Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tilapia eten is erger dan spek eten

Gestoofde korte ribben maken

 1. We hebben allemaal het idee dat het eten van vis de betere optie is dan spek als het gaat om gezondheid. En de waarheid is, het is echt ... meestal! Vis is een vetarm, eiwitrijk voedingsmiddel dat een aantal gezondheidsvoordelen biedt. Gezien wat we vandaag over vissen en de bronnen ervan weten, moeten we deze verklaring wellicht opnieuw onderzoeken.

 2. Window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). Show (499407);};

 3. Vis kan een van de beste voedingsmiddelen voor u zijn of schadelijk zijn voor uw gezondheid, afhankelijk van waar het vandaan komt. Er is een wereld van verschil tussen een vis die in het wild wordt gevangen versus gekweekte of gekweekte vis. De meest voorkomende gekweekte vis is: zalm, tilapia, meerval, swai, "zeebaars" en kabeljauw (de laatste twee verrassen veel mensen).

 4. Tilapia werd met name extreem populair in aquacultuur en aquaponics in Azië, Mexico, Midden-Amerika en de VS omdat het zeer snel groeit, tolerant is voor de bezettingsdichtheid en aanpasbaar is.

 5. Dus wat is daar mis mee? Nou, het hangt allemaal af van hoe de verse of bevroren tilapia-filets werden opgevoed ... en waar. Wat zijn de exacte gevaren van het eten van gekweekte vis?

6 Redenen Tilapia-landbouw is gevaarlijk voor uw gezondheid

 1. Tilapia van de boerderij is altijd een populaire bron voor vis geweest, niet alleen omdat het overal verkrijgbaar is in de VS, maar het is ook erg goedkoop. (1) Voordat u tilapia opslaat, wilt u misschien weten wat de correlatie is met ontsteking. Recente studies hebben aangetoond dat het eten van tilapia ontstekingen kan verergeren, wat kan leiden tot hartaandoeningen, artritis, astma en een wereld van andere ernstige gezondheidsproblemen.

 2. Mensen die hun toevlucht nemen tot het eten van meer vis als een manier om hun dosis omega-3-vetzuren te krijgen en hun risico op hartaanvallen te verminderen, willen misschien de tilapia afhouden. Een wetenschapper van Wake Forest University heeft zelfs ontdekt dat het ontstekingspotentieel van tilapia veel groter is dan dat van een hamburger of spek en maakt het daarom een ​​vis die je niet zou moeten eten. (2)

 3. Dit kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de feeds die worden gebruikt op gekweekte vis. Als je wist wat er in de feeds van gekweekte vis ging, zou je geschokt zijn. Blijkbaar is uitwerpselen van kippen een van de hoofdingrediënten die in visvoer voor de boerderij worden gebruikt. Niet alleen dat, de overdracht van varkens- en eendenafval naar viskwekerijen is ook een veel voorkomende praktijk, zoals bij Chinese tilapia.

 4. Waar krijgen gekweekte vissen hun antibiotica? De overvolle omstandigheden van viskwekerijen zorgen ervoor dat de vissen vatbaarder zijn voor ziekten. Om ze in leven te houden, geven boereneigenaren antibiotica aan de vissen om ziekten te voorkomen - vergelijkbaar met wat er gebeurt bij kleine voeroperaties voor vee. (3)

 5. Gekweekte vis, zoals Chinese tilapia, wordt ook behandeld met pesticiden om zeeluizen te bestrijden. De pesticiden die worden gebruikt om deze vissen te behandelen, zijn zo dodelijk dat ze wilde zalm doden die er per ongeluk aan wordt blootgesteld. Deze pesticiden komen uiteindelijk ook vrij in de oceaan, waar ze in de lichamen en systemen van ander zeeleven terechtkomen.

 6. Velen van ons consumeren vis, in de hoop de voordelen van omega-3-vetzuren te benutten. Wist u echter dat de omega-3-zuren die in kweekvis worden aangetroffen, minder bruikbaar zijn in ons lichaam dan in het wild gekweekte vis? Gekweekte vis heeft ook een lager eiwitgehalte.

 7. Niet alleen dat, omdat gekweekte vissen in kooien worden gehouden, ze de neiging hebben dikker te zijn en een hogere concentratie omega-6-zuren kunnen hebben. Het probleem met het krijgen van teveel omega-3 en omega-6-zuren is dat ze wederom ontstekingen in het lichaam kunnen veroorzaken.

 8. Dibutylin is giftig en kan de werking van het immuunsysteem aantasten en tegelijkertijd bijdragen aan ontstekingen. Dibutylin kan de reden zijn waarom astma, obesitas, allergieën en andere metabole aandoeningen de afgelopen jaren zijn toegenomen. (4, 5)

 9. Volgens de Environmental Working Group tonen de "allereerste testen van gekweekte zalm uit Amerikaanse supermarkten aan dat gekweekte zalm waarschijnlijk de meest [!met dioxine-achtige

 10. 7. Overmatig kwikgehalte bij zelfs meer gekweekte vis en vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen

 11. In een studie van Dr. J.K. McCrary publiceerde in het tijdschrift Environmental Pollution, de totale kwikconcentraties in het water en de vissen van Lake Managua en Lake Apoyo werden gemeten. Een aanzienlijk deel van de commercieel geviste tilapia in het Managua-meer overschreed de maximale aanbevolen hoeveelheid kwik voor consumptie bij zwangere vrouwen en andere risicogroepen. (7) Als resultaat heeft de studie een veel nauwere monitoring van kwik bij zoetwatervissen aanbevolen die is bedoeld voor internationale handel.

Geschiedenis van Tilapia, Tilapia-feiten + soorten Tilapia

 1. De gemeenschappelijke naam voor bijna 100 soorten cichliden, afkomstig van drie verschillende geslachten: Oreochromis, Sarotherodon en Tilapia. Tilapia is voornamelijk een zoetwatervis en leeft in ondiepe beekjes, vijvers, rivieren en meren - en past zich goed aan aan de kweek.

 2. Historisch gezien werd tilapia populair in de zogenaamde ambachtelijke visserij in Afrika en werd het snel populair in aquacultuur en aquaponics buiten Afrika. Omdat tilapia in Noord-Afrika snel groeien, tolerant zijn voor de bezettingsdichtheid en aanpasbaar zijn. In de moderne aquacultuur wordt de wildtype Nijl tilapia (de gezondste variëteit) niet al te vaak gezien, omdat de donkere kleur van hun vlees door veel klanten als ongewenst wordt beschouwd.

 3. Tilapia wordt op grote schaal gekweekt in vele delen van Azië en de VS. Ze worden steeds vaker aangetroffen in openluchtkwekerijen in tropische landen zoals China, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filippijnen en Indonesië. In gematigde klimaatzones, zoals in de VS, hebben tilapia-landbouwbedrijven energie nodig om het water tot tropische temperaturen te verwarmen. (8)

 4. De grootste tilapia-producenten ter wereld zijn China, daarna Egypte (!). Momenteel is het de vierde meest geconsumeerde vis in de VS

 5. Lang geleden begon de aquacultuur met behulp van Nile tilapia in het oude Egypte. Tilapia wordt zelfs beschouwd als een van de drie belangrijkste soorten vis die in de Bijbelse tijden uit de Zee van Galilea zijn gevangen.

 6. Vandaag zijn de drie meest geviste en gegeten soorten tilapia Nijl, Blauw en Mozambique. Oreochromis niloticus, of Nile Tilapia, zijn de oudste variëteit van tilapia.

 7. Nijl Tilapia is een van de meest aanpasbare vissen, omdat het op verschillende manieren kan worden gekweekt, zoals vijvers en in ongerepte meren - en het kan een van de meest duurzame gekweekte vis zijn. De beste verse tilapia die in de VS wordt gegeten, is volledig natuurlijk (geen chemicaliën of antibiotica gebruikt) en meer gekweekt. De meeste meer gekweekte tilapia komt eigenlijk uit Honduras of Mexico. (9)

 8. Daarom, als je ooit tilapia eet, zorg er dan voor dat je vraagt ​​waar het is grootgebracht. Seafood Watch beveelt aan om "tilapia (" izumidai "in sushi) te kopen die wereldwijd wordt gekweekt in recirculerende aquacultuursystemen, Ecuador in vijvers en Peru op paden." (10)

 9. Blauwe Tilapia wordt gevonden in de meren, rivieren en beken van Florida - en kan zowel in zout als in zoet water leven. Omdat het niet zo snel groeit als Nile Tilapia, wordt het niet zo vaak gekweekt. Ondertussen werd Mozambique Tilapia geïntroduceerd in de VS voor sportvissen en als een middel voor controle van waterplanten.

Gekweekte garnalen: de smerigste van alle zeevruchten

 1. Er zijn veel feiten over garnalenvoeding, maar garnalen hebben eigenlijk de aanduiding 'de smerigste van alle zeevruchten', zegt Marianne Cufone, directeur van Food and Water Watch. Ze zegt dat het moeilijk te vermijden is, omdat 90 procent van de in de VS verkochte garnalen wordt geïmporteerd. (11)

 2. "Geïmporteerde gekweekte garnalen worden geleverd met een hele reeks verontreinigingen: antibiotica, residuen van chemicaliën die worden gebruikt om pennen schoon te maken, vuil zoals muizenhaar, rattenhaar en stukjes insecten," zegt Cufone. "En ik heb zelfs geen dingen als E. coli genoemd die zijn ontdekt in geïmporteerde garnalen."

 3. Een deel hiervan heeft te maken met het feit dat minder dan 2 procent van ALLE geïmporteerde zeevruchten (garnalen, krab, meerval of andere) wordt geïnspecteerd voordat het wordt verkocht, daarom is het zoveel meer belangrijk om binnenlandse zeevruchten te kopen.

Wat te eten in plaats van Tilapia-recepten

 1. Vis kan een ongelooflijke gezondheidsbevorderende voeding zijn als je gaat met in het wild gevangen vis zoals zalm, wat bewezen gezondheidsvoordelen heeft. Het zit boordevol gezonde vetten en kan je hersenen, gewrichten, spieren en huid helpen!

 2. Maar in plaats van goedkope, bevroren tilapia-filets te kopen, is een betere optie die zowel goedkoop als gemakkelijk te maken is een zelfgemaakt recept voor zalmpasteitjes dat rijk is aan omega-3-vetten en eiwitten.

 3. Bovendien bevat zalm astaxanthine, waarvan bewezen is dat het krachtiger is dan bijna alle andere antioxidanten om vrije radicalen te absorberen. Als je doordeweeks geen zalm of een andere in het wild gevangen vis eet, raad ik je ten zeerste aan om een ​​heilzaam visoliesupplement met astaxanthine te consumeren.

 4. Als ik uit eten ga, vraag ik ook aan mijn server of de vis van een boerderij is of in het wild is gevangen. De meeste servers kennen dit antwoord of kunnen het snel aan de chef-kok vragen. Als vuistregel voor zalm, als het Pacific of Alaska is, is het waarschijnlijk in het wild gevangen; als het Atlantische zalm is, is het bijna altijd op de boerderij groot.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407