Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Subway Nutrition: welke opties zijn eigenlijk gezond?

De onderste regel

 1. Subway herinnert je eraan "vers te eten", maar hun populaire slogan vertelt niet precies het hele voedingsverhaal. Subway biedt gezonde maaltijden, maar niet alles op hun menu is goed voor je. Lees verder voor een overzicht van Subway's gezonde en niet-zo-gezonde maaltijdkeuzes.

Gezondere maaltijden in het Subway-restaurant

 1. De meeste gezondste items van Subway komen uit hun Fresh Fit-menu. Deze items bevatten weinig calorieën en vet, en veel eiwitten. De meeste hebben de Heart Check Certification-status van de American Heart Association (AHA) verdiend.

 2. Dit betekent dat de maaltijd gecertificeerd is om te voldoen aan de voedingsvereisten van AHA als een hart-gezonde optie. Volgens de website van Subway zijn ze het eerste fastfoodrestaurant met Heart Check-certificering.

 3. Hier zijn de voedingsfeiten voor enkele van de gezondste maaltijden van Subway.

 4. Heart Check-certificering is alleen van toepassing op de volgende sandwiches wanneer ze zijn gemaakt met 9-graan tarwebrood, sla, tomaten, groene paprika's, uien en komkommers. Merk ook op dat de hoeveelheid natrium alleen aan de richtlijnen voldoet als dit het enige is dat je eet. Als je chips toevoegt, zal dit bedrag waarschijnlijk hoger zijn dan het toegewezen bedrag.

 5. Verschillende salades van Subway hebben Heart Check-certificering behaald. Elke salade bevat sla, spinazie, tomaten, uien, groene paprika's, komkommers, olijven en (indien van toepassing) een vleeseiwit. De voedingsfeiten voor Heart Check gecertificeerde salades zijn als volgt.

 6. Heart Check-certificering is alleen van toepassing op de salades als deze worden geserveerd met Sweet Onion-slasaus. De dressing voegt 40 calorieën, 0 g vet, 85 mg natrium, 8 g suiker en 9 g koolhydraten toe aan de voedingswaarde van elke salade.

De minst gezonde maaltijden bij Subway

 1. Niet elke Subway-maaltijd is gezond. Deze menu-items zijn de minst voedzame keuzes.

Kinderen kunnen ook gezond eten bij Subway

 1. Subway biedt vier maaltijden voor kinderen die Heart Check-gecertificeerd zijn. Elke maaltijd wordt geleverd met een mini-sandwich, appelschijfjes en magere melk. Vergeet niet dat je zelf een kindermaaltijd kunt bestellen! De voedingsfeiten voor de broodjes zijn alleen als volgt.

De beste en slechtste Subway-toppings

 1. De juiste toppings kunnen de voedingswaarde van een Subway-maaltijd maken of breken. Gezonde topping-opties zijn onder meer:

 2. Niet zo gezonde topping-keuzes zijn:

De onderste regel

 1. Subway biedt een betere variëteit aan gezonde maaltijdopties dan veel andere fastfoodrestaurants. Over het algemeen bevatten de maaltijden van Subway weinig suiker en een behoorlijke bron van vezels en eiwitten, maar veel bevatten ook veel vet en natrium.

 2. Een deel van de aantrekkingskracht van Subway is dat u uw maaltijd kunt aanpassen. Profiteer van deze optie door gezonde toppings te kiezen en de kaas en de volle kruiden te nixen. Als u een kant van uw maaltijd wilt, kies dan voor gebakken chips (130 calorieën, 2 g vet) in plaats van normaal (230 calorieën, 15 g vet). Bevredig uw zoetekauw met plakjes appel (35 calorieën, 0 g vet) in plaats van een chocoladeschilferkoekje (200 calorieën, 10 g vet).

 3. Subway biedt een betere variëteit aan gezonde maaltijdopties dan veel andere fastfoodrestaurants. Over het algemeen bevatten de maaltijden van Subway weinig suiker en een behoorlijke bron van vezels en eiwitten, maar veel bevatten ook veel vet en natrium.

 4. Een deel van de aantrekkingskracht van Subway is dat u uw maaltijd kunt aanpassen. Profiteer van deze optie door gezonde toppings te kiezen en de kaas en de volle kruiden te nixen. Als u een kant van uw maaltijd wilt, kies dan voor gebakken chips (130 calorieën, 2 g vet) in plaats van normaal (230 calorieën, 15 g vet). Bevredig uw zoetekauw met plakjes appel (35 calorieën, 0 g vet) in plaats van een chocoladeschilferkoekje (200 calorieën, 10 g vet).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407