Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tomatensoep en constipatie

Dieetvoordelen

 1. Meer dan 4 miljoen Amerikanen lijden vaak aan constipatie, en dit gastro-intestinale probleem is goed voor 2,5 miljoen doktersbezoeken per jaar, volgens het National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Gebrek aan voedingsvezels, lichamelijke inactiviteit, milde uitdroging, medicijnen en het prikkelbare darmsyndroom kunnen allemaal bijdragen aan onregelmatige stoelgang, maar de rol van voedselgevoeligheden wordt grotendeels niet herkend. Voedsel op basis van tomaten, zoals tomatensoep, kan bij uw constipatieproblemen betrokken zijn.

Eliminatieproef

 1. Als u regelmatig tomatensoep eet en minder dan drie stoelgangen per week heeft, kunt u tomatensoep en ander voedsel op basis van tomaten twee tot drie weken uit uw dieet verwijderen en zien als het helpt. Met dit eliminatieonderzoek kunt u bepalen of tomatensoep verantwoordelijk is voor uw maag-darmproblemen. Als je na twee tot drie weken niet langer last hebt van je tomatenvrije dieet, weet je dat het het beste is om voedsel op basis van tomaten uit je dieet te houden.

Oorzaken

 1. Er zijn verschillende verbindingen in tomatensoep die bij bepaalde mensen constipatie en andere gastro-intestinale problemen kunnen veroorzaken. Een daarvan is het hoge fructosegehalte, wat problematisch kan zijn voor mensen met een aandoening die fructose malabsorptie wordt genoemd. Een andere factor is de grote hoeveelheid natuurlijke voedingschemicaliën genaamd salicylaten, amines en glutamaten die aanwezig zijn in tomatensoep. De meeste mensen die met constipatie te maken hebben, zijn zich er niet van bewust dat fructose en natuurlijke voedselchemicaliën in sommige voedingsmiddelen verantwoordelijk kunnen zijn voor hun probleem.

Andere voedingsmiddelen op basis van tomaten

 1. Wanneer u uw eliminatieproef van twee tot drie weken uitvoert om de rol van tomatensoep in uw constipatieprobleem te evalueren, moet u alle andere voedingsmiddelen op basis van tomaten uit uw dieet verwijderen. Ze bevatten dezelfde verbindingen als tomatensoep, waaronder fructose en natuurlijke voedingschemicaliën. Houd tomatensap, tomatensaus, zongedroogde tomaten, ketchup, tomatenpuree, salsa's en gerechten met veel tomaten buiten uw dieet voor de eliminatieproefperiode.

Verder onderzoek

 1. Als het elimineren van tomatensoep en tomatenbevattend voedsel uit uw dieet slechts gedeeltelijk uw constipatie oplost, kan het zijn dat uw dieet nog steeds fructose, natuurlijke voedselchemicaliën of andere stoffen bevat die u kunnen verhinderen om regelmatige stoelgang hebben. Verder onderzoek kan nodig zijn om uw constipatieproblemen volledig te verlichten. Raadpleeg een geregistreerde diëtist met ervaring op dit gebied om u te helpen bij het ontwerpen van een completer eliminatiedieet om andere voedingsmiddelen te identificeren die bij uw constipatie kunnen zijn betrokken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407