Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Spijsverteringsproblemen door uienknoflook

Andere voedingsmiddelen die het geheugen verhogen

 1. Regelmatig uien en knoflook eten kan volgens het Linus Pauling Institute een breed scala aan gezondheidsvoordelen opleveren, van het voorkomen van kanker en hartziekten tot het behandelen van infecties. Maar als je je opwinding over de voordelen van deze scherpe groenten ervoor zorgt dat je er te veel van geniet, kun je last hebben van enkele spijsverteringsproblemen. De sleutel tot het genieten van uien en knoflook is om ze met mate te eten.

Gas

 1. U kunt last krijgen van gas en de winderigheid die ermee gepaard gaat door het eten van uien en knoflook, zegt het Linus Pauling Institute, en het eten van rauwe uien en knoflook kan leiden tot meer gas dan het eten van gekookte uien en knoflook. Het University of Maryland Medical Center zegt dat je een opgeblazen gevoel kunt hebben als je last hebt van gas na het eten van knoflook en andere groenten in dezelfde familie, zoals uien. Rauwe knoflook en uien bevatten veel vezels die gas kunnen veroorzaken, en uien bevatten een natuurlijk soort suiker, fructose genaamd, dat gas veroorzaakt, volgens ClevelandClinic.com, dat aanbeveelt om uw dieet met uw arts te bespreken, omdat de hoeveelheid gas geproduceerd door voedsel varieert van persoon tot persoon.

Diarree

 1. Zowel uien als knoflook kunnen u diarree geven als u er teveel van eet, zegt het Linus Pauling Institute. Als u voedingsmiddelen eet die uw spijsverteringsstelsel verstoren, kunt u diarree ervaren die twee tot drie dagen aanhoudt, meldt ClevelandClinic.com, waarin wordt aanbevolen om rauw voedsel te vermijden als u aan diarree lijdt. Het kiezen van voedingsmiddelen die niet veel vezels bevatten, is het beste om diarree te overwinnen, en het eten van kleine porties voedsel is ook een goed idee terwijl uw spijsvertering herstelt van diarree.

Misselijkheid

 1. Als u te veel uien of te veel knoflook eet, kunt u last hebben van misselijkheid, volgens het Linus Pauling Institute. Maar je hebt minder kans om misselijk te worden als je gefrituurd of vettig voedsel vermijdt, dus je kunt zonder misselijkheid van uien en knoflook genieten als je ze licht kookt. Ook kun je de misselijkheid verminderen die je voelt als je kleine, frequente maaltijden eet in plaats van grote, niet-frequente maaltijden, en als je langzaam eet in plaats van snel, volgens ClevelandClinic.com.

Uien en knoflook met mate eten

 1. U kunt spijsverteringsproblemen krijgen door het eten van grote hoeveelheden uien, dus wees creatief met manieren waarop u regelmatig uien in uw dieet kunt opnemen zonder veel uien tegelijk te eten. Het University of Maryland Medical Center adviseert om met mate knoflook te eten om bijwerkingen zoals spijsverteringsproblemen te voorkomen, en beveelt aan om tussen de twee en vier verse teentjes knoflook per dag te eten en deze te hakken voordat je ze kookt. [! 35771 => 1130 = 5!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407