Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tomaten om af te vallen

Dagelijkse inname van groenten

 1. Het voedsel dat u tijdens het diëten hebt gekozen, maakt een verschil in hoe succesvol u bent. Algemeen geaccepteerde richtlijnen van artsen zoals die van de National Institutes of Health omvatten het vermijden van transvetten, het eten van minder bewerkte voedingsmiddelen, het beperken van verzadigde vetten en het verminderen van de hoeveelheid geraffineerde suiker die u eet. Tomaten zijn beide goed voor je inspanningen om af te vallen en je algehele gezondheid.

Plaatsing voedselpiramide

 1. De tomaat, beschouwd als een vrucht in tuinbouwclassificaties, valt onder de groentecategorie op de voedselpiramide van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het dagelijks eten van het juiste aantal groenten, zoals tomaten, kan u helpen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, uw calorie-inname laag te houden, vol te blijven en mogelijk te helpen bij gewichtsverlies, volgens een publicatie van de Centers for Disease Control and Prevention. Hoewel je elke dag 1 1/2 tot 2 1/2 kopjes groenten nodig hebt bij het eten van een dieet van 1200 tot 1800 calorieën, moet je elke week ongeveer een derde van je groentetoewijzing in rode en oranje groenten eten, en de andere tweederde van bonen, groene groenten, zetmeelrijke groenten of andere groenten.

Laag in calorieën

 1. Het aantal calorieën dat u verbruikt tijdens een dieet heeft niet alleen invloed op uw gewichtsverlies, maar ook op de vraag of u überhaupt gewicht verliest. Tomaten bevatten weinig calorieën, waardoor ze een ideaal "dieet" voedsel zijn. Een grote tomaat heeft 33 calorieën - een middelgrote, 2 3/5-inch tomaat heeft 22 calorieën. Een pruimtomaat heeft 11 calorieën, en een 1/2 kopje kleine, cherrytomaten bevat 13 calorieën, volgens het USDA Nutrient Data Laboratory. Connie Guttersen, geregistreerd diëtist en auteur van "The Sonoma Diet", zegt dat de caloriearme waarden en gezondheidsvoordelen van tomaten ze in de categorie "power food" plaatsen, wat betekent dat ze goed zijn voor je gewicht en gezondheid.

Vetten en voedingsstoffen

 1. Tomaten hebben bijna geen vet, waardoor ze goed zijn om te eten als u een vetarm afslankplan volgt. De tomaten hebben vulvezel, met een middelgrote of grote tomaat die respectievelijk 1,5 of 2,2 g vezels bevat. Tomaten hebben ook natuurlijk voorkomende suikers, kalium, vitamine C en een kleine hoeveelheid eiwit. Als je, in plaats van een vetarm dieet te volgen, een dieet met vooral weinig koolhydraten eet om af te vallen, heeft een grote of middelgrote tomaat slechts 7 of 5 g koolhydraten per stuk, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor weinig koolhydraten.

Extra voordelen

 1. Het hoge watergehalte van tomaten kan u helpen afvallen omdat u zich minder hongerig voelt na het eten van een portie tomaten of twee. Voedingsmiddelen zoals tomaten met een hoog watergehalte vallen in de categorie voedsel met een lage caloriedichtheid, wat volgens de CDC het succes van het gewichtsverlies kan bevorderen. Bovendien kan het lycopeen in tomaten het minder waarschijnlijk maken dat u sommige soorten kanker ontwikkelt, terwijl uw hart wordt beschermd tegen ziekten, volgens een artikel met Liz Weinandy, geregistreerd diëtist voor het Ohio State University Medical Center.

Strategieën en overwegingen

 1. Gebruik tomaten als onderdeel van uw gewichtsverliesplan door hele, rijpe tomaten te persen voor een gezond, natriumvrij tomatensap, dun gesneden tomaten toe te voegen aan kalkoen- of vegetarische hamburgers of tomaten in soepen te gebruiken . Als u tomatenproducten in blik of in potten gebruikt, zoek dan naar producten met weinig of geen natrium. Voeg een extra kopje in blokjes gesneden tomaten toe aan spaghettisaus in plaats van rundergehakt, bestrooi royaal uw groene salade met fijngehakte tomaten of eet een sandwich met tomaten en vetvrije mayonaise voor de lunch.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407