Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Te vermijden voedingsmiddelen met congestief hartfalen

Geniet van Cheesey Snacks

 1. Bij congestief hartfalen of CHF moet het hart harder werken en is het minder efficiënt in het leveren van zuurstof aan het lichaam. Bloed kan zich ophopen in verschillende delen van het lichaam, waardoor vocht zich ophoopt in de longen, armen, benen en het maagdarmkanaal. Voedsel dat u eet, kan de symptomen van CHF verergeren, zoals gezwollen voeten, vermoeidheid, kortademigheid en gewichtstoename. Het is belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die veel natrium en verzadigd vet bevatten.

Natriumwaarschuwing

 1. Het is belangrijk om uw natriuminname te beheersen en te beperken, omdat het uw hart harder maakt. U moet uw zoutinname beperken tot 1500 tot 2000 milligram per dag. Natrium wordt gevonden in zout en wordt toegevoegd aan de meeste bewerkte voedingsmiddelen, inclusief fastfood. Vermijd het gebruik van de zoutvaatje en vervang deze door specerijen, kruiden en andere smaakmakers. Controleer voedseletiketten om te bepalen hoeveel zout er in uw voedsel zit. Als een portie 140 milligram natrium of minder bevat, wordt deze als natriumarm beschouwd.

Bewerkte voedingsmiddelen

 1. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die in blikken of dozen worden geleverd, zoals ingeblikte soep, ingeblikte groenten en macaroni en kaas in doos. Zoute snacks zoals chips, noten en zoutjes moeten ook worden vermeden. Deze voedingsmiddelen bevatten veel natrium, waardoor het lichaam extra water vasthoudt. Een kopje ingeblikte soep kan 600 tot 1300 milligram natrium bevatten. Ingeblikte en ingevroren hoofdgerechten kunnen tussen de 500 en 2.570 milligram natrium bevatten per portie van 8 ounce. Deze voedingsmiddelen kunnen voor de helft tot een hele dag natrium bevatten. Maak zelfgemaakte soep met natriumarme bouillon en koop verse of bevroren groenten om je natriuminname te verlagen. Tomatensap, saladedressings, kruidenmixen en ramen-noedelsoepen moeten ook worden vermeden.

Vlees en melk rijk aan verzadigd vet

 1. Beperk uw inname van vlees en volle melk met veel verzadigd vet. Diëten met veel verzadigd vet worden geassocieerd met een hoog cholesterolgehalte in het bloed en hartaandoeningen. Door het verminderen van uw inname van volle melk en vetrijk vlees, zoals rood vlees, worst en spek, kunt u uw cholesterol verlagen en uw symptomen van CHF verbeteren. Verlaag uw inname van verzadigd vet tot 10 procent van de totale calorieën. Vermijd het gebruik van vaste vetten zoals boter of reuzel tijdens het koken en gebruik in plaats daarvan oliën. Vaste vetten bevatten veel verzadigd vet.

Alcoholgevaren

 1. Alcohol kan uw hartslag vertragen, waardoor het voor uw hart moeilijker wordt om bloed te pompen. Alcohol kan ook een wisselwerking hebben met uw medicijnen. Het is vooral belangrijk om alcohol te vermijden als uw hartfalen alcoholgerelateerd is. Neem contact op met uw zorgteam voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot alcohol.

Volvette kaas

 1. Beperk uw inname van kaas. De meeste kazen bevatten veel natrium en volle kazen bevatten veel verzadigd vet. Een ons Amerikaanse kaas heeft tot 443 milligram natrium en 6 gram verzadigd vet. Kies magere kazen en controleer de voedingsetiketten om een ​​natriumarme optie te vinden.

Vloeistofbeperking

 1. Als u vergevorderd hartfalen heeft of als u kortademigheid of zwelling ervaart, moet u mogelijk uw vochtinname verminderen. Beperk uw vloeistoffen tot 8 kopjes of minder per dag. Dit komt overeen met 2 liter of 64 gram vloeistof. Let op veranderingen in uw gewicht door uzelf dagelijks te wegen. Als u in korte tijd gewichtstoename ervaart, kan dit een teken zijn dat u extra water vasthoudt en uw toestand verslechtert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407