Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Spinazie-eierdieet

Gebruik van spinazie

 1. Als u alleen spinazie en eieren eet, wordt uw dieet misschien een beetje saai, maar het zou nog steeds voedzaam zijn. Beide voedingsmiddelen staan ​​bekend om hun gezondheidgevende eigenschappen, overvloedige voedingsstoffen en antioxidanten. Wat klinkt als een dieet voor bodybuilders of balletdansers kan inderdaad nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar goedkope eenvoud.

Gezonde maaltijdplanning

 1. Verstandige diëten benadrukken meestal een brede selectie van hele voedingsmiddelen om aan de dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Een dieet bestaande uit alleen eieren en spinazie kan een economische reeks essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bieden. Wat de kosten betreft, is ei-eiwit relatief goedkoop in vergelijking met rood vlees en melk, en de antioxidanten van spinazie wedijveren met die van dure designergreens.

The Positives of Eggs

 1. Healing Naturally by Bee geeft het totale eiwit van een ei weer als 6,3 g, waarbij de dooier 2,7 g bijdraagt ​​en de witte 3,6 g tot totaal. Dit is "volledig eiwit", dat alle aminozuren bevat die uw lichaam nodig heeft. Eieren bieden ook essentiële vetzuren en vitamines A, E, D en K. Hun dooiers zijn rijk aan choline voor de gezondheid van het celmembraan, lichaamsgewichtbeheer en cholesterolcontrole, volgens het Linus Pauling Institute. Een grote eierdooier, per All About Eggs, bevat 195 mg cholesterol. De dagelijkse limiet voor cholesterol in de voeding is 300 mg en uw lichaam produceert zijn eigen cholesterol als het niet genoeg uit voedsel krijgt. Bepaalde cholesterolen die lipoproteïnen met een hoge dichtheid worden genoemd, transporteren daadwerkelijk gevaarlijke cholesterolen uit het bloed en bevorderen gezonde bloedvaten.

The Positives of Spinach

 1. Spinazie heeft een overvloed aan ijzer, foliumzuur en vitamine C en B, die allemaal de vorming van arteriële plaque bestrijden. Volgens 's Werelds gezondste voedingsmiddelen vermindert foliumzuur ook de effecten van homocysteïne, een bloedchemicalie waarvan de overmaat hartaanvallen kan bespoedigen. Spinazie, magnesium, kalium en calcium werken samen met natrium in het lichaam om waterretentie te reguleren en hoge bloeddruk te voorkomen. Volgens de Massachusetts Eye and Ear Infirmary vertragen carotenoïden in spinazie leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en verlies van gezichtsvermogen. Carotenoïden werken ook als antioxidanten en bestrijden schadelijke zuurstofmoleculen die gezonde cellen aanvallen.

De negatieve punten van dit dieet

 1. Een nadeel is het gebrek aan absorbeerbaar calcium in dit dieet. Spinazie calcium werkt met andere mineralen in het lichaam, maar de biologische beschikbaarheid is laag; je lichaam neemt het niet gemakkelijk alleen op. U moet ook dooiers beperken tot één of twee per dag, voor cholesterolcontrole via de voeding. Eiwitten kunnen royaal worden gebruikt. Wissel je recepten zoveel mogelijk af om verveling tegen te gaan.

Suggesties voor maaltijden

 1. De veelzijdigheid van eieren betekent dat ze gepocheerd, gebakken, roerei of gebakken kunnen worden. Als je geniet van de fluweelachtige eidooiers in zachtgekookte eieren, beperk je dan tot één klassiek zachtgekookt of zonnig gebakken ei per dag - en dat hoeft niet alleen bij het ontbijt te zijn. Bank voor eiwit voor de rest van uw maaltijdbereidingen, en gebruik kruiden en natriumarme kruiden zoals verse tomatensaus om de smaken te verbeteren. Voorverpakte eiwitten voor roerei zijn verkrijgbaar in koelkasten voor levensmiddelen. Spinaziesalade met deviled eieren en soufflé met spinazie-eieren zijn klassieke recepten die gemakkelijk te vinden en te maken zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407