Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sucralose en diabetes: Ken de feiten

De basis

 1. Als u diabetes hebt, weet u waarom het belangrijk is om de hoeveelheid suiker die u eet of drinkt te beperken. Het is over het algemeen gemakkelijk om natuurlijke suikers in uw drankjes en eten te herkennen, hoewel bewerkte suikers een beetje uitdagender kunnen zijn om te bepalen.

 2. Blijf lezen om meer te weten te komen over de verwerkte zoetstof sucralose en hoe deze uw bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen van sucralose?

 1. Sucralose of Splenda is een door de mens gemaakte zoetstof die vaak wordt gebruikt in plaats van suiker. Een van de grote voordelen van sucralose is dat het nul calorieën heeft. Misschien vindt u dit nuttig als u probeert uw dagelijkse calorie-inname voor een dieet te beheren.

 2. Sucralose is een beetje zoeter dan suiker, waardoor veel mensen de voorkeur geven aan het alternatief boven het origineel. Hierdoor hebt u slechts een kleine hoeveelheid sucralose nodig om een ​​zeer zoete smaak in uw eten of drinken te krijgen.

 3. In tegenstelling tot sommige andere zoetstoffen heeft sucralose geen effect op tandbederf.

Diabetes?

 1. Sucralose heeft geen negatieve invloed op mensen met diabetes. Het heeft eigenlijk geen effect op uw bloedsuikerspiegel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over een piek in suiker.

 2. Wanneer u sucralose eet, passeert de meeste stof door uw lichaam zonder te worden geabsorbeerd in uw systeem. Minder dan 20 procent van de zoetstof komt in je bloed en de rest wordt verwijderd door uitscheiding.

 3. Bekijk: Diabetes en dessert >>

Hoe sucralose aan uw dieet toe te voegen

 1. U beseft het misschien niet, maar sucralose is waarschijnlijk al een onderdeel van uw dieet. Als u graag caloriearme frisdranken en sappen drinkt, snacks of kauwgom eet, is sucralose waarschijnlijk de zoetstof die u proeft.

 2. Als u sucralose een dagelijks onderdeel van uw dieet wilt maken, moet u eerst alles overwegen wat u momenteel drinkt en eet en zoeken naar plaatsen waar een vervanging geschikt is. Als u bijvoorbeeld suiker in uw koffie neemt, kunt u de suiker geleidelijk vervangen door sucralose. Je merkt misschien dat je niet zoveel sucralose nodig hebt als suiker.

 3. Nadat u zich heeft aangepast aan de smaak van sucralose, kunt u overwegen het in uw recepten te gebruiken in plaats van suiker. Dit is een geweldige manier om de nodige zoetheid te behouden en tegelijkertijd uw totale calorie-inname te verminderen.

Risico's en waarschuwingen

 1. Er zijn geen risico's verbonden aan het gebruik van sucralose. Na 40 jaar onderzoek en studies heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration geconcludeerd dat sucralose veilig is om te eten. Onderzoekers hebben geen korte- of langetermijneffecten gevonden door sucralose aan uw dieet toe te voegen. Er is ook vastgesteld dat sucralose geen onveilige interacties met voedingsingrediënten of medicijnen kan veroorzaken.

Wat u nu kunt doen

 1. Voordat u sucralose aan uw dieet toevoegt, neemt u contact op met uw arts om te controleren of zij geloven dat dit de juiste keuze is voor u en uw diabetesmanagement. Nadat u de goedkeuring van uw arts heeft, kunt u deze zoetstof regelmatig gaan gebruiken.

 2. U kunt sucralose kopen onder de merknaam Splenda bij uw plaatselijke supermarkt. Het komt in pakketten voor individueel gebruik, evenals grote containers, die nuttig zijn bij het bereiden van grotere recepten. In tegenstelling tot sommige voedselproducten die verlopen of kunnen bederven, is gebleken dat sucralose een lange houdbaarheid heeft.

 3. Blijf lezen: 6 diabetesvriendelijke brownie-recepten >>

 4. Voordat u sucralose aan uw dieet toevoegt, neemt u contact op met uw arts om te controleren of zij geloven dat dit de juiste keuze is voor u en uw diabetesmanagement. Nadat u de goedkeuring van uw arts heeft, kunt u deze zoetstof regelmatig gaan gebruiken.

 5. U kunt sucralose kopen onder de merknaam Splenda bij uw plaatselijke supermarkt. Het komt in pakketten voor individueel gebruik, evenals grote containers, die nuttig zijn bij het bereiden van grotere recepten. In tegenstelling tot sommige voedselproducten die verlopen of kunnen bederven, is gebleken dat sucralose een lange houdbaarheid heeft.

 6. Blijf lezen: 6 diabetesvriendelijke brownie-recepten >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407