Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Symptomen van ADHD, dieet en behandeling

Lie # 11: Om uw gewicht te beheersen, is de enige effectieve methode het tellen van calorieën.

 1. Concentratieproblemen, impulsiviteit, overmatige energie en onvermogen om stil te zitten zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Het aantal kinderen met de diagnose ADHD blijft toenemen, maar onderzoekers weten niet waarom. Momenteel wordt geschat dat 9 procent van de Amerikaanse tieners en meer dan 4 procent van de Amerikaanse volwassenen ADHD hebben. (1)

 2. ADHD heeft drie hoofdsubtypen: hyperactief-impulsief, onoplettend en gecombineerd hyperactief-impulsief en onoplettend. Deze subtypen resulteren in symptomen van ADHD die verwoestende gevolgen kunnen hebben voor zowel kinderen als volwassenen.

Wanneer verschijnen symptomen van ADHD?

 1. Hoewel de symptomen vaak rond de leeftijd van 7 verschijnen, kan ADHD op elk moment in de adolescentie en daarna verschijnen. Onbehandeld bij kinderen, veroorzaken ADHD-symptomen storend gedrag thuis en op school. Wanneer je wordt gevraagd om stil te zitten en je te concentreren, kan het voor sommige kinderen met ADD / ADHD bijna onmogelijk zijn. Dit kan leiden tot leerachterstanden, achterblijven op school, handelen en teveel risico's nemen. (2)

 2. Ook voor volwassenen is het een uitdaging. Het gaat niet om discipline of het dwingen van een persoon om zich te concentreren; in plaats daarvan gaat effectieve behandeling over het identificeren van de beste manieren om de angstgevoelens te verminderen en de concentratie en focus te verhogen, terwijl de stress en angst die vaak gepaard gaat verminderen. ADHD wordt geassocieerd met een lagere cognitieve functie in aandacht en geheugen, vooral wanneer symptomen van depressie ook aanwezig zijn. (3)

 3. Naar mijn oordeel richt de westerse geneeskunde zich op receptgeneesmiddelen die ADHD niet genezen en in plaats daarvan slechts enkele van de symptomen onderdrukken. Bovendien zijn deze medicijnen gekoppeld aan vertraagde groei, slaapproblemen, verminderde eetlust en hartproblemen. Tot overmaat van ramp zijn de meest voorgeschreven medicijnen, Ritalin en Adderall, gekoppeld aan persoonlijkheidsveranderingen, zelfmoordgedachten en andere verontrustende bijwerkingen. [! 105456 => 1140 = 2!

 4. Gelukkig is er een manier om veel van de symptomen van ADHD te verminderen zonder gevaarlijke stimulerende middelen op recept. Natuurlijke remedies zijn supplementen, een gezond voedingspatroon en veranderingen in levensstijl die de verwoestende symptomen kunnen helpen verlichten.

Symptomen van ADHD

 1. Ongeacht welk type ADHD een persoon heeft, de ernst van de symptomen en het niveau waarop het levens verstoort, varieert sterk. Tegenwoordig erkennen onderzoekers dat voeding, omgeving en andere factoren bijdragen aan ADHD, in voor- en tegenspoed. (6)

 2. Symptomen van ADHD bij kinderen, tieners en volwassenen:

 3. Onderzoek toont ook aan dat personen met ADHD een verhoogd risico op verslaving hebben. (7) Het risico op verslaving reikt inderdaad verder dan alleen de stimulerende middelen en ook alcohol en illegale drugs.

Wat veroorzaakt de symptomen van ADHD?

 1. Er zijn veel mogelijke oorzaken van ADHD. Studies hebben een aantal mogelijke oorzaken en verbanden aangetoond met zowel gedrag en omgeving van de moeder als met voeding en omgeving van het kind.

 2. Volgens een recent Europees onderzoek gepubliceerd in European Child Adolescent Psychiatry, wordt roken van moeders tijdens de zwangerschap geassocieerd met de ontwikkeling van ADHD. (8) Bovendien merkte de studie ook op dat roken door beide ouders na de geboorte in verband kan worden gebracht met ADHD bij kinderen. Blootstelling vroeg in het leven aan lood en andere chemicaliën zoals PCB's kan ook ADHD veroorzaken. (9)

 3. 2. DIEET GUT GEZONDHEID

 4. Dieet blijft verbanden vertonen met ADHD, inclusief chemische levensmiddelenadditieven, tarwe, geraffineerde suiker, voedselallergieën en kunstmatige zoetstoffen. Hoewel onderzoekers misschien niet weten waarom steeds meer kinderen de diagnose ADHD krijgen, geeft het herzien van grafieken over het Amerikaanse dieet ons enig inzicht. De consumptie van graan is veel hoger, net als suiker, zout, bewerkte voedingsmiddelen en GGO's, terwijl de consumptie van vers fruit, groenten en gezond vlees daalt.

 5. Verder zijn er aanwijzingen dat het milieu - zoals blootstelling aan lood of arseen - en voeding in de vroege jaren de ontwikkeling van ADHD in latere jaren beïnvloedt. In feite worden dergelijke ADHD-symptomen als onoplettendheid, impulsiviteit en slechte cognitieve functie geassocieerd met arseen, zelfs op niveaus die als veilig worden beschouwd. (10)

 6. Ik heb ontdekt dat een van de meest veelbelovende oplossingen voor ADHD een dieet met weinig suiker en weinig ontstekingen is, zoals het GAPS-dieet of andere soorten genezende diëten. (11)

 7. 3. HERSENBESCHADIGING

 8. Een andere mogelijke oorzaak van ADHD is traumatisch hersenletsel. (12) Het lijkt erop dat het letsel verschillende symptomen kan veroorzaken, zoals geheugen- en aandachtstekorten, maar ook acteren en impulsief gedrag.

 9. 4. GENETICA

 10. Naast deze externe risicofactoren, tonen onderzoeken aan dat ADHD bij sommige personen een genetische link heeft. Als ouders of grootouders ADHD hebben, hebben kinderen meer kans om symptomen te ontwikkelen - hoewel het op dit moment in het onderzoek niet duidelijk is of dit eigenlijk een genetische aanleg is of een dieet en levensstijl die ADHD veroorzaakt.

Natuurlijke behandeling voor ADHD: DIEET

 1. De overgrote meerderheid van verwerkt voedsel, ingeblikt voedsel en lunchvlees bevat nitriet. Nitrieten veroorzaken rusteloosheid en angst, die op hun beurt de symptomen van ADHD kunnen verergeren. Bovendien zijn nitraten in het dieet gekoppeld aan een verhoogd risico op diabetes type 1, kanker en IBS.

 2. Kunstmatige zoetstoffen zoals acesulfaam K, aspartaam, benzeen, cyclamaten, sacharine en sucralose worden geassocieerd met een breed scala aan ernstige bijwerkingen. Deze omvatten kanker, obesitas, verhoogde hartslag, onvruchtbaarheid, duizeligheid, hoofdpijn en geheugenverlies.

 3. Hoewel hierboven vermeld dat het verwijderen van suiker een onderdeel is van een succesvol ADHD-dieet, is vervanging door kunstmatige zoetstoffen niet de oplossing. Begin smaakpapillen opnieuw te trainen door andere smaken uit kruiden, specerijen en citrus toe te voegen terwijl je met mate andere natuurlijke zoetstoffen gebruikt met mate.

 4. Soja is een van de meest voorkomende voedselallergenen ter wereld en kan bij allergische personen veel symptomen veroorzaken, waaronder netelroos, tintelingen in de mond, piepende ademhaling, ademhalingsproblemen en buikpijn. Voor sommigen kan soja-allergie zelfs leiden tot anafylaxie. Bij personen zonder bekende gevoeligheid verstoort soja de schildklierfunctie en hormoonspiegels in het lichaam. Dit kan ADHD veroorzaken of de symptomen verergeren.

 5. Een ADHD-dieet moet de meest voorkomende allergenen uitsluiten, waaronder pinda's, boomnoten, schaaldieren, tarwe, conventionele zuivelproducten en eieren. Persoonlijke gevoeligheden voor voedingsmiddelen moeten ook uit het dieet worden verwijderd. Dit kunnen papaya, avocado's, bananen, kiwi's, chocolade, venkel, karwij en koriander zijn.

 6. Volgens een studie gepubliceerd in Psychiatry Research, is er een direct verband tussen voedingsgedrag en ADD / ADHD en leerstoornissen bij kinderen en adolescenten. (20) In deze studie, een hoge inname van snoep, gefrituurd voedsel en zout werden geassocieerd met meer leer-, aandachts- en gedragsproblemen.

 7. Daarentegen heeft een uitgebalanceerd ADHD-dieet gunstige effecten op alle problemen veroorzaakt door een slecht dieet. Om over te schakelen naar een ADHD-dieet, vermijd de hierboven genoemde voedingsmiddelen tijdens het eten van een onbewerkt, volledig voedsel. Moderne westerse diëten lijken meer in de smaak te vallen bij ADHD vanwege de hogere consumptie van geraffineerde suikers, zout en gehydrogeneerde vetten, terwijl ze weinig omega-3 vetzuren, vezels, foliumzuur en B-complex bevatten. (21)

 8. Eiwitrijke maaltijden met schone eiwitbronnen van biologisch rundvlees met gras, scharrelkip, eieren, in het wild gevangen vis en rauwe zuivelproducten moeten de focus zijn van een ADHD-dieet voor zowel kinderen als volwassenen.

 9. Lage ijzergehaltes worden geassocieerd met vermoeidheid, slechte concentratie en mentale functie, prikkelbaarheid, slecht geheugen, spierzwakte en lekkend darmsyndroom. Het eten van een dieet rijk aan ijzerrijk voedsel is een essentieel onderdeel van een succesvolle dieetstrategie voor ADHD. IJzerrijk voedsel omvat de lever en steaks van grasgevoerd rundvlees, marine en zwarte bonen, spinazie, snijbiet en eidooiers.

 10. Voedingsmiddelen rijk aan B-vitamines

 11. Vitamine B-6 is essentieel voor de hersenfunctie, inclusief de productie van dopamine en serotonine. In een vooronderzoek bleek B-6 iets effectiever te zijn dan Ritalin bij het verbeteren van het gedrag bij hyperactieve kinderen. (22)

 12. Vitamine B-6-rijk voedsel is lekker en gemakkelijk op te nemen in het ADHD-dieet. Wilde tonijn en zalm, scharrelkip en kalkoenfilet, grasgevoerd rundvlees, bananen, gekookte spinazie, zoete aardappelen en hazelnoten staan ​​bovenaan de lijst. Voeg ook biergist en andere groene bladgroenten toe.

 13. Het essentiële aminozuur, tryptofaan, helpt het lichaam eiwitten te synthetiseren en ondersteunt een gezond serotonineniveau. Bij veel personen die lijden aan ADD / ADHD, zijn onevenwichtigheden in serotoninespiegels aangewezen. (23) Bovendien is serotonine gerelateerd aan impulscontrole en agressie, twee van de symptomen van ADD / ADHD. (24)

 14. Bij het toevoegen van zowel scharrelkalkoen als kip aan het dieet, vermijd het bakken van het gevogelte en blijf bij recepten zoals mijn kindvriendelijke, gebakken kipteriyaki of gekruide kalkoenfilet - beide zijn geweldig voor snelle overgebleven lunches en diners.

 15. Voedingsmiddelen rijk aan probiotica

 16. Yoghurt en kefir van koeien of geiten met gras, zuurkool, Kimchi en andere voedingsmiddelen met een hoog probiotisch gehalte zouden een centraal onderdeel van een dieet voor ADHD moeten zijn.

 17. Eieren zijn een geweldige manier om hoogwaardige eiwitten in het ADHD-dieet op te nemen, en ze zijn niet alleen voor het ontbijt meer. Elk ei heeft 7 gram eiwit, maar zit ook boordevol essentiële aminozuren en omega-3-vetzuren. Koop lokale, biologische eieren, bij voorkeur van kooivrije kippen.

 18. In sommige opzichten is het eenvoudig: wat we eten heeft rechtstreeks invloed op ons lichaam en ons gedrag. Een gezond voedingspatroon zonder bekende ADHD-triggers kan helpen, soms aanzienlijk.

 19. In een studie die wordt gepubliceerd in de Academie voor Kindergeneeskunde, lopen jongeren die gezoete dranken drinken, waaronder energiedranken, 66 procent meer risico op hyperactiviteit en onoplettendheid. Onderzoekers bevelen aan om het gebruik van gezoete dranken en het vermijden van energiedranken bij kinderen te beperken. (13)

 20. Het zijn niet alleen adolescenten die suikerhoudende dranken moeten vermijden, omdat suiker bij sommige volwassenen ook wordt geassocieerd met ADHD. Daarom worden zowel kinderen als volwassenen aangemoedigd om geconcentreerde vormen van suiker te vermijden, waaronder vruchtensappen, koolzuurhoudende dranken, desserts, snoep en andere zoetigheden.

 21. In sommige onderzoeken is gluten direct gekoppeld aan coeliakie en ADHD bij zowel kinderen als volwassenen. Een studie gepubliceerd in The Primary Care Companion - Journal of Clinical Psychiatry vond een significante verbetering in gedrag en functioneren na de start van een glutenvrij dieet. Onderzoekers suggereren zelfs dat coeliakie moet worden opgenomen in een ADHD-symptoomchecklist. (14)

 22. Het is belangrijk om te erkennen dat personen gevoelig kunnen zijn voor gluten maar geen coeliakie hebben, ook al lijden ze aan veel van dezelfde symptomen. Voor een ADHD-dieet, moet u alle voedingsmiddelen die gluten bevatten, inclusief brood, pasta's, ontbijtgranen en bewerkte voedingsmiddelen, vermijden. Zoek naar glutenvrije en graanvrije alternatieven.

 23. Conventionele zuivel

 24. Een onderzoek van 10 weken wees uit dat wanneer conventionele koemelk uit het dieet van hyperactieve voorschoolse jongens werd verwijderd, de symptomen van ADD / ADHD verbeterden. (15) Het dieet elimineerde ook kunstmatige kleuren, smaken, chocolade, MSG en cafeïne.

 25. Als er ADHD-symptomen optreden na het consumeren van zuivel, is het verstandig om het uit het dieet te verwijderen. De meeste conventionele koemelk bevat A1 caseïne die een vergelijkbare reactie kan veroorzaken als gluten en moet daarom uit de voeding van zowel volwassenen als kinderen worden geëlimineerd. Rauwe koemelk is misschien beter voor mensen met ADHD, deels vanwege de natuurlijke immuniserende eigenschappen, en geitenmelk bevat geen caseïne, waardoor het ook een goede vervanger is.

 26. Kleurstoffen en kleurstoffen voor levensmiddelen

 27. Het verbruik van kunstmatige voedselkleuren (AFC's) is sinds 1950 vervijfvoudigd, met een gemiddeld verbruik van AFC's bij 68 milligram. Studies die 50 milligram of meer hebben getest, hebben een verband aangetoond tussen AFC's en gedragsreacties, waaronder hyperactiviteit bij kinderen. (16)

 28. AFC's zijn te vinden in bijna elk verwerkt voedsel, inclusief koolzuurhoudende frisdranken, kant-en-klaar voedsel, vleeswaren en kaas, ontbijtgranen, kauwvitaminen en tandpasta. Als onderdeel van een ADHD-dieet moeten kinderen en volwassenen alle kunstmatige kleurstoffen en kleurstoffen voor levensmiddelen vermijden.

 29. Een recente studie gepubliceerd in Substance Use and Misuse geeft aan dat cafeïne- en alcoholconsumptie geassocieerd wordt met woede en geweld bij tieners. (17) Jongeren en volwassenen met ADHD moeten energiedranken met een hoge concentratie suiker, cafeïne en extra stimulerende middelen vermijden. (18)

 30. Hoewel receptstimulerende medicatie wordt gebruikt voor sommige personen met ADHD, is het bij een ADHD-dieet absoluut noodzakelijk om alle vormen van cafeïne te verwijderen, omdat het bekend is dat het slapeloosheid, angst, angstgevoelens en andere ADHD-symptomen verhoogt. (19)

 31. MSG en HVP

 32. Personen met ADHD moeten MSG, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (HVP) en gistextract vermijden. Gistextract is een vorm van MSG, en hoewel veel mensen weten te zoeken naar MSG op etiketten, weten velen niet om gistextract te vermijden. Zelfs dergelijk natuurlijk bereid voedsel zoals vleeswaren, vegetarische hamburgers, sauzen, jus, saladedressings, crackers, pasta's en kruiden bevatten het.

 33. Er is een verband tussen deze additieven en verlaagde dopamine-waarden. Dopamine wordt geassocieerd met het beloningssysteem en pleziergebieden van de hersenen - evenwichtige niveaus van dopamine houden impulsiviteit en activiteit onder controle.

 34. Kunstmatige zoetstoffen

 35. Gevoeligheden voor persoonlijke voeding / Allergenen

 36. Eiwitrijk voedsel

 37. IJzerrijk voedsel

 38. Omega-3 voedingsmiddelen

Natuurlijke behandeling voor ADHD: SUPPLEMENTEN

 1. Prominente onderzoekers van de afdeling Neurologie aan het Memorial Memorial Hospital voor kinderen en de afdeling kindergeneeskunde van de Northwestern University Medical School hebben uitgebreid onderzoek beoordeeld naar voeding en ADHD. Hoewel diëten moeilijk te verdragen bleken, was het toevoegen van supplementen aan dieettherapie een gemakkelijke stap en meestal acceptabeler voor kinderen. (26)

 2. Visolie Omega 3 Complex

 3. Visolie is beter dan Ritalin voor ADHD, volgens een studie van de Universiteit van Adelaide in Australië. De omega-3-vetzuren, waaronder DHA en EPA, in visolie zijn cruciaal voor de hersenfunctie en zijn ook sterke ontstekingsremmers. Kinderen van 50 tot 80 pond moeten dagelijks een theelepel krijgen; kinderen 80 tot 150 pond, dagelijks twee theelepels; volwassenen moeten dagelijks één eetlepel nemen.

 4. Suppletie lijkt de symptomen van ADHD te verminderen, het leren te verbeteren, angst en depressie te verminderen en sommige vormen van kanker te helpen voorkomen. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of American Academy of Pediatrics wees uit dat supplementen een veilige behandelingsoptie bieden voor educatieve en gedragsproblemen bij kinderen. Significante verbeteringen in lezen, spelling en gedrag werden allemaal opgemerkt tijdens de drie maanden durende proef. (27)

 5. Kinderen en volwassenen met ADHD moeten hun voeding aanvullen met een hoogwaardig zinksupplement. Lage zinkgehaltes worden geassocieerd met een slechte neurologische functie, slechte aandacht en een verscheidenheid aan motorische aandoeningen.

 6. De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat het tekort aan zink 31 procent is. Een van de belangrijkste symptomen van een tekort aan zink is een slechte neurologische functie. Naast hoogwaardige minerale supplementen is het belangrijk om mineraalrijk voedsel toe te voegen, zoals donker groen, bonen en in het wild gevangen zalm.

 7. Een van de genetische links naar ADHD is het serotonine-transportergen. Serotonine niveaus zijn direct gekoppeld aan agressie en impulscontrole. (28)

 8. Kinderen met ADHD hebben doorgaans meer B-vitamines nodig om de focus te behouden, de concentratie te verhogen, stress te bestrijden, vermoeidheid te verlichten, energie en hormoonspiegels in evenwicht te brengen en gezonde niveaus van serotonine te produceren. Kinderen en volwassenen moeten dagelijks 50 milligram nemen.

 9. Kinderen en volwassenen moeten dagelijks 25 tot 50 miljard eenheden probiotica innemen. Probeer naast het nemen van een probiotisch supplement van hoge kwaliteit voedingsmiddelen met veel probiotica, zoals kefir, zuurkool, rauwe kaas en yoghurt.

 10. Sommige onderzoeken tonen aan dat ADHD mogelijk verband houdt met problemen in het spijsverteringskanaal. Suiker, leidingwater, granen, bepaalde voorgeschreven medicijnen, waaronder antibiotica en chemische stoffen in het milieu, doden gezonde bacteriën in de darm en verminderen de spijsvertering.

 11. GABA (Gamma-Amino Boterzuur)

 12. GABA is een aminozuur dat essentieel is voor een gezonde functie van het centrale zenuwstelsel. Het werkt als een kalmerend middel, helpt de activiteit van het zenuwstelsel te onderdrukken en sommige zenuwimpulsen te blokkeren. Individuen moeten tweemaal per dag 250 milligram nemen.

 13. Praat met uw arts voordat u GABA inneemt als u medicijnen gebruikt of als een van de volgende bijwerkingen optreedt: piepende ademhaling, angst, blozen of tintelingen van de handen en voeten.

 14. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine: "Sommige klinische onderzoeken tonen aan dat een combinatie kruidenproduct met ashwagandha de aandacht en impulscontrole kan verbeteren bij kinderen met ADHD. Het effect van alleen ashwagandha is onduidelijk."

Natuurlijke behandeling voor ADHD: LEVENSSTIJL ANDERE BEHANDELINGEN

 1. Succesvolle behandeling voor de symptomen van ADHD vereist niet alleen supplementen en een gezond voedingspatroon zonder bekende ADHD-triggers, maar vereist ook enkele levensstijlveranderingen. De hieronder genoemde natuurlijke behandelingen kunnen veel ADHD-symptomen helpen.

 2. 1. Essentiële oliën

 3. Essentiële olie van lavendel kan op verschillende manieren worden gebruikt om de stemming te verbeteren wanneer angstgevoelens of nervositeit aanwezig is. Net als bij andere etherische oliën kunnen druppels aan het bad worden toegevoegd, op knuffels worden gestrooid, in diffusers worden gebruikt of zelfs direct voor het slapengaan op de huid of de onderkant van de voeten worden aangebracht. Verdun met een dragerolie zoals druivenpitolie of kokosolie of breng slechts één tot twee druppels aan bij gebruik van de geconcentreerde olie.

 4. Overweeg ook pepermuntolie te gebruiken, die de mentale focus verbetert, de energie verhoogt en helpt bij het losmaken van strakke spieren.

 5. Slapeloosheid en rusteloze slaap zijn veel voorkomende ADHD-symptomen. Een recente studie wees uit dat gedragsslaapinterventie de ernst van ADHD-symptomen bij kinderen verbetert, met name kinderen die stimulantia op recept gebruiken. De studie toonde aan dat gedrag, kwaliteit van leven en functioneren gedurende zes maanden na de proef aanhielden. (29)

 6. Het is van vitaal belang dat zowel kinderen als volwassenen goede avondroutines ontwikkelen waarmee ze aan het einde van de dag kunnen ontspannen. Het doel moet elke nacht een goede acht uur slaap zijn.

 7. Voor sommige mensen, en vooral voor mensen met ADHD, helpt het ontbijt het lichaam om de bloedsuikerspiegel goed te reguleren en hormoonschommelingen te stabiliseren. Eet een ontbijt dat minstens 20 gram eiwit bevat. Mijn Thin Mint Protein Smoothie bevat 20 gram wei-eiwit en zal kinderen en volwassenen van alle leeftijden zeker plezieren.

 8. 4. Oefening

 9. Oefening helpt bij het verhogen van hormoonspiegels die essentieel zijn voor het verlichten van ADHD-symptomen. (30) Neem voorafgaand aan een taak die concentratie vereist 30 minuten gematigde lichaamsbeweging op.

 10. 5. Balans / stabiliteitsballen

 11. Volgens het American Journal of Occupational Therapy verhoogde het gebruik van balans / stabiliteitsballen als stoel de aandacht, verminderde hyperactiviteit en verhoogde de tijd die nodig was om te werken. (31) Als de school van uw kind geen stabiliteitsbal toestaat, zorg er dan voor dat u er thuis een gebruikt tijdens het huiswerk. Volwassenen kunnen bovendien profiteren van stabiliteitsballen aan hun bureau.

 12. 6. Neurofeedback

 13. Neurofeedback kan kinderen en volwassenen helpen zich te concentreren op taken. Sommige eerste studies hebben aangetoond dat het bekijken van hersenactiviteit tijdens neurofeedback sommige individuen de mogelijkheid biedt om te leren hoe ze hun hersenen effectiever kunnen beheersen.

 14. Symptomen van ADHD kunnen worden verminderd met voeding, supplementen en aanbevolen levensstijlveranderingen - bovendien kunnen deze veranderingen u helpen ADD / ADHD in uzelf of in uw kind te overwinnen. Voor veel mensen zal het verwijderen van het trigger-voedsel en het vervangen ervan door gezond voedsel dramatisch helpen deze veel voorkomende neurologische en gedragsstoornis aan te pakken.

 15. LEES VOLGENDE: Natuurlijke remedies voor angstDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407