Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Squash Vs. Zoete aardappelen

Oven gebakken

 1. Pompoen en zoete aardappelen zijn handige, kleurrijke groenten die een gezonde toevoeging zijn aan elk gerecht. Hoewel het misschien geen traditionele nietjes zijn, zijn ze rijk aan geschiedenis, voeding en smaak. Beschouw ze als een optie om tijdens de maaltijd gezonde variëteit toe te voegen.

Geschiedenis

 1. Zoete aardappelen en pompoen kwamen oorspronkelijk uit Amerika. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw kwamen zoete aardappelen uit de warme klimaten van Midden- en Zuid-Amerika, waar ze nietjes waren van Azteken en Inca-diëten. Ze werden door Christopher Columbus en door latere ontdekkingsreizigers in Europa geïntroduceerd.

 2. Squash is ontstaan ​​in Noord-Amerika, waar het werd gedomesticeerd door indianen en ook werd gegeten door Europese kolonisten. De kolonisten gaven squash zijn naam, afgeleid van een Indiaanse woord voor "iets rauw gegeten".

Selection

 1. Squash komt in variëteiten die specifiek zijn voor het seizoen waarin ze worden geoogst. Gele pompoen en courgette zijn beschikbaar in de warmere maanden wanneer hun huid nog zacht is, terwijl de pompoen en de eikel in de koudere maanden worden geproduceerd. Zomerpompoenen moeten licht mals en glanzend zijn, zonder vlekken. Winterpompoenen moeten stevig, zwaar en een harde schil hebben.

 2. Zoete aardappelen worden in de herfst geoogst. Verse zoete aardappelen zijn zacht, uniform en stevig. Vermijd zoete aardappel met beschadiging van de schil, omdat het vlees vatbaar is voor besmetting.

Nutrition

 1. Zowel pompoen als zoete aardappelen bevatten weinig vet, cholesterol en natrium, waardoor ze uitstekende keuzes zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Ze zijn rijk aan micronutriënten, vooral vitamine A, vitamine C, vitamine B6, kalium en mangaan. Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsvezels en squash geeft een extra boost met vitamine E en calcium. Geen van beide groenten heeft een negatieve invloed op het gewicht of het behoud van de gezondheid in zijn natuurlijke staat.

Bereiding

 1. Pompoenbereiding is afhankelijk van het ras. Zomerpompoen is onvolwassen met eetbare schil, waardoor het een kandidaat is voor de meeste methoden, waaronder koken, stomen, braden en bakken. Het kan worden gesneden of verdeeld zoals gewenst om in het gerecht te passen. Winterpompoen wordt meestal gebakken en vervolgens opengesneden om het vruchtvlees van de schil te halen.

 2. Zoete aardappelen worden traditioneel in hun schil gebakken, hoewel ze kunnen worden geschild en in blokjes kunnen worden gebakken voor stoofschotels of gekookt en gepureerd als witte aardappelen. De natuurlijk zoete smaak kan worden versterkt met bruine suiker en kaneel.

 3. Pompoenbereiding is afhankelijk van het ras. Zomerpompoen is onvolwassen met eetbare schil, waardoor het een kandidaat is voor de meeste methoden, waaronder koken, stomen, braden en bakken. Het kan worden gesneden of verdeeld zoals gewenst om in het gerecht te passen. Winterpompoen wordt meestal gebakken en vervolgens opengesneden om het vruchtvlees van de schil te halen.

 4. Zoete aardappelen worden traditioneel in hun schil gebakken, hoewel ze kunnen worden geschild en in blokjes kunnen worden gebakken voor stoofschotels of gekookt en gepureerd als witte aardappelen. De natuurlijk zoete smaak kan worden versterkt met bruine suiker en kaneel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407