Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Super Bowl te veel gezondheidseffecten

De onderste regel

 1. Recepten voor een touchdown-waardig Super Bowl-feest circuleren al weken.

 2. Naast alomtegenwoordige menigte-aantrekkelijke kippenvleugels, omvatten nieuwere toevoegingen de voetbalpizzabom, wafelbakschuivers, geladen varkens in een deken en overbelaste nacho's.

 3. En bier? Natuurlijk. Maar niet iedereen houdt van bier, dus waarom niet een bloederige Mary omrand met zout, een Margarita-zonsopgang, shoo-fly punch (bourbon en gemberbier) of puntige limonade zoete thee?

 4. Deze op voedsel gerichte Super Bowl-planning doet je afvragen of Amerika's favoriete zondagse bash meer een excuus is om te veel te eten dan om een ​​favoriet team aan te moedigen. Ironisch genoeg staat deze eetwaanzin direct in de lijn van de goede voornemens voor het nieuwe jaar om betere eetgewoonten te beloven.

 5. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw, loopt Super Bowl Sunday nek en nek met Thanksgiving als Amerika's top "pig out" -dag.

 6. Als je kijkt naar de calorische belasting van een half dozijn hete vleugels (570 calorieën), drie blikken bier (458) en een gematigde portie rundvlees nacho's (430), is het niet moeilijk om stel je voor dat je binnen een paar uur honderden calorieën verbruikt.

 7. Het resultaat?

 8. Of je team nu wint of verliest, je voelt je als een gestrande walvis nadat de klok op is.

Hoe gebeurt het?

 1. Brian Wansink, auteur van "Slim by Design" en professor en directeur van het Food and Brand Lab van Cornell University, gaf een Super Bowl-feest en gebruikte zijn nietsvermoedende gasten als onderwerpen.

 2. In één experiment kregen gasten kippenvleugeltjes geserveerd. De ene groep zat aan een tafel die vaak werd bussed en de tweede groep gasten zat aan een tafel die niet werd bussed.

 3. Degenen die aan de bedekte tafel zaten, aten gemiddeld zeven vleugels - twee meer dan die aan de rommelige tafel.

 4. Wansink speculeerde dat het opruimen van het voedselafval een calorische blindheid veroorzaakte.

 5. "Alle bewijzen van wat ze hadden gegeten, werden verwijderd," legde Wansink uit. "Er was niets meer over om hen eraan te herinneren hoeveel calorieën ze hadden verbruikt."

 6. Wansink ontdekte ook dat het hebben van een grotere snackkom ertoe kan bijdragen dat game-kijkers 53 procent meer party snackmix consumeren. [! 3147 => 1140 = 2!

 7. Uiteraard is een handvol een handvol, maar met een grotere kom duurt het langer om de bodem te bereiken. En als je je team aanmoedigt (of kreunt), denk je niet na over hoeveel je eet.

Wat gebeurt er met je lichaam?

 1. "Op een dag uitvliegen heeft geen langetermijneffecten op het metabolisme of de algemene fitheid," zei Michelle Weinbender, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige.

 2. "Het kan lichamelijk ongemak, lethargie en maagklachten veroorzaken, maar onze lichamen zijn ontworpen om incidentele en zelfs drastische veranderingen in voedselinname te verdragen, zowel te veel als te weinig," voegde ze eraan toe.

 3. Weinbender legt uit dat zout voedsel waterretentie en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

 4. Bovendien kan de enorme hoeveelheid voedsel in uw darmen brandend maagzuur en indigestie veroorzaken.

 5. Bloedstroom kan ook worden afgeleid naar uw spijsverteringskanaal en u slaperig en lusteloos maken.

Maak een spelplan

 1. Eet aandachtig.

 2. Denk na voordat je je bord voor de tweede of derde keer vult of nog een biertje pakt.

 3. Geef uw lichaam 20 of 30 minuten om te registreren dat het vol is voordat u meer eten gaat halen.

 4. Eet je groenten.

 5. Als dat te verontwaardigd klinkt voor een Super Bowl extravaganza, onthoud dan dat die atleten op het veld elke dag uitgebalanceerde, voedzame maaltijden eten. Dat is wat hen een voorsprong geeft en de mogelijkheid om de afstand te gaan.

 6. Eet salsa in plaats van romige dips.

 7. U ziet dat we u niet voorstellen af ​​te zien van de chips. Dat zou al het plezier uit de speeldag halen. Schep gewoon een gezonde, caloriearme salsa op basis van tomaten in plaats van een zachte ui-dip.

 8. En drink met mate. De Super Bowl geeft je geen pas om te klotsen.

Strategieën voor de volgende dag

 1. Het beste wat u de dag na de Super Bowl kunt doen, is terugkeren naar normaal.

 2. "De volgende dag terugkeren naar evenwichtig eten en matige lichaamsbeweging is de beste manier van handelen," zei Weinbender. "Beperking van de inname, vasten of dieet, wat vaak onze neiging is na te veel eten, wordt niet aanbevolen en leidt meestal tot een nieuwe aflevering van te veel eten. In plaats daarvan concentreren op het opnemen van meer fruit en groenten vanwege hun hoge vezelgehalte, en drink veel water om te verbeteren spijsvertering en eliminatie. "

 3. Volg deze suggesties en u hoeft maandagochtend uw Super Bowl-eet- en drinkkeuzes niet te quarterbacken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407