Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tilapia om af te vallen

Perspective

 1. Er is geen geheim ingrediënt om af te vallen. Om af te vallen, adviseert de National Institutes of Health, moet u minder calorieën innemen dan u gedurende een langere periode verbrandt. De ideale manier om gewicht te verliezen is om een ​​uitgebalanceerd, caloriearm dieet te eten en lichamelijke activiteit te verhogen. Terwijl het eten van tilapia geen garantie is voor gewichtsverlies, kan deze caloriearme eiwitbron als onderdeel van een voedzaam dieet helpen.

Feiten over Tilapia

 1. De voedingsindustrie heeft tilapia 'aquatische kip' genoemd omdat het gemakkelijk broedt en een milde smaak heeft, volgens een artikel in de New York Times. De jaarlijkse consumptie van Amerika van deze witte vis verviervoudigde van 2003 tot 2007, van een kwart pond per persoon tot meer dan een pond in 2007, volgens abouttilapia.com. Tilapia is de vijfde meest populaire zeevruchten die in de Verenigde Staten worden geconsumeerd, zo meldt de website. Om aan deze vraag te voldoen, wordt tilapia in meer dan 85 landen gekweekt. Sommige onderzoekers zeggen dat antibiotica, pesticiden en andere chemicaliën die in kweekvis worden gebruikt, het minder gezond kunnen maken dan in het wild gevangen vis. Volgens de American Heart Association wegen de hart-gezonde voordelen van het eten van vis echter meestal zwaarder dan de mogelijke schadelijke effecten van contaminanten:

Calorieën

 1. Tilapia is een caloriearm, eiwitrijk voedingsmiddel. Volgens statistieken van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een stuk rauwe tilapia van 4 ounce 108 calorieën en 21 gram eiwit. Dat is een derde van de calorieën van 4 gram mager rundergehakt, dat ongeveer 300 calorieën en 28 gram eiwit bevat. Tilapia bevat zelfs minder calorieën dan een halve kipfilet, die 164 calorieën en 24 gram eiwit bevat. Het vervangen van een portie tilapia voor een portie rundvlees of kip zal resulteren in een lagere calorie-inname tijdens de maaltijd. De gezondste, caloriearmste methode om tilapia te bereiden is om het te braden of te bakken zonder toegevoegd vet.

Voordelen voor de gezondheid

 1. De American Heart Association beveelt mensen aan om minimaal twee keer per week vis met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren te eten. Omega-3, de onverzadigde vetten in vis, wordt verondersteld ontstekingen in het hele lichaam te verminderen en de gezondheid van het hart te bevorderen. Wanneer de verzadigde vetzuren in rood vlees worden vervangen, kunnen omega-3-vetzuren ook het cholesterol en de bloeddruk verlagen. Vette vis zoals zalm, haring en tonijn bevatten de meest omega-3-vetzuren. Tilapia bevat ook omega-3, maar in kleinere hoeveelheden. Een portie gekookte tilapia van 1 ons bevat slechts 240 milligram omega-3 vetzuren, terwijl een portie zalm van 1 ons 2018 milligram omega-3 vetzuren bevat.

Gewichtsverlies

 1. De meeste volwassenen hebben ongeveer 2.000 calorieën per dag nodig, maar dat aantal kan sterk variëren, afhankelijk van activiteitenniveau, leeftijd, gewicht en andere factoren. Om 1 pond per week te verliezen, moet u 500 calorieën per dag meer verbranden dan u verbruikt. Dit kan worden bereikt met een combinatie van toenemende lichamelijke activiteit en afnemende calorie-inname. Een manier om dit te doen is door opties zoals tilapia te vervangen door voorgerechten met meer calorieën, zoals rundvlees. De Calorie Controle Raad adviseert dat langzaam afvallen de veiligste en meest effectieve methode is en het meest waarschijnlijk resulteert in langdurig verlies van lichaamsvet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407