof door het bloed te transporteren. In feite is een ijzertekort meestal gekoppeld aan de ontwikkeling van bloedarmoede, een aandoening die te wijten is aan het ontbreken van gezonde rode bloedcellen.

 10. Bloedarmoede houdt verband met een probleem met de hemoglobinecel die zuurstof door het lichaam transporteert. Wanneer het lichaam niet in staat is om voldoende zuurstof naar de cellen en weefsels te krijgen, voelt het zwak en vermoeid aan. IJzer helpt eiwitten te metaboliseren en speelt een rol bij de productie van hemoglobine en rode bloedcellen, en dient als een natuurlijke behandeling voor bloedarmoede.

 11. Met een indrukwekkend assortiment essentiële mineralen die de botten versterken, is spelt een natuurlijke keuze voor het verbeteren van de gezondheid van de botten. Calcium en fosfor binden bijvoorbeeld samen om kristallen te vormen die botten en tanden vormen. Samen versterken ze botten en houden ze een leven lang sterk, volgens een studie aan de Universiteit van North Carolina.

 12. Met 29 procent van uw aanbevolen dagelijkse waarde van fosfor in speltmeel bent u goed op weg om voor uw botten te zorgen. Voedingsmiddelen met een hoog fosforgehalte, zoals speltmeel, houden het lichaam ook op het juiste pH-niveau en helpen bij de energie-extractie.

 13. De vitamines en mineralen in speltmeel helpen het immuunsysteem te stimuleren en ontstekingen te verminderen. IJzer, bijvoorbeeld, is nauw verbonden met het immuunsysteem, volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Neural Transmission. Het is ook nodig om andere voedingsstoffen goed te verteren en te absorberen, vanwege zijn rol in het metabolische enzymproces. Bovendien helpt ijzer voldoende zuurstof naar beschadigde delen van het lichaam te brengen, inclusief beschadigde weefsels, organen en cellen die vatbaar zijn voor infecties of de ontwikkeling van ziekten.

 14. Volgens onderzoek gepubliceerd in Biochemistry, speelt thiamine een rol bij de activering van het immuunsysteem. Dat komt omdat thiamine helpt de spierspanning langs de wanden van het spijsverteringskanaal te handhaven, waar een groot deel van het immuunsysteem zich bevindt - en het aantal thiamines van speltbloem helpt thiaminetekort te voorkomen. Het weert ook ontstekingen af ​​en helpt chronische stress bestrijden, die grote invloed op uw immuunsysteem kan hebben.

 15. Het consumeren van een vezelrijk dieet is erg belangrijk voor de spijsvertering en speltmeel voorziet in deze noodzaak. Vezels bevatten eigenlijk nul calorieën, omdat het in wezen niet kan worden verteerd door mensen, en hoewel het wordt gevonden in koolhydraatvoedsel zoals speltmeel, draagt ​​het geen koolhydraten bij aan onze voeding.

 16. Vanwege de structuur en ons onvermogen om het te absorberen, gaat de vezel door ons spijsverteringsstelsel, niet geabsorbeerd door spijsverteringsenzymen in de maag - en neemt gifstoffen, afvalstoffen, vet- en cholesteroldeeltjes mee en verwijdert ze uit de darmen. In het proces helpt het onze spijsvertering en gezondheid van het hart te verbeteren, geeft het ons een vol gevoel en ondersteunt het ontgifting.

 17. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry is speltmeelbrood, mede vanwege het vezelgehalte, snel verteerbaar, wederom met de voordelen voor de spijsvertering.

 18. Een vezelrijk dieet helpt ook spijsverteringsstoornissen en ziekten zoals diverticulitis, darmkanker en inflammatoire darmaandoeningen te voorkomen. Dit komt omdat prebiotische vezels helpen de immuunfunctie te verbeteren en een betere darm- en darmgezondheid te behouden, terwijl ook schadelijk afval uit de spijsverteringsorganen wordt verwijderd.

 19. Niet alleen helpt de voedingsvezel in speltmeel bij de spijsvertering, maar helpt het lichaam ook op natuurlijke wijze het cholesterolgehalte te verlagen. Vezel richt LDL (slechte) cholesterol en elimineert het uit het lichaam om de balans van vetzuren te reguleren. Een studie uit 1999, gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine, evalueerde de bloedcholesterolverlagende effecten van voedingsvezels. Na een behandelingsperiode van 51 weken, waarbij deelnemers dagelijks een vezelsupplement kregen, waren er duidelijke, positieve resultaten.

 20. Het vezelsupplement zorgde voor significante en aanhoudende verminderingen van LDL-cholesterol, zonder HDL-cholesterol te verminderen of triglyceriden te verhogen. Vanwege de hoge niveaus van voedingsvezels van speltmeel, heeft het de kracht om het cholesterolgehalte te verlagen.

Speltmeel gebruiken

 1. Omdat speltmeel aan populariteit wint vanwege de gezondheidsvoordelen, kunt u het opnieuw vinden in uw plaatselijke natuurvoedingswinkel. Winkels verkopen pasta, brood, crackers en gebakken producten die met speltmeel zijn gemaakt.

 2. Let er bij het kopen van speltmeel op dat er geen tekenen van vocht in de verpakking of container zijn. U wilt ook spelt kopen in een winkel met een hoge omzet om ervoor te zorgen dat het een vers product is. Zodra u speltmeel thuis krijgt, moet het worden gekoeld, tenzij u van plan bent het binnen een paar dagen te gebruiken. Bewaar de bloem in een luchtdichte container op een koele en donkere plaats om de bloem vers te houden.

 3. Er worden twee verschillende soorten speltmeel in de winkel verkocht, net als tarwebloem. Je zult wit speltmeel vinden, waarbij de kiem en de zemelen zijn verwijderd en een lichtere textuur heeft in gebakken goederen. Er is ook hele speltmeel, die je alle voordelen voor de gezondheid biedt. Volkoren speltmeel is vergelijkbaar met volkorenmeel - maar geeft je niet dezelfde buik als tarwe - en je kunt het tarwemeel uit recepten ruilen en in plaats daarvan spelt toevoegen, vooral als je gevoelig bent voor tarwe, maar toch wilt geniet van zelfgemaakte gebakken producten.

 4. Wanneer u hele spelt door volkorenmeel vervangt, houd er dan rekening mee dat spelt meer in water oplosbaar is, dus u moet mogelijk minder gebruiken dan het recept vereist. Begin met een beetje minder vloeistof bij het koken of bakken met spelt en voeg dan langzaam toe tot je de perfecte consistentie hebt. Let er ook op dat je speltmeel niet te veel kneedt - je zult merken dat het iets kwetsbaarder is dan tarwebloem en minder aandacht nodig heeft bij het bereiden.

 5. Door de manier waarop tarwe en glutenbevattende producten tegenwoordig worden bereid, ervaren steeds meer mensen gevoeligheden en intoleranties. Speltmeel bevat slechts matige glutengehaltes en het kan gemakkelijker worden verteerd dan tarwebloem, vooral voor mensen met een glutengevoeligheid. Ik heb de neiging om recepten te posten die glutenvrij meel vragen, maar als je spelt wilt proberen, geef het dan gewoon in. Begin bij het ruilen van bloem met minder vloeistof dan de recepten nodig hebben en voeg het langzaam toe. Je begint een idee te krijgen van wat elk type bloem nodig heeft.

Recepten voor speltmeel

 1. Er zijn veel manieren om speltmeel in uw dieet op te nemen. Vergeet niet dat het gluten bevat, dus als je een intolerantie hebt, wil je het bij glutenvrije bloem houden in je bakrecepten. Maar speltmeel is tarwevrij, dus veel mensen die gevoelig zijn voor tarwe reageren niet op speltmeel.

 2. Je kunt glutenvrije bloem en tarwebloem vervangen en in plaats daarvan speltmeel toevoegen. Een manier om dit uit te testen is met mijn eenvoudige recept voor amandelboterchocolade. Deze heerlijke koekjes zijn een alternatief voor het klassieke koekjesrecept. Je kunt ook proberen glutenvrije bloem te vervangen door speltbloem bij het bereiden van mijn bananennootmuffins. Deze geweldige muffins hebben banaan, pure chocolade en walnoten!

 3. Ik heb een heleboel gezonde en heerlijke pannenkoekrecepten waarvoor pannenkoekenmeel nodig is. Als je wilt proberen speltmeel in deze recepten op te nemen, kun je het pannenkoekenmeel als volgt bereiden:

 4. Klop dit mengsel door elkaar en je hebt pannenkoekmeel gespeld. U kunt deze partij bloem gebruiken in mijn Recept voor Bosbessenpannenkoekjes of Mijn Recept voor Chocolade Bananen Eiwitpannenkoek.

Mogelijke bijwerkingen speltmeel Voorzorgsmaatregelen

 1. Spelt bevat gluten, wat een probleem kan zijn voor mensen met coeliakie. Coeliakie is een ernstige spijsverteringsstoornis die wereldwijd toeneemt. Het is ook bekend als coeliakie, niet-tropische spruw en gluten-gevoelige enteropathie, en het wordt soms geactiveerd of geactiveerd door een bevalling, zwangerschap, ernstige emotionele stress, chirurgie of een virale infectie. Volgens een studie uit 1995 in Duitsland, toen speltmeel werd onderzocht op de toxiciteit ervan bij patiënten met coeliakie, suggereerden de resultaten dat spelt een coeliakie-graangewas is en moet worden vermeden.

 2. U wilt ook gluten, zoals speltmeel, vermijden of beperken als u glutengevoelig bent. Een glutenintolerantie komt 30 keer vaker voor dan coeliakie; een op de zeven mensen is gevoelig voor gluten maar test negatief voor coeliakie. Ze lijden aan veel van dezelfde symptomen en staan ​​bekend als niet-coeliakie gluten-gevoelig (NCGS). Als u glutengevoelig bent, kunt u na het nuttigen van gluten last krijgen van diarree, een opgeblazen gevoel, buikpijn, prikkelbaarheid, huiduitslag, spierkrampen, gewrichtspijn, maagklachten of zwakte en vermoeidheid.

 3. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407