Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Supplementen voor gewichtstoename voor kinderen

Bereiding

 1. Een kind met ondergewicht als gevolg van een chronische medische aandoening, genetica, slechte eetlust of kieskeurige eetgewoonten, loopt het risico op weinig energie en ziekte. De arts van uw kind kan u helpen bepalen of ze moet aankomen. Probeer het dieet van uw kind zoveel mogelijk aan te vullen met volledig voedsel, maar in sommige gevallen kan een commercieel supplement nodig zijn.

Ondersteuning voor Whole Foods

 1. Het doel van gewichtstoename supplementen is om uw kind te helpen vetvrije massa te krijgen. Een studie gepubliceerd in een 2003-nummer van het "Journal of Nutrition" wees uit dat kinderen die hun calorieën uit dierlijke bronnen halen, beter groeien. In de studie kregen Keniaanse kinderen met ondergewicht die een vlees- of melksupplement ontvingen aanzienlijk meer spiermassa dan degenen die geen supplement ontvingen. Voor een zelfgemaakt, eiwitrijk supplement, probeer de portie vlees van uw kind tijdens het diner te vergroten, natuurlijke vleeswaren te bieden tijdens de snack of een aanvullende smoothie te maken met volle melkyoghurt en bananen. Kwark, kaas en eieren zijn andere eiwitten van dierlijke oorsprong die kunnen fungeren als supplementen voor gewichtstoename. Vetrijke voedingsmiddelen, zoals boter, pindakaas, slagroom en roomkaas, kunnen ook aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om de calorie-inname te verhogen.

Lichte eetlust

 1. Als uw kind weinig eetlust of interesse heeft om te eten, bied dan gedurende de dag kleine, calorierijke maaltijden aan in plaats van drie grote maaltijden. Deze kunnen bestaan ​​uit volle yoghurt, een handvol gedroogd fruit of een paar blokjes kaas. U profiteert van de natuurlijke neiging van uw kind om te grazen, wat mogelijk minder druk op hem uitoefent om grote porties te eten tijdens de maaltijd.

Commerciële supplementen

 1. Soms is heel voedsel gewoon niet handig of niet voldoende. In deze gevallen zijn voorverpakte supplementen voor gewichtstoename die een volledige reeks vitaminen en mineralen, evenals extra eiwitten en koolhydraten bieden, een goede optie. Verkrijgbaar in kindvriendelijke verpakkingen, zijn de calorieën meestal geconcentreerd in deze producten, zodat kinderen niet overweldigd worden door het volume. U vindt voorgemengde dozen of flessen, poederdrankmixen en zelfs calorierijke pudding-supplementen die uw kind kunnen aanspreken. Vervang ze voor een normale sapdoos tijdens de lunch of het ontbijt, voeg ze toe aan een smoothie met vers fruit of giet ze over granola voor een grote calorieboost.

Controleer regelmatig

 1. Vermijd het aanvullen van het voedingspatroon van uw kind met ongeldige suikerhoudende voedingsmiddelen zoals frisdrank en snoep. Hoewel deze calorieën leveren, dragen ze niet bij aan belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, die de groei van spieren en hersenen stimuleren. Als uw kind een ernstig gewichtstoename heeft, neem dan regelmatig contact op met uw arts om zijn voortgang te volgen. Wanneer hij een gezond gewicht bereikt, kunt u de supplementen verminderen om te voorkomen dat hij te zwaar wordt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407