Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Suikereffecten op tieners

Sojaproducten

 1. Tieners consumeren meestal dagelijks grote hoeveelheden suiker: 34 theelepels voor de leeftijdsgroep van 14 tot 18 jaar, in tegenstelling tot 22 theelepels voor volwassenen, volgens de American Heart Association, of AHA. De grootste beledigende voedingsmiddelen zijn frisdranken, snoep, gebak, koekjes en taarten. Hoewel de AHA geen aanbevelingen voor tieners heeft gedaan voor wat betreft het beperken van suikerconsumptie, adviseert het niet meer dan zes theelepels per dag voor vrouwen en niet meer dan negen theelepels voor mannen. Suiker veroorzaakt een aantal negatieve gevolgen voor de gezondheid van zowel volwassenen als tieners.

Sugar

 1. Hoewel je misschien meer bekend bent met sucrose of tafelsuiker, zijn er veel andere soorten suiker toegevoegd aan voedingsmiddelen die een naam hebben die je misschien niet onmiddellijk herkent: agavenectar, rietsuiker, maïs siroop, dextrose, verdampt rietsap, fructose, lactose, maltose, melasse en maïszoetstof, om er maar een paar te noemen. Volgens Nancy Appleton, Ph.D., een klinisch voedingsdeskundige en auteur van "Lick the Sugar Habit", zijn er 146 manieren waarop suiker uw gezondheid beïnvloedt. Sommige hiervan zijn hyperactiviteit, angst, concentratiestoornissen en chagrijnigheid bij kinderen. Suiker draagt ​​ook bij aan voedselallergieën, verminderde afweer tegen bacteriële infecties, verhoogd cholesterol, diabetes en hart- en vaatziekten.

Gewichtstoename

 1. Soms voelen mensen calorieën in dranken niet op dezelfde manier als in vast voedsel. Velen denken dat sappen gezonder zijn dan frisdranken omdat ze vitamines bevatten, maar sappen bevatten ook grote hoeveelheden verborgen suiker. Onderzoekers van het Kinderziekenhuis in Boston bestudeerden twee groepen tieners gedurende zes maanden. Eén groep bleef dezelfde dranken drinken die ze waren geweest - dagelijkse porties cola, Gatorade en andere suikerhoudende dranken. Een andere groep verving frisdranken, sappen en energiedranken door flessenwater en kunstmatig gezoete light frisdranken. Het zwaarste eenderde deel van de tieners dat calorievrije dranken dronk, liet een significante afname van de body mass index zien in vergelijking met de controlegroep. Deze tieners verloren ook ongeveer 1 pond per maand zonder andere gedragsveranderingen.

Hyperactiviteit en psychische stoornissen

 1. Een Noorse studie, gepubliceerd in het "American Journal of Public Health" van oktober 2006, onderzocht meer dan 5000 15- en 16-jarigen over hun gewoonten met betrekking tot de consumptie van frisdrank. De enquête stelde hen ook vragen met betrekking tot geestelijke gezondheid, hyperactiviteit en angst. De onderzoekers ontdekten dat tieners die ontbijt en lunch hadden overgeslagen enkele van de zwaarste frisdrankconsumenten waren. Hoge consumptie van frisdrank werd in verband gebracht met hyperactiviteit, waarbij tieners die dagelijks vier of meer frisdranken consumeerden de ergste psychische klachten hadden. Gezondheidsautoriteiten in Noorwegen bevelen aan dat slechts 10 procent van de dagelijkse calorieën uit suiker komt, maar minstens 25 procent van de Noorse tienerjongens consumeren alleen die hoeveelheid suiker uit frisdranken.

Hartrisico

 1. Tieners denken misschien niet goed na over hartproblemen als ze grote hoeveelheden suiker binnenkrijgen, maar een recente studie toont aan dat ze dat misschien wel zouden moeten doen. Een studie die in januari 2011 online werd gepubliceerd in "Circulation: Journal of the American Heart Association", verbindt zware suikerconsumptie tijdens de tienerjaren met een hoger risico op hartproblemen op latere leeftijd. De studie gebruikte gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey met gegevens van bijna 2.200 tieners tussen 1994 en 2004. Tieners die de meeste toegevoegde suiker consumeerden, hadden lagere percentages "goede" cholesterol in vergelijking met degenen die de minste suiker aten. Die tieners hadden ook hogere niveaus van "slechte" cholesterol en triglyceriden. "Goede" cholesterol helpt bij het wegwerken van schadelijke cholesterol, terwijl "slechte" cholesterol de slagader verstopt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407