Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tarwekiemen komen de darm ten goede, bloedsuikerspiegel

Geschiedenis

 1. Neem alle voedende vitamines, mineralen en voedingsstoffen in de tarwekorrel, prop ze samen en je hebt de tarwekiemen. Dit kleine deel van de tarwekorrel is eigenlijk het embryo van de tarweplant, daarom bevat het zo'n geconcentreerde megadosis voeding.

 2. In feite kan slechts één ons een aanzienlijk deel van de thiamine, foliumzuur, fosfor, mangaan en selenium die u de hele dag nodig heeft, uitschakelen. (1)

 3. Helaas wordt de tarwekorrel die de tarwekiemen bevat, verwijderd tijdens het raffinageproces dat volkoren granen omzet in witte bloem. Voedselproducenten doen dit omdat het vet in de tarwekorrel ranzig kan worden en de houdbaarheid van producten kan verkorten.

 4. Dit betekent dat, tenzij gespecificeerd als 100 procent volkoren, de meeste tarweproducten die u normaal consumeert, zoals brood, gebakken goederen, granen en pasta's, de voedingsstofrijke goedheid missen die voorkomt in tarwekiemen.

 5. Deze methode voor het verwerken van granen is echter vrij nieuw. In het verleden produceerden steenmolens meel door korrels tussen grote stenen te malen, waardoor de heilzame voedingsstoffen van de tarwekorrel behouden bleven. Stoomwalsmolens en geautomatiseerde meelmolens werden later geïntroduceerd en konden de efficiëntie en snelheid verhogen zonder het voedingsprofiel op te offeren.

 6. Met de industriële revolutie kwam de introductie van de walsmolen, een nieuwe uitvinding die hielp de productie van wit meel te versnellen door de kiemen en zemelen te verwijderen, waarbij er naast lege koolhydraten en calorieën weinig achterbleef. Dat is waarom veel van de tarwe tegenwoordig bijdraagt ​​aan buikvet.

 7. Er zijn echter veel opties beschikbaar om tarwekiemen weer aan uw dieet toe te voegen, en er zijn genoeg redenen waarom u dat wilt. Tarwekiemen zijn zeer voedzaam, gemakkelijk in uw dag op te nemen en zitten boordevol gezondheidsvoordelen, waardoor het een uitstekende voedingssupplement is.

Voordelen van tarwekiemen

 1. Als u op zoek bent om aan te komen, kan het toevoegen van een paar porties tarwekiemen helpen. Elk ons ​​bevat 101 calorieën, dus een paar porties per dag kunnen uw calorie-inname helpen verhogen en op termijn leiden tot gewichtstoename.

 2. Maar als u meer geïnteresseerd bent in gewichtsverlies of gewichtsbehoud en toch tarwekiemen in uw dieet wilt opnemen, wees dan niet bang. Tarwekiemen kunnen een gezond onderdeel van elk dieet zijn, ongeacht uw gewichtsdoelstellingen.

 3. Hoogstwaarschijnlijk vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten kunnen tarwekiemen en de componenten ervan nuttig zijn bij de preventie en behandeling van kanker.

 4. Vooral Avemar, ook bekend als gefermenteerd tarwekiemextract, heeft veelbelovende resultaten laten zien als het gaat om de behandeling en preventie van kanker. Een reageerbuisstudie uitgevoerd in het Algemeen Ziekenhuis van de Medische Universiteit van Wenen, bijvoorbeeld, toonde aan dat Avemar celdood kon induceren en de groei van darmkankercellen kon stoppen. (15)

 5. Een andere studie gepubliceerd in 2011 in het Journal of Experimental Clinical Cancer Research toonde aan dat Avemar krachtige antitumor eigenschappen bezat en in staat was om celdood te veroorzaken in vele soorten menselijke kankercellen. (16)

 6. Hoewel meer onderzoek moet worden gedaan naar de effectiviteit van tarwekiemen bij de behandeling van kanker bij mensen, suggereren deze studies dat het potentiële bescherming tegen kanker zou kunnen bieden.

 7. De olie in tarwekiemen is rijk aan een vorm van vitamine E bekend als tocoferol, dat fungeert als een antioxidant. Antioxidanten zijn verbindingen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn schadelijke stoffen die schade aan cellen veroorzaken en zich na verloop van tijd kunnen opbouwen en kunnen leiden tot chronische ziekten. (2)

 8. Het verkrijgen van voldoende antioxidanten in uw dieet via voedingsmiddelen zoals tarwekiemen is van cruciaal belang voor de gezondheid, omdat antioxidanten in verband zijn gebracht met de preventie van chronische aandoeningen zoals kanker, diabetes en hartaandoeningen. (3, 4, 5)

 9. In een studie uit 2008, gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition, gaven onderzoekers ratten een dieet bestaande uit 20 procent tarwekiemen. Dit bleek de vitamine E-waarden aanzienlijk te verbeteren en tegelijkertijd de antioxidantstatus te verhogen. (6)

 10. Een ander dieronderzoek uit Turkije heeft aangetoond dat tarwekiemen de activiteit van antioxiderende enzymen in fruitvliegen met succes hebben verhoogd. (7)

 11. Het eten van tarwekiemen in combinatie met een gezond dieet met veel antioxidanten-rijke groenten en fruit kan helpen de antioxidanten te leveren die uw lichaam nodig heeft om chronische ziekten af ​​te weren en een betere algehele gezondheid te bereiken.

 12. Een scheutje tarwekiemen toevoegen aan uw havermout, yoghurt of smoothie is een uitstekende manier om uw inname van voedingsvezels te verhogen en regelmatig te blijven met minimale inspanning van uw kant.

 13. In feite bevat slechts één ons maar liefst vier gram vezels.

 14. Wanneer u vezels eet, beweegt het onverteerd door uw lichaam en voegt het bulk aan de ontlasting toe om de doorgang te vergemakkelijken en verrekking en constipatie te voorkomen. (8)

 15. Het wordt aanbevolen dat mannen en vrouwen respectievelijk 30-38 en 21-25 gram vezels krijgen. Door elke dag een paar gram tarwekiemen te combineren met een goede hoeveelheid fruit, groenten en volle granen, kun je aan je vezelbehoeften voldoen om dingen in beweging te krijgen en constipatie te blokkeren.

 16. Naast het voorkomen van constipatie, kan het verhogen van uw vezelinname via voedingsmiddelen zoals tarwekiemen ook uw bloedsuiker ten goede komen. Vezel vertraagt ​​de opname van suiker in de bloedbaan en helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, terwijl die pieken en crashes worden voorkomen. (9)

 17. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition gaf proefpersonen met diabetes gedurende acht weken ofwel een vezelrijk of vezelrijk dieet. Aan het einde van de studie ontdekten onderzoekers dat hogere vezelinname de nuchtere bloedsuikerspiegel meer verlaagde dan de vezelarme diëten. (10)

 18. In een ander onderzoek uitgevoerd door het Veterans Affairs Medical Center aan de Universiteit van Kentucky ontvingen 34 mannen met diabetes gedurende acht weken tweemaal daags een vezelsupplement. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, maar het verlaagde ook de concentraties van zowel totaal als slecht LDL-cholesterol. (11)

 19. Omdat tarwekiemen veel vezels bevatten, kan het gebruik ervan om uw vezelinname te verhogen, gunstig zijn voor uw bloedsuiker. Zorg ervoor dat je het combineert met veel niet-zetmeelrijke groenten, magere eiwitbronnen en vezelrijke volle granen voor optimale resultaten.

 20. Dankzij het uitstekende voedingsprofiel kan tarwekiemen ook een extra dosis voordelen bieden als het gaat om de gezondheid van uw hart.

 21. Hele granen zijn in verband gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen, dus het eten van tarwekiemen of volkorenproducten die tarwekiemen bevatten, kan hartziekten helpen voorkomen.

 22. Een massale analyse waarin de resultaten van 45 onderzoeken werden bekeken, toonde aan dat een hogere volkoreninname was gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen en beroertes. (13)

 23. Om deze reden is het vooral belangrijk om te kiezen voor volkorenproducten die de kiemen en zemelen bevatten in plaats van geraffineerde en verwerkte producten die alleen witte bloem bevatten.

 24. Tarwekiemen bevatten ook veel antioxidanten, die kunnen helpen bij het blokkeren van hartziekten en het voorkomen van atherosclerose of het verharden van de slagaders. Dit gebeurt vaak als gevolg van de opeenhoping van vet en cholesterol in de loop van de tijd en kan uw risico op hartaandoeningen aanzienlijk verhogen (14)

 25. Als u echter wilt afvallen of uw gewicht wilt behouden, zorg er dan voor dat u rekening houdt met de toename van calorieën uit tarwekiemen door uw inname van andere voedingsmiddelen gedurende de dag aan te passen.

Wheat Germ Nutrition

 1. Tarwekiemen zitten vol met vezels en eiwitten, evenals micronutriënten zoals mangaan, selenium, thiamine, folaat en zink.

 2. Een gram (28 gram) tarwekiemen bevat ongeveer: (17)

 3. Tarwekiemolie is een populair product dat bestaat uit de olie die wordt gewonnen uit tarwekiemen. Het bevat vooral veel vitamine E en slechts één eetlepel kan de hele dag aan je vitamine E-behoefte voldoen. (18)

 4. Vitamine E bezit krachtige antioxiderende eigenschappen die cellen kunnen helpen beschermen tegen schade, waardoor het vooral nuttig is bij het ondersteunen van de gezondheid van het immuunsysteem en het verlichten van ontstekingen. (19)

 5. Terwijl tarwekiemen meestal als voedingssupplement worden gebruikt, is tarwekiemolie zowel een geweldig ingrediënt bij het koken als een natuurlijke manier om uw huid en haargezondheid te verbeteren wanneer het lokaal wordt aangebracht. [! 32325 => 1130 = 4!

 1. Tarwezemelen, ook bekend als molenaarse zemelen, is een ander deel van de tarwekorrel dat wordt verwijderd tijdens de verwerking bij de productie van witte bloem.

 2. Terwijl tarwekiemen het embryo van de tarwekorrel is en een geconcentreerde dosis vitaminen en mineralen biedt, is tarwezemelen de harde buitenste schil van de tarwebes die boordevol vezels zit.

 3. In feite wordt het vaak toegevoegd aan warme en koude ontbijtgranen, smoothies, stoofschotels en gebakken producten als een gemakkelijke manier om snel het gehalte aan vezels en voedingsstoffen te verhogen.

 4. Nutritioneel hebben zowel de kiem als de zemelen enige overeenkomsten. Beide bevatten bijvoorbeeld veel selenium, mangaan, fosfor en magnesium.

 5. Ounce-for-ounce, echter, tarwekiemen bieden een groter scala aan vitaminen en mineralen, terwijl tarwezemelen minder calorieën bevatten en drie keer zoveel vezels bevatten.

 6. Voor een extra vezelstoot om de regelmaat te bevorderen of de verzadiging te verhogen, zijn tarwezemelen de beste keuze. Maar als u uw dieet wilt helpen afronden en ervoor wilt zorgen dat u de vitamines en mineralen krijgt die u nodig hebt, kies dan voor tarwekiemen.

Hoe tarwekiemen aan uw dieet toe te voegen

 1. Met zijn nootachtige smaak en unieke textuur kan tarwekiemen een heerlijk en voedzaam onderdeel van uw dieet zijn.

 2. Het wordt meestal in poedervorm gevonden en is perfect voor besprenkeling in uw havermout, gebakken goederen of eiwitshakes om zowel de voedingswaarde als de gezondheidsvoordelen van uw maaltijd snel te verhogen.

 3. Het komt ook van nature voor in volkorenproducten, waaronder volkoren brood, meel, gebakken goederen en granen. Om een ​​product als "volkoren" te beschouwen, moet het in feite alle delen van de tarwekorrel bevatten, inclusief zowel de zemelen als de kiem.

 4. Zoek naar producten met het label "100% volkoren" om ervoor te zorgen dat u artikelen met de grootste voedingswaarde krijgt.

 5. Vergeet bovendien niet te zoeken naar "volkoren" op het ingrediëntenetiket in plaats van "tarwe" of "tarwemeel", aangezien deze zinnen niet noodzakelijkerwijs betekenen dat een product beide zemelen bevat en de kiem.

 6. Als u tarwekiemen zoekt in uw plaatselijke natuurvoedingswinkel, wordt deze vaak in dezelfde sectie gevonden als havermout of ontbijtgranen. Het kan ook worden gekocht via een breed scala aan online retailers.

 7. Hier zijn een paar eenvoudige tarwekiemrecepten om te proberen:

 8. Hoewel tarwekiemen rijk zijn aan veel essentiële vitamines en mineralen, is het misschien niet voor iedereen een nuttige toevoeging. Degenen met een glutengevoeligheid of tarweallergie of degenen die lijden aan coeliakie moeten duidelijk blijven omdat dit een bijwerking kan veroorzaken.

 9. Merk op dat zelfs andere variëteiten zoals ontvette tarwekiemen ook gluten bevatten. Hoewel het raffinageproces gluten uit producten zoals tarwekiemolie zou moeten verwijderen, kunnen ze bovendien nog steeds kleine hoeveelheden bevatten en moeten ze worden vermeden door mensen met een gevoeligheid of intolerantie.

 10. Als u negatieve symptomen ervaart, zoals misselijkheid, diarree, indigestie of jeuk na het eten van tarwekiemen, moet u het gebruik onmiddellijk staken en uw arts of arts raadplegen.

 11. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407