Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Spinaziedieet

Dingen om te overwegen

 1. Het spinaziedieet is een eenvoudige manier om een ​​van de gezondste, voedselrijkste voedingsmiddelen op te nemen in uw dagelijkse maaltijdplanning. Spinazie zit vol met essentiële vitamines die veel gezondheidsvoordelen bieden. Een verscheidenheid aan soorten spinazie helpt voorkomen dat uw dieet alledaags en eentonig wordt. Je kunt ook spinazie toevoegen aan een verscheidenheid aan gezonde maaltijden als bijgerecht.

Nutrition

 1. Spinazie bevat weinig calorieën en zit boordevol vitamines en andere essentiële voedingsstoffen. Slechts één kopje, of 30 g spinazie, levert u vitamine A en K, mangaan, folaat en magnesium. Er zijn slechts ongeveer 26 calorieën in 100 g spinazie, afhankelijk van hoe de spinazie wordt bereid. Andere belangrijke voedingsstoffen in spinazie zijn de mineralen calcium en kalium, de vitamines beta-caroteen en luteïne en verschillende aminozuren - essentiële bouwstenen van eiwitten.

Gewichtsverlies

 1. Spinazie is een ideaal voedsel om te eten als u probeert af te vallen, omdat 1 kopje zo weinig calorieën bevat, maar veel voedingsstoffen bevat. Spinazie heeft het dubbele van de vezels van andere bladgroenten, wat helpt bij het bevorderen van gewichtsverlies. Hoewel er geen specifieke richtlijnen zijn voor hoeveel spinazie je elke dag moet eten op een spinaziedieet, biedt het consumeren van 2 tot 3 kopjes per dag je voldoende voeding zonder de calorieën. Hoe en wanneer je je dagelijkse porties spinazie eet, is helemaal aan jou. Je kunt de spinazie rauw eten, op zichzelf stomen of er een gezonde maaltijd van maken.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Spinazie zit vol met antioxidanten die vrije radicalen doden. Dit heeft spinazie tot een favoriet voedsel voor artsen gemaakt om patiënten die zich zorgen maken over kanker aan te bevelen. De meer dan een dozijn flavonoïde verbindingen waaruit de antioxidanten bestaan, werken samen om vrije radicalen te neutraliseren, wat kan helpen het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker te verminderen. Het magnesium- en bètacaroteen worden gecombineerd om de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen. Magnesium reguleert de bloeddruk, terwijl bètacaroteen de oxidatie van cholesterol belemmert - een proces dat kan leiden tot een hoog cholesterolgehalte. Spinazie helpt ook het verouderingsproces te vertragen door een verhoogde hersenfunctie aan te moedigen.

Gebruik spinazie

 1. Er zijn drie basistypen spinazie: savoy, platte en semi-savoy. De platte spinazie is meestal gemakkelijker schoon te maken dan de gekrulde savooiebladige spinazie. Alle spinazietypes kunnen gemakkelijk in de dagelijkse maaltijden worden verwerkt als u zich alleen verveelt door het eten van spinazie. Zorg ervoor dat het voedsel waaraan u spinazie koppelt ook van een gezonde variëteit is om de voordelen van spinazie niet tegen te gaan. Spinazie is ideaal voor verschillende salades en kan aan omeletten worden toegevoegd. Je kunt je sandwiches ook bedekken met spinaziebladeren en ze in je vegetarische wrap doen. Donkere groen-gekleurde spinazie bevat meer voedingsstoffen dan de lichtere groene kleur.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407