Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Te vermijden fruit met Candida

Blauwe bessen bevriezen

 1. Als u frequente verkoudheid en griep, allergieën, voedselgevoeligheden, terugkerende urineweg- en gistinfecties, een aanhoudende hoest, huidproblemen, constipatie, prikkelbaarheid, hersenmist of vermoeidheid heeft, kunt u candida hebben , volgens de Candida-dieetwebsite. Deze aandoening wordt gekenmerkt door de overgroei van Candida albicans, een schimmel die in het lichaam deze ongewenste bijwerkingen kan veroorzaken. Het Candida-dieet is een suikerarm eetplan dat zowel toegevoegde als natuurlijke suikers verbiedt. Dit betekent dat je voor de duur geen fruit kunt eten. Vraag uw arts of het Candida-dieet geschikt is voor u.

Geen suiker toegestaan

 1. Voorstanders van het Candida-dieet theoretiseren dat suiker een van de belangrijkste oorzaken is van overgroei van Candida. Volgens de Candida-dieetwebsite voedt candida zich met suikers; hoe meer suiker beschikbaar is voor de cellen, hoe gemakkelijker en sneller ze kunnen groeien en hun kolonies kunnen uitbreiden. Om deze reden beveelt het Candida-dieet aan suiker van welke aard dan ook te vermijden, of het nu van cake, snoep en koekjes is of van een voedzame bron zoals fruit.

Fruitachtige groenten eten

 1. U kunt geen enkel soort voedsel hebben dat normaal als fruit wordt geclassificeerd. Dit betekent geen appels, peren, sinaasappels, mango's, bosbessen, kiwi's, meloenen, aardbeien, druiven of grapefruit. Elke vorm van fruit - vers, bevroren, ingeblikt of gedroogd - is verboden. Er zijn echter enkele uitzonderingen, de meeste van technische aard. Je kunt voedsel eten dat biologisch is geclassificeerd als fruit, maar vaak als groenten wordt beschouwd. Deze groep omvat tomaten, aubergines, komkommers, paprika's, okra en avocado's. Je kunt een scheutje vers citroensap krijgen, volgens de Candida-dieetwebsite, en je kunt olijven hebben die niet zijn bereid met witte gedistilleerde azijn.

Hoe lang duurt het dieet?

 1. Het doel van candida-diëten is om de schimmel suiker uit te hongeren zodat deze sterft en onder controle komt. De Candida-dieetwebsite legt uit dat dit enkele weken tot enkele maanden kan duren. Zodra uw symptomen zijn verdwenen, kunt u beginnen met het opnieuw introduceren van gezond voedsel zoals fruit. De website suggereert om te beginnen met suikerarm fruit zoals groene appels. Als uw symptomen niet terugkeren, blijf dan verschillende soorten fruit aan uw dieet toevoegen.

U hoeft geen fruit te vermijden

 1. Er is weinig bewijs voor de effectiviteit van veranderingen in het voedingspatroon bij het beheersen van Candida. Volgens het University of Maryland Medical Center, kan het dieet Candida niet echt verwijderen, maar het kan de symptomen verbeteren omdat het een gezond dieet is dat de inname van verwerkt voedsel, toegevoegde suikers, witte bloem en ander voedsel met weinig voedingsstoffen beperkt. . Fruit is echter een gezond voedingsmiddel dat rijk is aan vezels en essentiële vitamines en mineralen. Het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers kan een lange weg zijn om je symptomen te verbeteren zonder fruit op te geven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407