Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


The Warrior Diet: Review and Beginner # x27; s Guide

De onderste regel

 1. Vasten, verminderen of onthouden van het consumeren van voedsel, is een praktijk die al sinds de oudheid wordt gebruikt voor verschillende religieuze en gezondheidsdoeleinden.

 2. Hoewel vasten een rijke geschiedenis heeft, is het nu populair geworden als hulpmiddel voor gewichtsverlies.

 3. Het Warrior-dieet is een manier van eten die lange perioden van weinig voedselinname doorloopt met korte vensters van te veel eten. Het is gepromoot als een effectieve manier om gewicht te verliezen en het energieniveau en mentale helderheid te verbeteren.

 4. Toch beweren sommige gezondheidsexperts dat deze nuchtere methode extreem en onnodig is.

 5. Dit artikel bespreekt alles wat u moet weten over het Warrior-dieet om u te helpen bepalen of het een veilige en effectieve manier is om uw gezondheid te verbeteren.

Wat is het krijgersdieet?

 1. Het Warrior Diet werd in 2001 gecreëerd door Ori Hofmekler, een voormalig lid van de Israëlische Special Forces, die overging op het gebied van fitness en voeding.

 2. Dit dieet wordt beschouwd als een soort intermitterend vasten, een overkoepelende term voor eetpatronen met perioden van verminderde calorie-inname gedurende een bepaalde periode.

 3. Het krijgersdieet is gebaseerd op de eetpatronen van oude krijgers, die overdag weinig consumeerden en 's avonds feestvierden.

 4. Volgens de oprichter is het ontworpen om "de manier waarop we eten, voelen, presteren en kijken" te verbeteren door het lichaam te benadrukken door verminderde voedselinname, waardoor "overlevingsinstincten" worden geactiveerd!

 5. Opgemerkt moet worden dat Ori Hofmekler zelf erkent dat het Warrior Diet gebaseerd is op zijn eigen overtuigingen en waarnemingen - niet strikt op wetenschap.

 6. Mensen die dit dieet volgen, eten 20 uur per dag en consumeren 's nachts zoveel voedsel als gewenst.

 7. Tijdens de vastenperiode van 20 uur worden lijners aangemoedigd om kleine hoeveelheden zuivelproducten, hardgekookte eieren en rauwe groenten en fruit te consumeren, evenals veel niet-calorische vloeistoffen.

 8. Na 20 uur kunnen mensen in wezen binnen een eetperiode van vier uur van voedsel eten dat ze willen.

 9. Onverwerkte, gezonde en biologische voedselkeuzes worden echter aangemoedigd.

 10. Om aan de slag te gaan, wordt dieters aangespoord om een ​​initieel plan van drie weken te volgen, verdeeld in fasen die later in dit artikel gedetailleerd worden behandeld.

 11. Volgers van het Warrior Diet beweren dat deze manier van eten vet verbrandt, de concentratie verbetert, het energieniveau verhoogt en cellulair herstel stimuleert.

Heeft het voordelen?

 1. Het krijgersdieet heeft geen onderzoek om zijn exacte methoden te onderbouwen, maar intermitterend vasten wel.

 2. Hoewel het Warrior-dieet een beetje extremer is dan andere, vaker voorkomende soorten intermitterend vasten zoals de 16: 8-methode (16 uur vasten en dan eten gedurende de resterende 8 uur), is het gewoon een strengere versie van deze methode.

 3. Om deze reden zou men kunnen stellen dat de voordelen in verband met intermitterend vasten ook van toepassing zijn op het krijgersdieet.

 4. Verschillende methoden van intermitterend vasten, waaronder 20-uur vastencycli, zijn gekoppeld aan gewichtsverlies.

 5. Eén studie, die nauw het Warrior-dieet (20 uur vasten) nabootste, vond dat mensen die meer dan vier uur 's avonds maaltijden consumeerden meer gewichtsverlies ervoeren dan degenen die dezelfde hoeveelheid consumeerden calorieën in maaltijden gedurende de dag.

 6. Bovendien vertoonden degenen die één maaltijd per dag aten aanzienlijk minder vetmassa en meer spiermassa (1).

 7. Een recent overzicht van zes studies concludeerde dat verschillende soorten intermitterend vasten, variërend van 3 tot 12 maanden, effectiever waren in het bevorderen van gewichtsverlies dan geen dieetinterventie.

 8. Uit de beoordeling bleek echter dat er geen significante verschillen in gewichtsverlies waren tussen lijners die intermitterend vasten of een continue caloriebeperking (normaal dieet) gebruikten, wat betekent dat caloriebeperking zonder vasten even effectief was (2).

 9. Bovendien, hoewel het verminderen van de calorie-inname de meest voorkomende uitkomst is van het Warrior-dieet, kunnen sommige mensen die dit eetpatroon volgen, technisch teveel calorieën consumeren tijdens de periode van vier uur overeten en ervaren gewichtstoename.

 10. Het krijgersdieet wordt gepromoot als een manier om de gezondheid van de hersenen te verbeteren.

 11. Dat kan gebaseerd zijn op wetenschappelijke studies over intermitterend vasten. [! 6649 => 1140 = 3!

 12. Dierstudies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat intermitterend vasten ontstekingsmarkers zoals interleukine 6 (IL-6) en tumornecrosefactor alfa (TNF-a) verminderde, wat een negatieve invloed kan hebben op geheugen en leren ( 3).

 13. Andere dierstudies hebben aangetoond dat intermitterend vasten een beschermend effect heeft tegen de ziekte van Alzheimer (4, 5).

 14. Onderzoek op dit gebied is echter gaande en er zijn meer menselijke studies nodig om de voordelen van periodiek vasten voor de gezondheid van de hersenen te bepalen.

 15. Ontsteking veroorzaakt door oxidatieve stress wordt verondersteld de oorzaak te zijn van veel ziekten, zoals hartaandoeningen, diabetes en bepaalde vormen van kanker (6).

 16. Studies hebben aangetoond dat intermitterend vasten een effectieve manier kan zijn om ontstekingen in uw lichaam te verminderen.

 17. Een studie bij 34 gezonde mannen vond dat de 16: 8 intermitterende vastenmethode de niveaus van TNF-a en interleukine 1 beta (IL-1b) verlaagde, stoffen die ontstekingen bevorderen (7).

 18. Een andere studie bij 50 mensen wees uit dat degenen die vasten voor de islamitische feestdag van Ramadan aanzienlijk lagere niveaus van de ontstekingsmarkers IL-6, C-reactief eiwit (CRP) en homocysteïne hadden, vergeleken met niet- - vasten van individuen (8).

 19. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat intermitterend vasten de bloedsuikerspiegel kan verbeteren bij mensen met diabetes type 2.

 20. Een onderzoek bij 10 mensen met diabetes type 2 wees uit dat een vastendoel van 18-20 uur per dag leidde tot een aanzienlijke afname van het lichaamsgewicht en een aanzienlijk verbeterde nuchtere bloedsuikerspiegel en na de maaltijd. (9).

 21. Een ander recent onderzoek toonde echter aan dat intermitterend vasten de kansen op hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) verhoogde, zelfs bij lagere doses bloedsuikerverlagende medicijnen (10).

 22. Hoewel het op een veilige manier verlagen van de bloedsuikerspiegel gunstig is, kan hypoglykemie gevaarlijk zijn en tot ernstige complicaties leiden (11).

 23. Om deze reden moeten mensen met diabetes die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van intermitterend vasten eerst hun arts raadplegen.

Mogelijke ondergang van het krijgersdieet

 1. Ondanks mogelijke voordelen voor de gezondheid van het Warrior Diet, zijn er enkele nadelen aan deze manier van eten.

 2. Een van de meest voor de hand liggende beperkingen van het Warrior-dieet is dat het de tijd gedurende welke u aanzienlijke maaltijden mag eten beperkt tot een periode van vier uur.

 3. Dit kan moeilijk zijn om aan vast te houden, vooral wanneer u deelneemt aan normale sociale activiteiten zoals uit eten gaan of lunchen.

 4. Terwijl sommige mensen zich geweldig voelen wanneer ze gedurende een periode van 20 uur zeer kleine hoeveelheden calorieën consumeren, vinden anderen dat deze manier van eten niet ideaal is voor hun levensstijl.

 5. Het krijgersdieet is geen manier van eten die iedereen zou moeten volgen.

 6. Dit type intermitterend vasten is voor veel mensen ongepast, waaronder:

 7. Bovendien suggereert enig onderzoek dat intermitterend vasten de hormonen van vrouwen meer kan beïnvloeden dan die van mannen (12, 13).

 8. Sommige vrouwen kunnen mogelijk intermitterend vasten zonder negatieve effecten. Sommigen kunnen echter onaangename bijwerkingen ervaren zoals slapeloosheid, angst, gemiste menstruatie en reproductieve gezondheidsproblemen.

 9. Het Warrior Diet legt de nadruk op te veel eten, wat voor veel mensen problematisch kan zijn.

 10. Hoewel Ori Hofmekler beweert dat men moet weten te stoppen met eten "als je je aangenaam tevreden voelt", vertaalt dit zich misschien niet in gezonde eetpraktijken voor iedereen.

 11. Het krijgersdieet kan leiden tot eet- en spoelgedrag, vooral bij mensen die het risico lopen om ongeordend eten te ontwikkelen.

 12. Grote hoeveelheden voedsel gebruiken kan ook leiden tot gevoelens van spijt en schaamte, wat een negatieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid en het lichaamsbeeld.

 13. Het krijgersdieet kan tot bijwerkingen leiden, waarvan sommige ernstig kunnen zijn.

 14. Mogelijke bijwerkingen zijn (14):

 15. Bovendien beweren veel gezondheidswerkers dat lijners te weinig voedingsstoffen krijgen als ze een periodiek vastenplan volgen, zoals het Warrior Diet.

 16. Zolang echter gezonde, voedzame voedingsmiddelen worden gekozen en aan de caloriebehoeften wordt voldaan, kan aan de voedingsbehoeften worden voldaan door uw voedselkeuzes zorgvuldig te plannen bij het volgen van het Warrior-dieet.

Het krijgersdieet volgen

 1. Hofmekler suggereert dat iedereen die met het Warrior-dieet begint, een initieel plan van drie weken in drie fasen moet volgen om "het vermogen van het lichaam om vet te gebruiken voor energie te verbeteren."

 2. Deze fase wisselt tussen perioden van hoge koolhydraten en hoge eiwitinname.

 3. Op dagen met veel koolhydraten:

 4. Op dagen met veel eiwitten en weinig koolhydraten:

 5. Hofmekler beveelt aan dat zodra dieters de drie fasen hebben voltooid, ze vanaf het begin opnieuw moeten beginnen.

 6. Echter, in plaats van de hele cyclus opnieuw te doorlopen, kunt u ook afzien van de beginfasen en gewoon de richtlijnen volgen van 20 uur eten met weinig calorieën, gevolgd door gezond, eiwit eten -rijke maaltijden naar tevredenheid tijdens de eetfase.

 7. Merk op dat portiegroottes op het Warrior-dieet vaag zijn en dat er geen vastgestelde caloriebeperking is.

 8. Hofmekler beveelt aan om dagelijks multivitamine te gebruiken samen met andere supplementen zoals probiotica en aminozuren als onderdeel van dit dieetplan.

 9. Dieters worden ook aangemoedigd om lichaamsbeweging, waaronder kracht- en snelheidstraining, in hun routines op te nemen om vetverlies te bevorderen en de hele dag door met veel water te hydrateren.

Wat te eten en wat te vermijden

 1. Hoewel lijners alle voedingsmiddelen mogen eten die ze lekker vinden, worden hele, voedzame, biologische voedingsmiddelen aangemoedigd, terwijl bewerkte voedingsmiddelen, conserveermiddelen, toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen moeten worden vermeden.

 2. Voedingsmiddelen om in kleine porties te eten tijdens de eetfase:

 3. Voedingsmiddelen om te eten tijdens de te veel eten:

 4. Te vermijden voedingsmiddelen:

De onderste regel

 1. Het Warrior Dieet is een soort intermitterend vastenprogramma dat perioden van 20 uur met weinig voedselinname en perioden van vier uur met overeten cycleert.

 2. Hoewel er weinig onderzoek is dat de voordelen van dit specifieke type vasten ondersteunt, is intermitterend vasten in het algemeen gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen van gewichtsverlies tot verbeterde hersengezondheid.

 3. Hoewel sommige mensen misschien gedijen met het Warrior Diet, vinden anderen de regels misschien te moeilijk om te volgen.

 4. Bovendien is deze manier van eten niet geschikt voor veel mensen, inclusief zwangere vrouwen en kinderen.

 5. Hoewel het Warrior Diet bepaalde individuen ten goede kan komen, is de beproefde methode om gezond te eten, de activiteit te verhogen en de totale calorieën te beperken iets dat iedereen kan volgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407