Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tamarinde gebruiken

Suiker toegevoegd

 1. Zoals het wetenschappelijk wordt genoemd, is "Tamarindus indica" wereldwijd een overvloedig geconsumeerde vrucht. Meer algemeen genoemd tamarinde, wordt gedacht dat het is ontstaan ​​in de tropische klimaten van Afrika, groeiend door de Soedan. Vroeg in de geschiedenis werden de bomen gemigreerd naar India. Wanneer tamarinde rijpt, wordt deze ingekapseld door een kaneelkleurige broze peul. Elke pod bevat zaden die glanzende, donkerbruine vierkanten zijn ter grootte van een nikkel en lange vezels die dik zijn als naaigaren. Tamarinde kan om verschillende redenen worden gebruikt, waaronder voedsel, kruidengeneesmiddelen en kleurstoffen.

Types

 1. Tamarinde is verkrijgbaar in zoetzure varianten. De zure variëteit wordt gebruikt in de Indiase keuken, en de zoete versie smaakt de keuken van Thailand. Het gebruik van beide variëteiten hangt af van hoe u het gebruikt; in voedsel is de keuze gebaseerd op welke smaak gewenst is, maar in kleurstoffen zou zoet of zuur de nodige kleur bieden.

Tamarinde in eten

 1. Tamarinde kan op verschillende manieren worden gebruikt. De zure variëteit wordt gebruikt in rijstaroma's, chutneys en verschillende "chaats" (voorgerechten) in India. Vaak wordt de peul zelf opengebroken en verslindt het vlezige fruit direct. In Thailand wordt tamarinde vaak gebruikt om curry's op smaak te brengen. In het Caribisch gebied wordt het fruit omgezet in een pulp en gecombineerd met poedersuiker tot een pasteitje genaamd "sweetmeat". Het is gebruikt om een ​​koolzuurhoudende drank te vormen in Guatemala, Mexico en India.

Andere toepassingen

 1. Tamarinde wordt gebruikt als een natuurlijk laxeermiddel in de kruidengeneeskunde, met ongeveer 5 g vezels per 100 g pulp. Over de hele wereld wordt tamarinde gebruikt in crèmes en lotions, voor de behandeling van infecties, indigestie en lepra. Tamarinde heeft andere toepassingen, zoals een natuurlijke kleurstof en een natuurlijk reinigingsmiddel voor zilver, koper en messing.

Hoe eet je Tamarinde

 1. Tamarinde wordt vaak als fruit geconsumeerd, maar een pod moet vóór het eten worden bereid. Zoals op de afbeelding te zien is, is het vlezige fruit ingekapseld door een broze, bruine pod. Om de tamarinde uit de pod te halen, barst u de bekleding. Het zal in stukken breken, die elk moeten worden verwijderd. Tamarinde bevat ook vezels over de lengte van de vrucht, die afzonderlijk kunnen worden afgepeld. Eenmaal schoongemaakt, kan het fruit worden geconsumeerd. Gooi de zaden weg.

Een recept met Tamarinde

 1. Tamarindechutney wordt vaak gecombineerd met het Indiase voorgerecht dat samosas wordt genoemd.

 2. U hebt het volgende nodig: 10 verse tamarindepods of 1/2 pkg. van geperste en gepelde tamarinde (gevonden in Indiase boodschappen); 2 1/2 kopjes water; 15 verse dadels; 2 tot 3 teentjes verse knoflook of 1 theelepel. knoflookpasta; en zout en jalapeno naar smaak.

 3. Laat de tamarinde ongeveer 1 uur in 1 1/2 kopjes warm water zitten. Het water moet bruin worden omdat het de smaak van de tamarinde absorbeert. Knijp in de tamarinde om sappen gedurende het hele uur vrij te geven.

 4. Snijd dadels grof en week 15 tot 20 minuten in 1 kopje warm water zodat ze zacht worden. Zodra ze zacht zijn, knijp je de dadels om een ​​pasta met het water te vormen. De fijngestampte dadels vormen de basis van de chutney en moeten het water verdikken.

 5. Voeg het water met de tamarinde-smaak toe om de chutney uit te dunnen, vermijd vezels of zaden in de tamarinde. Eenmaal gecombineerd, roer tot de consistentie glad is (een paar stukjes dadels zijn goed en kunnen wenselijk zijn). De zure smaak van de tamarinde combineert met de zoetheid van de datum. Werk de chutney af door zout, knoflook en jalapenos naar smaak toe te voegen. Serveer met samosa's.

 6. Tamarindechutney wordt vaak gecombineerd met het Indiase voorgerecht dat samosas wordt genoemd.

 7. U hebt nodig: 10 verse tamarindepods of 1/2 pkg. van geperste en gepelde tamarinde (gevonden in Indiase boodschappen); 2 1/2 kopjes water; 15 verse dadels; 2 tot 3 teentjes verse knoflook of 1 theelepel. knoflookpasta; en zout en jalapeno naar smaak.

 8. Laat de tamarinde ongeveer 1 uur in 1 1/2 kopjes warm water zitten. Het water moet bruin worden omdat het de smaak van de tamarinde absorbeert. Knijp in de tamarinde om sappen gedurende het hele uur vrij te geven.

 9. Snijd dadels grof en week 15 tot 20 minuten in 1 kopje warm water zodat ze zacht worden. Zodra ze zacht zijn, knijp je de dadels om een ​​pasta met het water te vormen. De fijngestampte dadels vormen de basis van de chutney en moeten het water verdikken.

 10. Voeg het water met de tamarinde-smaak toe om de chutney uit te dunnen, vermijd vezels of zaden in de tamarinde. Eenmaal gecombineerd, roer tot de consistentie glad is (een paar stukjes dadels zijn goed en kunnen wenselijk zijn). De zure smaak van de tamarinde combineert met de zoetheid van de datum. Werk de chutney af door zout, knoflook en jalapenos naar smaak toe te voegen. Serveer met samosa's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407