Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Symptomen van costochondritis + 5 natuurlijke remedies

Mogelijke bijwerkingen van Jojoba-olie

 1. Costochondritis is een ontsteking van het kraakbeen die uw ribben verbindt met uw borstbeen (borstbeen). De pijn kan voelen als de scherpe, stekende of drukkende, pijnlijke pijn van een hartaanval. U moet medische hulp inroepen als u symptomen van een hartaanval heeft. Als uw diagnose echter costochondritis is, wordt deze over het algemeen als een onschadelijke aandoening beschouwd.

 2. De aandoening duurt voor sommige mensen van enkele dagen tot een jaar, hoewel de meeste gevallen binnen een paar weken oplossen. Zolang het duurt, wilt u misschien conventionele behandelingen en natuurlijke remedies proberen om de symptomen te verlichten.

Wat is costochondritis?

 1. Costochondritis is een pijnlijke aandoening veroorzaakt door ontsteking in het kraakbeen die de ribben verbindt met het borstbeen. Dit gebied staat bekend als het costochondrale gewricht.

 2. De aandoening kan ook borstwandpijn, costosternaal syndroom of costochondrondynia worden genoemd. Wanneer er zwelling aanwezig is, wordt de aandoening het Tietze-syndroom genoemd (ook bekend als chondropathia tuberosa of costochondral junction syndrome).

 3. Bij de meeste mensen wordt de linkerkant het meest getroffen. De symptomen bootsen vaak een hartaanval na, dus een nauwkeurige diagnose is essentieel. Bel altijd een arts of ga voor spoedzorg als u pijn op de borst heeft. [! 84856 => 1140 = 2!

 4. In het algemeen kan costochondritis zeer pijnlijke en soms slopende symptomen hebben, maar het wordt niet beschouwd als een medisch ernstige aandoening. Wanneer het in afzondering gebeurt, wordt het zelfs als onschadelijk beschouwd, afgezien van de symptomen die het veroorzaakt. Omdat de symptomen echter zoveel overlappen met mogelijk levensbedreigende aandoeningen, moet u altijd professionele medische evaluatie aanvragen voor pijn op de borst die costochondritis lijkt te zijn.

 5. Er zijn ook veel aandoeningen die kunnen worden geassocieerd met costochondritis of pijn die er gemakkelijk mee kan worden verward. Deze omvatten: (1)

 6. Costochondritis leidt niet tot kanker. Zwelling veroorzaakt door het syndroom van Tietze kan in sommige gevallen echter worden aangezien voor kanker, of vice versa. Bovendien kunnen bestaande tumoren in het borstgebied het ribkraakbeen irriteren en costochondritis veroorzaken.

Symptomen van costochondritis

 1. Costochondritis symptomen kunnen zijn:

Costochondritis veroorzaakt risicofactoren

 1. Oorzaken van costochondritis zijn meestal onduidelijk. Enkele bekende oorzaken zijn echter: (2, 3)

 2. Risicofactoren voor costochondritis zijn onder meer:

Conventionele behandeling

 1. Zodra uw pijn is bevestigd als een diagnose van costochondritis, zal uw arts medische behandelingsopties bespreken. Deze zijn afhankelijk van de ernst van uw pijn en kunnen zijn: (4)

 2. In ernstige gevallen of chronische costochondritis kunnen verdovende middelen of corticosteroïden rechtstreeks in de pijnlijke ribben worden geïnjecteerd. Dit kan pijn verlichten en ontstekingen verlichten. Behandelingsplannen voor costochondritis kunnen ook aanbevelingen bevatten voor fysiotherapie en rust.

5 natuurlijke remedies voor costochondritis symptomen

 1. Verlichting van costochondritis is mogelijk. Voor veel mensen verdwijnen de symptomen binnen enkele dagen tot enkele weken. Het maakt niet uit hoe lang u te maken krijgt met de symptomen van costochondritis, u wilt misschien een aantal natuurlijke benaderingen proberen om de pijn te beheersen.

 2. Conventionele costochondritisbehandeling en natuurlijke remedies kunnen ook goed samenwerken. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat u een behandeling, oefening of dieetplan start of wijzigt - inclusief kruiden en supplementen. Veel natuurlijke remedies kunnen interageren met NSAID's, insuline of andere veel voorkomende medicijnen.

 3. Costochondritis-oefeningen kunnen zeer nuttig zijn bij het beheersen van borstpijn. Een klinische studie wees uit dat gerichte rekoefeningen de pijn significant verbeterden bij 51 patiënten met costochondritis, vergeleken met 34 gematchte controlepatiënten die niet strekten. De resultaten werden na verloop van tijd nog beter in termen van pijnverlichting. (5)

 4. Er zijn veel video's en websites met handige rekoefeningen met costochondritis of fysiotherapie. Over het algemeen zijn de oefeningen gericht op het strekken van de armen, borstkas, rug- en borstspieren.

 5. Costochondritis-oefeningen: (6)

 6. Costochondritis pijn en ontsteking kunnen reageren op verwarmingspads of ijspakketten. Gebruik hitte of ijs niet langer dan 15 minuten per keer. Wikkel de warmte- of koudebron in een handdoek of washandje om huidbeschadiging te voorkomen.

 7. Omdat ontsteking de oorzaak is van costochondritis, suggereren veel gezondheidsexperts ontstekingsremmende medicijnen. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijke aanpak - of als uw arts zegt dat het veilig is om bepaalde kruiden en supplementen te nemen naast uw voorgeschreven of vrij verkrijgbare medicijnen - wilt u misschien ontstekingen bestrijden met een dieet en andere natuurlijke remedies.

 8. Er zijn veel mogelijke oorzaken van costochondritispijn. Helaas weten de meeste mensen niet wat hun eigen zaak heeft veroorzaakt. Als u dit wel doet, kunt u stappen ondernemen om de situatie te verbeteren die uw aandoening heeft veroorzaakt. En zelfs als u de oorzaak niet kent, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen dat uw pijn erger wordt. Opties omvatten:

 9. Borstbeenpijn kan zeer hardnekkig zijn. Zowel de Mayo Clinic als de National Health Service (van het Verenigd Koninkrijk) suggereren echter dat TENS een effectieve pijnbestrijdingsmethode kan zijn voor sommige mensen met costochondritis.

 10. Voor TENS-therapie stuurt een klein apparaat zwakke elektrische stroom om te proberen de pijnsignalen die uw lichaam uw hersenen stuurt, te onderbreken of maskeren. Het stuurt het signaal door plakkerige plekken op uw huid in de buurt van het pijnlijke gebied. Sommige mensen vinden dat het pijn verlicht en hun spieren ontspant. Het is ook mogelijk dat TENS uw productie van endorfines verhoogt - de natuurlijke pijnstillers van uw lichaam. (14, 15)

 11. Natuurlijke behandelingsopties voor costochondritis zijn bedoeld om pijnverlichting en een vermindering van ontsteking te bieden. Veel voorkomende aanbevelingen zijn:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407