Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 4 mierikswortelvervangers

Top 4 mierikswortelvervangers

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 09 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Mierikswortelvervangers

 1. Mierikswortel is een witte of lichtgele wortelgroente die traditioneel wordt gehakt of gepureerd om de kruidige kruiderij te maken die we vandaag kennen. Het is enorm populair in de Oost-Europese keuken, met name voor opname in vleesgerechten. In het VK is mierikswortelsaus een mengsel van gepureerde mierikswortel en azijn dat wordt gebruikt als topping voor rosbief.

 2. Mierikswortel is heel gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten, maar als je vastzit en meteen een vervanger nodig hebt, zijn hier enkele andere pittige smaken die kunnen werken.

Wasabi

 1. Wasabi komt uit dezelfde plantenfamilie als mierikswortel en mosterd. Het is inheems in Japan, en de meeste mensen kennen het als een pittige felgroene kruiderij die bij sushi wordt geleverd. Echte wasabi is eigenlijk iets milder dan mierikswortel, maar de meeste wasabi die in winkels wordt verkocht, is eigenlijk gemaakt met mierikswortel, omdat echte wasabi duur en schaars is. Dus als je wat wasabipasta of poeder in de kast hebt, is de kans groot dat je toch wat mierikswortel hebt!

Pittige bruine mosterd

 1. Mosterd is absoluut milder dan mierikswortel en niet zo heet. Als vervanging voor de heldere, pittige smaak en aardse tonen doet het het echter goed. Het gaat ook goed met de meeste vleesgerechten die mierikswortel gebruiken. Mosterd houdt al zijn warmte vast in zijn zaden, dus hoe korreliger de mosterd die beschikbaar is, hoe beter. Dit is een goed alternatief bij het koken voor iemand die mierikswortel een beetje te scherp vindt.

Gember- en mosterdzaad

 1. Gember heeft de scherpe hitte en doordringende intensiteit van mierikswortel, maar het is opmerkelijk zoeter. Die zoetheid kan de smaak van alles wat je kookt weggooien, dus denk aan het recept voordat je het toevoegt. Deze vervanging kan bijvoorbeeld werken met Aziatische gerechten, maar is waarschijnlijk niet geschikt voor Beef Wellington. Het mengen van geraspte gember met mosterdzaadjes kan die zoetheid verzachten en meer van een aardachtige kruidigheid brengen.

Black Radish

 1. Zwarte radijs is donker gekleurd en stoffig en is zeker niet zo mooi als rode radijs. Toch zijn zwarte radijsjes gerelateerd aan mosterd, wasabi en mierikswortel. Ze dragen veel van hun warmte en bijten in hun huid, dus was ze grondig, maar laat die roetzwarte schil intact om de meeste warmte uit hen te halen. Als je geen zwarte radijs kunt vinden, geven geraspte rode radijs je gerecht een extra hap, maar zijn veel milder en zoet.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Zwarte radijs is donker gekleurd en stoffig en is zeker niet zo mooi als rode radijs. Toch zijn zwarte radijsjes gerelateerd aan mosterd, wasabi en mierikswortel. Ze dragen veel van hun warmte en bijten in hun huid, dus was ze grondig, maar laat die roetzwarte schil intact om de meeste warmte uit hen te halen. Als je geen zwarte radijs kunt vinden, geven geraspte rode radijs je gerecht een extra hap, maar zijn veel milder en zoet.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407