Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tonijnsandwichdieet

Gebruik als onderdeel van een gezond dieet

 1. Tonijn is een goedkoop voedsel dat ook weinig vet en calorieën bevat, waardoor het een goede keuze is voor een maaltijdplan voor gewichtsverlies. Door tonijnsandwiches in uw dieet op te nemen, kunt u afvallen en verschillende belangrijke voedingsstoffen aanbieden. Overleg altijd met uw arts voordat u aan een nieuw programma voor gewichtsverlies begint. Er is geen commercieel dieetplan dat zich uitsluitend op tonijnsandwiches concentreert, waardoor u er zelf een moet maken.

Gezond gewichtsverlies

 1. Gezond gewichtsverlies treedt op wanneer u meer calorieën verbrandt dan u verbruikt. Een gezond en uitgebalanceerd dieet kiezen en voldoende bewegen zijn manieren om dit te bereiken. Om een ​​pond te verbranden, moet u een tekort van 3500 calorieën creëren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Het volgen van een tonijnsandwichdieet kan helpen bij het afvallen omdat het weinig calorieën bevat, met minder dan 100 calorieën en 1 gram vet per portie van 3 ounce voor lichte tonijn in blik in water.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Naast een laag vet- en caloriegehalte, draagt ​​een tonijnsandwichdieet ook andere belangrijke voedingsstoffen bij aan uw dieet. Het is een goede bron van omega-3-vetzuren, die het cholesterolgehalte gezond houden, het risico op hartaandoeningen verlagen en een gezond brein en humeur ondersteunen, volgens het University of Maryland Medical Center. Het bevat ook eiwitten voor spieren en huid, ijzer voor het voorkomen van bloedarmoede, kalium, dat uw bloeddruk reguleert, niacine voor het omzetten van voedsel in energie en vitamine D, dat een rol speelt bij de calciumabsorptie voor gezonde botten. Het maken van je tonijnsandwich met volkorenbrood verhoogt je inname van vezels en complexe koolhydraten. Groenten toevoegen voegt vitamine A en C toe!

Bereiding

 1. De meeste versies van tonijnsalade vragen om een ​​grote hoeveelheid mayonaise, wat het vet- en caloriegehalte aanzienlijk verhoogt, mogelijk met gewichtsverlies. Kies vetarme versies en gebruik slechts een kleine hoeveelheid of probeer mosterd als een vetarm en caloriearm alternatief. Kiezen voor tonijn verpakt in water houdt ook de vet- en calorie-inname laag. Het opnemen van andere ingrediënten verhoogt de diversiteit van voeding die uw tonijnsalade biedt. Probeer selderij, paprika, uien, dille, tijm, hardgekookte eieren of overgebleven pasta.

Overwegingen

 1. Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van een broodje tonijn, zal een dieet dat alleen deze bevat, u waarschijnlijk een tekort aan verschillende voedingsstoffen geven. Het elimineren van fruit en groenten beperkt uw inname van kalium, foliumzuur, koolhydraten, vezels, vitamine A en C en antioxidanten, die gezondheidsrisico's kunnen opleveren. Het verwijderen van zuivel betekent dat u mogelijk niet genoeg calcium binnenkrijgt, wat van vitaal belang is voor gezonde botten op alle leeftijden. Probeer een gooide groentesalade met vetarme dressing, een stuk fruit en een glas magere melk aan je sandwich toe te voegen, die je calorie-inname niet drastisch verhoogt en al je voedingsbehoeften dekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407