Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Super Groenen: zijn Groentepoeders gezond?

De onderste regel

 1. Het is geen geheim dat de meeste mensen niet genoeg groenten eten.

 2. Groentepoeders zijn voedingssupplementen die zijn ontworpen om u te helpen uw dagelijks aanbevolen plantaardige inname te bereiken.

 3. Productetiketten beweren dat groene poeders de immuniteit, energieniveaus, ontgifting en meer van uw lichaam kunnen ondersteunen - maar u kunt zich afvragen of de wetenschap deze beweerde voordelen ondersteunt.

 4. Dit artikel vertelt u of groene poeders gezond zijn.

Wat zijn groene poeders?

 1. Groentepoeders zijn voedingssupplementen die u in water en andere vloeistoffen kunt mengen.

 2. Ze hebben meestal een groene tint en kunnen een beetje grasachtig smaken. Natuurlijke suikervervangers worden vaak toegevoegd om de smaak te verbeteren.

 3. Groentepoeders bevatten over het algemeen 25-40 of meer verschillende ingrediënten, die per merk verschillen. Deze omvatten gewoonlijk (1, 2):

 4. De in deze supplementen gebruikte producten worden in het algemeen gedroogd en vervolgens tot poeder vermalen. Als alternatief kunnen sommige ingrediënten worden geperst, vervolgens worden gedehydrateerd of kunnen bepaalde componenten van het hele voedsel worden geëxtraheerd.

 5. Een nieuwere trend is om ingrediënten te kiemen of te fermenteren, wat de vitaminegehalte verhoogt en helpt bij het afbreken van verbindingen die de opname van mineralen kunnen verstoren (3, 4, 5).

 6. De formuleringen zijn vaak veganistisch, evenals niet-genetisch gemodificeerd en organisch - maar controleer het productetiket voor deze details.

 7. Prijzen van groentepoeders variëren van 22 tot 99 cent of meer per lepel (ongeveer 10 gram of twee eetlepels), afhankelijk van de specifieke ingrediënten.

Voeding varieert op basis van ingrediënten

 1. Omdat ingrediënten van groene poeders per merk verschillen, verschilt de voedingswaarde vaak tussen producten.

 2. Gemiddeld bevat een schep (10 gram of twee eetlepels) groentepoeder (6):

 3. De poeders zijn over het algemeen caloriearm, maar mengen met iets anders dan water kan calorieën toevoegen.

 4. Groentepoeders vermelden niet altijd de inhoud van alle vitamines en mineralen. Ze zijn over het algemeen niet zo compleet als een standaard multivitamine- en mineraalsupplement.

 5. In sommige gevallen worden groentepoeders geformuleerd als maaltijdvervangers, waardoor het product uit voedingsoogpunt completer en meer calorieën bevat.

 6. Hoewel niet op het etiket gekwantificeerd, bevatten groene poeders over het algemeen veel polyfenolen en andere plantaardige stoffen met antioxiderende en ontstekingsremmende functies (1).

Een supplement dat het overwegen waard is

 1. De voedingsstoffen en plantaardige stoffen in groene poeders kunnen het algehele welzijn ondersteunen wanneer gebruikt in combinatie met een gezond voedingspatroon en levensstijl.

 2. Groene poeders bevatten bijvoorbeeld doorgaans veel vitamine A en C, wat de immuunfunctie helpt ondersteunen (7, 8).

 3. Bovendien kunnen probiotica die worden toegevoegd aan groene poeders de immuunfunctie en de spijsvertering ondersteunen. De waarde van toegevoegde plantaardige spijsverteringsenzymen is echter onzeker (9, 10, 11).

 4. Groentepoeders zijn getest in een paar kleine onderzoeken, maar de resultaten kunnen variëren per merk en supplementformulering.

 5. Bovendien financieren productfabrikanten deze studies doorgaans, waardoor het risico op vertekening toeneemt. Daarom is het het beste om een ​​gezonde scepsis te behouden.

 6. De antioxiderende en ontstekingsremmende werking van plantaardige stoffen in groen poeder kan het risico op chronische ziekten helpen verminderen.

 7. In een vier weken durende studie bij 10 gezonde mensen verlaagden twee eetlepels (10 gram) groen poeder dagelijks de bloedspiegels van oxidatief beschadigde eiwitten met 30% (1).

 8. Het is belangrijk om schade aan bloedproteïnen zoals enzymen te voorkomen, omdat deze functies uitvoeren die u helpen beschermen tegen kanker en chronische ziekten (12).

 9. In een ander onderzoek van 90 dagen bij 40 mensen met hoge bloeddruk, verlaagden twee eetlepels (10 gram) dagelijks groen poeder zowel de systolische als diastolische bloeddruk met ongeveer 8%. De controlegroep constateerde geen verbetering (13).

 10. Toch zijn er meer studies nodig om deze mogelijke voordelen te bevestigen.

 11. Sommige groentepoeders beweren dat ze je energie een boost geven. Toch bevatten ze over het algemeen weinig calorieën en leveren ze daarom niet per se veel energie.

 12. Sommige van deze poeders bevatten echter verbindingen die u kunnen helpen meer alert en energiek te voelen, waaronder groene thee-extract, dat cafeïne en plantaardige stoffen bevat die de verbranding van calorieën ondersteunen (14).

 13. In een drie maanden durend onderzoek bij 63 gezonde vrouwen rapporteerden degenen die dagelijks één eetlepel (10 gram) groen poeder met groene thee-extract innamen, een significante toename van energie, terwijl de placebogroep geen verandering meldde (15).

 14. Toch is dit slechts één studie die moet worden gerepliceerd. Het is ook onzeker of een groen poeder zonder groene thee-extract dezelfde voordelen zou bieden.

 15. Sommige groentepoeders beweren dat ze helpen bij ontgifting en je lichaam alkalischer maken - dat wil zeggen hoger op de pH-schaal van nul tot 14.

 16. Het consumeren van greens poeder heeft echter geen invloed op uw bloed-pH, die uw lichaam nauw controleert binnen een nauw bereik van 7.35-7.45 (16).

 17. Anderzijds fluctueert de pH van uw urine binnen een breder bereik van 4.5-8.0. Het eten van groenten en andere groenten kan de pH van urine licht verhogen, waardoor het meer alkalisch wordt (2, 16, 17).

 18. Sommige onderzoekers speculeren dat kleine verhogingen van de alkaliteit van urine uw lichaam kunnen helpen om toxines, zoals pesticiden en verontreinigende stoffen, kwijt te raken. Dit is echter niet goed onderzocht bij mensen (16, 18, 19, 20).

 19. Het eten van groene poeders kan ontgifting nog op andere manieren ondersteunen. Wanneer uw lever bijvoorbeeld bepaalde verbindingen ontgift, worden schadelijke vrije radicalen gegenereerd. Groentepoeders zijn rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen deze vrije radicalen te bestrijden (21, 22, 23).

Geen vervanging voor hele groenten

 1. Het eten van een grote verscheidenheid aan hele groenten en andere producten als onderdeel van een goed afgerond dieet is de beste manier om een ​​voedingsbalans te bereiken en overtollige voedingsstoffen te voorkomen (24).

 2. Groenten geven u in hun hele vorm de voldoening van kauwen en zijn rijk aan water. Beide aspecten bevorderen de volheid en kunnen overeten helpen voorkomen. In dit opzicht zijn groene poeders minder bevredigend (25, 26).

 3. Bovendien bevatten groene poeders weinig vezels, meestal slechts 1-2 gram per portie, hoewel soms extra vezels worden toegevoegd (27).

 4. Merk op dat groentepoeders over het algemeen rijk zijn aan vitamine K. Deze vitamine heeft een wisselwerking met bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunners. Daarom kunnen ze de behandeling verstoren (28).

 5. Ze kunnen ook schadelijke verontreinigende stoffen bevatten, zoals lood en andere zware metalen. Eén laboratoriumanalyse vond verontreinigingen in vier van de 13 geteste producten. Controleer voordat u een product selecteert, de website van het bedrijf om te zien of ze de zuiverheid verifiëren.

 6. Ten slotte waarschuwen sommige groene poeders dat kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen die medicijnen gebruiken het product niet mogen gebruiken. Ze bevatten vaak kruiden en geconcentreerde extracten die potentiële risico's of interacties kunnen veroorzaken.

 7. Het is het beste om met uw arts te praten voordat u een nieuw supplement neemt - groene poeders zijn geen uitzondering.

Greens Powder gebruiken

 1. Volg voor de beste resultaten de instructies op de bus met het groentepoeder dat u koopt.

 2. Het is het meest gebruikelijk om het poeder in water, sap, melk of melkvervangers en smoothies te roeren.

 3. Koel alle gerehydrateerde groene poeders voor voedselveiligheid als u ze niet meteen consumeert.

 4. Als u uw groene poeder liever niet drinkt, kunt u:

 5. Wanneer u groen poeder verwarmt, kunt u sommige voedingsstoffen, waaronder vitamine C en probiotica, verminderen of verwijderen.

 6. Als uw groente-inname vaak daalt wanneer u reist, kunt u overwegen om groen poeder mee te nemen om uw voeding te behouden.

De onderste regel

 1. Groentepoeders zijn supplementen gemaakt van groente, groenten, zeewier, probiotica, spijsverteringsenzymen en meer.

 2. Ze kunnen de immuniteit verhogen en het risico op chronische ziekten verminderen, maar de resultaten kunnen variëren op basis van ingrediënten. Studies over deze producten zijn beperkt en, hoewel voedzaam, mogen ze geen volledig voedsel vervangen.

 3. Je moet nog steeds veel verse groenten, andere groenten en een verscheidenheid aan gezond voedsel eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407