Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


The Master Cleanse Diet Review

Takeaway

 1. Het grootste punt om weg te nemen is dat alle vermelde supplementen meer onderzoek nodig hebben. Ze hebben allemaal beter bewijs nodig voordat ze degelijk kunnen worden aanbevolen voor RA.

 2. Praat met uw arts voordat u een nieuw vitamine, supplement of kruid aan uw behandelplan toevoegt. Ze kunnen ervoor zorgen dat er geen bijwerkingen of interacties zijn die u wilt vermijden.

Wat is de master Cleanse Diet?

 1. Het Master Cleanse-dieet is een vloeibaar dieet dat wordt gebruikt om het lichaam te ontgiften en gewichtsverlies te bevorderen. Stanley Burroughs creëerde het in 1941. Hij verklaarde dat de vloeibare reiniging een gezonde en natuurlijke manier was om het lichaam te spoelen met dodelijke gifstoffen, pesticiden en andere onzuiverheden. Het was oorspronkelijk bedoeld om zweren te behandelen en als detox te fungeren. De reiniging werd weer populair nadat het boek van Peter Glickman "Afvallen, meer energie hebben en in 10 dagen gelukkiger zijn" werd gepubliceerd in 2004.

 2. Het Master Cleanse-dieet moet strikt worden gevolgd gedurende een periode van drie tot tien dagen. Het is opgedeeld in drie fasen: Ease In, het limonadedieet en Ease Out. De Ease-In sectie is technisch niet vereist, maar het wordt aanbevolen als een manier om uw lichaam voor te bereiden op de rest van het dieet. Deze eerste fase is verdeeld in drie dagen:

 3. De fase van het limonadedieet is het hoofdbestanddeel van de Master Cleanse. Tijdens deze fase consumeer je alleen een speciale "limonade", die bedoeld is om zes tot twaalf keer per dag te worden gedronken, of wanneer je honger hebt.

 4. De Master Cleanse-limonade bestaat uit:

 5. Tijdens de fase van het limonadedieet moet u ook een nachtelijk kruidenlaxeermiddel nemen, dat u bij een drogist kunt kopen, of een ochtendspoeling met zout water bestaande uit water en zeezout. Deze zijn bedoeld om dagelijkse stoelgang te veroorzaken.

 6. De Ease-Out fase is in wezen de Ease-In fase omgekeerd:

 7. Nadat de Master Cleanse is voltooid, is het belangrijk om ten minste 60 dagen te wachten voordat u opnieuw kunt reinigen.

 8. Het dieet wordt ook wel het Lemon Detox-dieet of het Maple Syrup-dieet genoemd.

De belofte

 1. De Master Cleanse Diet beweert dat het lichaam gezonder en energieker wordt. Tijdens het reinigen worden gifstoffen op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderd en gaat het gewicht vervolgens verloren.

Voors en tegens

 1. Door de lage calorie-inname zullen mensen afvallen op het Master Cleanse-dieet. Het dieet bevat echter slechts 600 tot 1200 calorieën per dag, wat ver beneden de aanbevolen 2000 calorieën is voor een gemiddelde volwassene. Naast het feit dat het extreem weinig calorieën bevat, is de reiniging tekort aan vitale voedingsstoffen, zoals:

 2. Er is ook geen wetenschappelijk bewijs dat de bewering ondersteunt dat het reinigen helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. In feite is het lichaam ontworpen om gifstoffen zelf te verwijderen via de nieren, lever en longen. Dit betekent dat mensen niet noodzakelijkerwijs op dieet hoeven te gaan om hun lichaam te ontgiften.

 3. Oefening wordt niet genoemd als onderdeel van de Master Cleanse. Het zou echter heel moeilijk zijn om lichamelijke activiteit te doen op zo'n caloriearm dieet. Mensen lijden vaak aan het volgende tijdens het opruimen:

Wat Healthline zegt

 1. De Master Cleanse is een crashdieet dat niet veilig of duurzaam is. De reiniging bevat een tekort aan essentiële voedingsstoffen en calorieën, waardoor het lichaam uitgehongerd raakt. Dit kan spierweefsel verminderen en gezonde bacteriën vernietigen die de spijsvertering bevorderen en de immuniteit bevorderen.

 2. Er is ook geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat de Master Cleanse daadwerkelijk alle gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Mensen kunnen met dit dieet afvallen. Na dit soort gewichtsverlies zullen ze echter waarschijnlijk weer aankomen. Herhaalde periodes van gewichtsverlies en gewichtstoename kunnen uw lichaam, met name uw cardiovasculaire systeem, ernstig belasten. Er zijn veel gezondere en effectievere manieren om gewicht te verliezen zonder gezondheidsrisico's op de lange termijn.

 3. Lees meer dieetrecensies >>

 4. Zou een arts aanbevelen om te reinigen of te ontgiften? Waarom of waarom niet?

 5. Het hangt ervan af hoe de arts de term "reinigen" definieert. Eén definitie suggereert dat het een snel, typisch niet-duurzaam, voedingsstofarm detoxdieet is. Artsen promoten dit soort reinigings- of detoxdieet zelden omdat ondersteunend onderzoek aanzienlijk ontbreekt. Een andere definitie van 'reinigen' verwijst naar het opruimen van uw dieet en omgeving. Dit kan inhouden dat u potentiële hormoonontregelende chemicaliën uit uw huis verwijdert, de nadruk legt op fruit en groenten en het verminderen van junkfood, suiker en lege calorieën. Deze aanpak kan worden aanbevolen om mensen te helpen het verschil te voelen wanneer ze hun leven opruimen, wat motiverend kan zijn en een manier om voor sommige mensen op lange termijn verandering op gang te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407