Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Subway's Sweet Onion Sauce Nutrition

Capsaïcine

 1. Subway biedt een reeks subsandwiches, zowel warm als koud, waarvan vele vetarm en calorieën bevatten. Hoewel je zeker moet letten op het vlees, de kaas en de groenten die je op je sandwich bestelt, speelt de saus ook een rol in de totale voedingswaarde van je subsandwich. De zoete uiensaus bij Subway is een redelijk goede keuze qua vet- en natriumgehalte, maar bevat wel suiker en biedt weinig vitamines en mineralen.

Calorieën en vet

 1. Een portie van 21 gram, wat overeenkomt met ongeveer 1 1/2 eetlepel, zoete uiensaus heeft 40 calorieën. In tegenstelling tot sommige andere Subway sandwichspreads, zoals mayonaise, die veel vet en verzadigd vet bevatten, is de zoete uiensaus ook vetvrij. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van fastfood die op zoek zijn naar manieren om hun vetinname te verminderen. Beperking van de hoeveelheid verzadigd vet die u verbruikt, kan u helpen uw risico op hartaandoeningen te verlagen en kan u ook helpen uw cholesterolgehalte te verlagen.

Natriumproblemen

 1. De zoete uiensaus bij Subway levert minder natrium dan sommige van de andere toppings, zoals mosterd. Een portie van de zoete uiensaus van 21 gram bevat 85 milligram natrium, wat ongeveer 6 procent is van de aanbeveling van de American Heart Association van slechts 1500 milligram natrium per dag. Het beperken van uw natriuminname kan uw risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

Sweet Nothings

 1. Het belangrijkste nadeel van de zoete uiensaus bij Subway is het suikergehalte. Een portie van de saus bevat 8 gram suiker, wat niet veel klinkt, maar gelijk is aan ongeveer 2 theelepels. De American Heart Association beveelt aan om de hoeveelheid toegevoegde suikers te beperken tot niet meer dan de helft van uw dagelijkse discretionaire calorieën. Deze aanbeveling vertaalt zich in ongeveer 6 theelepels suiker per dag voor de meeste vrouwen en 9 theelepels voor mannen. Dit betekent dat de 8 gram suiker in slechts één portie van de zoete uiensaus behoorlijk wat van je dagelijkse limiet is. Suikers dragen nul voedingsstoffen bij aan uw dieet, maar de calorieën die ze toevoegen kunnen leiden tot extra kilo's of zelfs obesitas, waardoor uw hartgezondheid vermindert.

Uw saus bestellen

 1. Vraag de persoon die uw Subway-sandwich of salade maakt om slechts een kleine hoeveelheid van de saus toe te voegen. Of vraag om de saus op de zijkant te leggen zodat je kunt bepalen hoeveel je gebruikt. Je kunt ook overwegen om de zoete uiensaus weg te gooien ten gunste van azijn en olie, die smaak en hart-gezonde onverzadigde vetten toevoegen zonder suiker toe te voegen. Houd er ook rekening mee dat de zoete uiensaus geen vitamines en mineralen, zoals vitamine C en calcium, aan uw sandwich toevoegt. Los dit nadeel op door je sandwich te bestellen met veel verse groenten, zoals tomaten, paprika en komkommers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407