Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Suikervrij dieetplan, voordelen beste voedingsmiddelen

Laatste gedachten

 1. Volgens onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, hoewel Amerikanen tegenwoordig minder suiker lijken te consumeren dan in de voorgaande decennia, is de gemiddelde suikerconsumptie in Amerika nog steeds ongeveer 94 gram per dag of 358 calorieën. (1) Dat is veel suiker, maar het hoeft niet zo te zijn. Je kunt zelfs een suikervrij dieet volgen om dit aantal aanzienlijk te verlagen.

 2. Veel onderzoek heeft aangetoond dat het verwijderen van overtollige suiker uit uw dieet niet alleen helpt bij gewichtsverlies, maar ook uw risico op veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, spijsverteringsproblemen kan verminderen , auto-immuunziekten en meer. Wat kun je eten dat geen suiker bevat maar toch bevredigend is?

 3. Eiwitten - zoals vlees met gras, eieren of vis bijvoorbeeld - veel groenten, gezonde vetten, noten, zaden en andere ontgiftende voedingsmiddelen zijn waar u het grootste deel van krijgt uw calorieën bij het eten van een suikerarm of suikervrij dieet. Hoewel de overgang van het eten van veel suiker in het begin misschien moeilijk lijkt, veroorzaakt het hunkeren naar en zelfs andere symptomen die een "ontwenning" kunnen nabootsen, binnen een paar weken zul je waarschijnlijk zien dat je inspanningen hun vruchten beginnen af ​​te werpen. Hoge suikerconsumptie kan ontstekingen verhogen, de hormoonproductie verstoren, u van energie beroven en zelfs uw humeur en slaap verstoren. Daarom zal het schoppen van je suikerverslaving en het vervangen van "lege" calorieën door voedzame calorieën je op veel manieren merkbaar veranderen, zowel mentaal als fysiek.

Wat is een suikervrij dieet?

 1. Een suikervrij dieet (of geen suikerdieet) is een dieet dat doorgaans alle bronnen van toegevoegde suiker (zoals frisdrank, snackbars en desserts) en verborgen suikerproducten beperkt, en het moedigt soms ook een vermindering aan van koolhydraatrijke voedingsmiddelen (zoals granen of fruit) die nog gezond kunnen zijn maar wel natuurlijke suikers bevatten.

 2. Er is niet slechts één manier om een ​​suikerarm dieet te eten, maar eerder een aantal verschillende plannen, afhankelijk van uw doelen en voorkeuren. U kunt ervoor kiezen om in principe alle bronnen van suiker uit uw dieet te verwijderen, inclusief dingen zoals fruit en zelfs sommige groenten, of alleen gezoete bewerkte voedingsmiddelen met veel lege calorieën te verwijderen. (2) Hoe dan ook, er zijn veel voordelen aan het consumeren van meer bevredigend, voedzaam voedsel in plaats van suiker, zoals magere eiwitten en gezonde vetten. Een ander voordeel is dat de meeste suikervrije of suikervrije diëten geen calorieën tellen, omdat het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen meestal voldoende is om alleen resultaten te produceren. (3)

 3. Enkele voordelen van het verminderen van uw suikerinname in plaats van het eten van meer volledig voedsel zijn:

 4. Om uw suikerinname te verminderen en hunkeren naar snoep of geraffineerde koolhydraten te behandelen - een veel voorkomend probleem bij de meeste mensen die willen afvallen of hun eetgewoonten willen verbeteren - zijn er vijf stappen die ik aanbevelen te nemen, die hieronder in meer detail worden besproken:

Hoe een low-glycemisch, suikervrij dieet werkt

 1. Waarom is een suikerrijk dieet slecht voor u? Suiker kan de darmflora veranderen op een manier die de darmpermeabiliteit verhoogt en de ontsteking verhoogt. Het kan ook bijdragen aan te veel eten en obesitas, waardoor veel negatieve veranderingen in het lichaam worden veroorzaakt. Het eten van een dieet met een laag suikergehalte en een lage glycemische index kan je bloedsuikerspiegel gedurende de dag helpen balanceren, insulineresistentie voorkomen (een langetermijneffect van een dieet met een hoog suikergehalte), je beschermen tegen leververvetting en hartaandoeningen, controle uw eetlust en houd u langer vol en energieker.

 2. Een suikerarm of suikervrij dieet lijkt erg op wat een 'dieet met een lage glycemische index' wordt genoemd. De definitie van de glycemische index (GI) is "een maat voor het bloedglucoseverhogend vermogen van het koolhydraatgehalte van een voedingsmiddel, vergeleken met een referentievoedsel (in het algemeen zuivere glucose of suiker)". Het GI-nummer van een levensmiddel vertelt u hoe snel het voedsel wordt omgezet in suiker zodra u het eet; hoe hoger het GI-getal, des te drastischer zal het voedsel uw bloedsuikerspiegel verhogen.

 3. Alle koolhydraten verhogen de bloedglucose (suiker), maar dit betekent niet dat alle koolhydraten noodzakelijkerwijs ongezond zijn en moeten worden vermeden. Suikerhoudende, bewerkte voedingsmiddelen hebben veel meer invloed op de bloedsuikerspiegel dan onbewerkte voedingsmiddelen. Tafelsuiker, witbrood, witte rijst, witte aardappelen, witte bloem en alle andere soorten zoetstoffen hebben bijvoorbeeld hoge GI-waarden. (6) Factoren die de GI-waarde van een levensmiddel bepalen, zijn onder meer hoeveel suiker het levensmiddel bevat, hoe verwerkt het is, het vezelgehalte en met welke andere soorten voedsel het gepaard gaat (dit bepaalt "de glycemische belasting").

 4. De soorten voedingsmiddelen met een hoge GI die veel toegevoegde suiker en / of geraffineerde granen bevatten die u uit uw dieet moet verwijderen, zijn onder meer:

 5. Soms moeten ook alle andere natuurlijke zoetstoffen worden uitgesloten, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, zoals honing, siropen, melasse, enz., En in sommige gevallen andere zoete ingrediënten zoals gedroogd fruit (rozijnen) , craisins en dadels) en zetmeelrijke wortelgroenten (zoals witte aardappelen, bieten of winterpompoen) moeten worden beperkt om resultaten te zien.

 6. Hoe verhoudt een suikervrij dieet zich tot het ketogene dieet en andere koolhydraatarme diëten?

Welke natuurlijke suikers zijn nodig voor de gezondheid?

 1. Als u op zoek bent naar een koolhydraatarm of suikervrij dieet, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u nog genoeg "gezonde koolhydraten" eet om uw lichaam goed te laten functioneren. Hoewel het waar is dat we allemaal ten minste enkele koolhydraten nodig hebben om fysieke activiteit te voeden, beschadigd weefsel te repareren en ons lichaam en onze hersenen van energie te voorzien, is de hoeveelheid die we nodig hebben minder dan de meeste mensen gewoonlijk consumeren.

 2. Hier zijn enkele redenen waarom u ten minste enkele koolhydraten in uw dieet wilt houden, waaronder enkele natuurlijke suikers die in dingen als fruit of groenten voorkomen:

 3. Welk voedsel zou in vergelijking met een suikervrij dieet in een graan- of tarwevrij dieet worden opgenomen?

 4. Een korrelvrij dieet / glutenvrij dieet elimineert alle granen, vooral tarwe, maar dit betekent niet dat het noodzakelijkerwijs weinig suiker bevat. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Een glutenvrij dieet verwijdert daarom alle bronnen van deze granen, inclusief de meeste gebakken goederen, brood, broodjes, desserts, ontbijtgranen, enz. Een graanvrij dieet gaat een stap verder en verwijdert ook ALLE andere granen, zoals quinoa, haver, boekweit, enz. Als suiker ook uit deze diëten wordt verwijderd, is dit in feite hetzelfde als het eten van een koolhydraatarm dieet.

Beste koolhydraatarme suikervrije voedingsmiddelen

 1. Healthy Protein Foods:

 2. Vezelrijk voedsel (kan kleine hoeveelheden natuurlijke suikers bevatten):

 3. Gezonde vetten:

 4. Zure voedingsmiddelen, probiotische voedingsmiddelen Andere ontgiftende ingrediënten:

Het suikervrije dieetplan

 1. Hoe suiker uit te snijden (Sugar Detox Tips):

 2. Principes van een suikervrij dieet

 3. Ideeën voor suikervrije maaltijden:

 4. Afhankelijk van hoeveel koolhydraten u blijft consumeren nadat u suiker hebt verwijderd, kunt u enkele bijwerkingen opmerken bij het wijzigen van uw dieet. Meestal verdwijnen deze binnen één tot drie weken, omdat uw lichaam gewend raakt aan het eten van minder bewerkt voedsel en het consumeren van meer gezonde vetten en vezels. Misschien wilt u geleidelijk overschakelen op een koolhydraatarm dieet zonder suiker om uw spijsvertering en eetlust aan te passen. Tijdens het wijzigen van uw dieet, is het niet ongebruikelijk om tijdelijk enkele van de volgende bijwerkingen te ervaren:

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407