Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Spinazie beter verteerbaar maken

Het groentekookboek voor bodybuilders

 1. Spinazie is een bladgroene bloeiende plant die zowel in rauwe als in gekookte vorm kan worden geconsumeerd. Hoewel het consumeren van spinazie in rauwe toestand het vaak moeilijk kan verteren, kunnen de voedingsstoffen en vitamines die in deze rauwe groente worden bewaard, op de lange termijn zelfs helpen de spijsvertering te verbeteren. Volgens de University of Tokushima School of Medicine kunnen glycoglycerolipiden die in spinazie worden gevonden, de bekleding van het spijsverteringskanaal helpen beschermen.

Chewing

 1. Personen die de spinazie die ze consumeren niet goed kauwen, hebben vaak moeite met het verteren en uitscheiden van het gebladerte. Tijdens het kauwen komen enzymen vrij via je speeksel dat helpt bij de afbraak van spinazie. Terwijl je voedsel te veel kauwt, blijft het smakeloos, kauwende spinaziedeeltjes totdat ze in kleinere stukjes worden afgebroken, helpen de spijsvertering. Volgens de geregistreerde holistische voedingsdeskundige Kelly Reith maakt het kauwen van voedsel in kleine stukjes het gemakkelijker voor de spijsverteringssappen in je maag om het voedsel volledig te coaten, waardoor de spijsvertering en de algehele darmgezondheid wordt verbeterd.

Blending

 1. Of spinazie een voedingsmiddel is dat u moeilijk kunt kauwen, of u kunt er gewoon niet tegen, het combineren van spinazie met andere etenswaren is een smakelijkere manier om het te consumeren. Omdat de eerste stap van de spijsvertering begint met kauwen, het mengen en hakken van spinazie elimineert deze stap in uw consumptieketen. Als je niet van de smaak van spinazie houdt, zal het plaatsen van melk, ijs, fruit en bessen in een blender met de spinazie je helpen een smoothie te maken die de smaak van de spinazie maskeert. Naast het maskeren van de smaak, verandert het ook de textuur van de spinazie, waardoor het gemakkelijker wordt door te slikken en uw maag te verteren. Naast smoothies kun je het mengen met basilicum, pijnboompitten en olijfolie om een ​​pesto te maken die kan worden verspreid op andere items die je eet.

Cooking

 1. Terwijl het koken van spinazie de vitamine C-waarden in de plant kan verlagen, kan het stomen of koken van spinazie de antioxidanten helpen behouden. Als je niet van rauwe spinazie kauwt en slikt, zal het stomen en koken van de groente de textuur verzachten, waardoor het gemakkelijker wordt om zowel te kauwen als te slikken, en de groente natuurlijk te smeren door condensatie. Als je spinazie in welke substantie dan ook frituurt of kookt, zoals olijfolie of bakolie, zal dit de gezondheidsvoordelen van de groente veranderen en de manier veranderen waarop je lichaam het voedsel verteert. Als je vette en ongezonde oliën aan je spinazie toevoegt, wordt het voor je maag alleen maar moeilijker om te verteren en te verwerken.

Herhaling

 1. Volgens de hygiënebibliotheekcatalogus verbetert het maken van spinazie een vast onderdeel van uw dieet het vermogen van het lichaam om het gebladerte te verwerken en te verteren. Als u een persoon bent die aanvankelijk problemen heeft met het verteren van rauwe spinazie, probeer het dan meerdere keren per week in maaltijden te integreren. Naarmate je lichaam zich aanpast aan de unieke textuur en chemische make-up, zul je een vermindering van symptomen ervaren met betrekking tot de vertering en het passeren van spinazie. Als je spinazie een vast onderdeel van je dieet houdt, kun je je spijsvertering bovendien ten volle laten profiteren van de glycoglycerolipiden die je in spinazie aantreft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407