Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Trainen op een lege maag: is het veilig?

De dag goed beginnen

 1. Volgens de American Heart Association (AHA) hebben mensen die het ontbijt overslaan meer kans op diabetes, hartaandoeningen en hoog cholesterol.

 2. Ze hebben ook meer kans op overgewicht of obesitas, gebruiken tabak, oefenen niet regelmatig, krijgen niet de hoeveelheid aanbevolen voedingsstoffen die ze nodig hebben, en eten meer calorieën en toegevoegde suikers de rest van de dag.

 3. "Wat we eten en ook hoe we ons leven leiden, kan het lichaamsgewicht, de tailleomtrek en op zijn beurt hart- en vaatziekten beïnvloeden," zei ze.

 4. Een deel van het probleem, zelfs bij degenen die wel ontbijten, is dat veel mensen niet weten wat een gezond ontbijt is.

 5. "Een gezond ontbijt is geen enorm bord pannenkoeken met slagroom en stroop," zei Kris-Etherton.

 6. Ze suggereert dat mensen elke dag beginnen met een gezonde maaltijd. Dingen zoals volkoren granen met fruit en magere melk of avocado op volkoren toast zijn gezonde opties.

 7. Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, is manager van wellnessvoedingsdiensten bij het Cleveland Clinic Wellness Institute in Ohio. Ze zegt dat haar eetgewoonten afhankelijk zijn van zonlicht.

 8. Experts zeggen dat het snel doorbreken van de nacht een belangrijk aspect van de algehele gezondheid is.

 9. "Sommige mensen denken dat het lichaam in rust geen calorieën verbruikt. Maar energie is nodig om de basis metabolische processen van het leven, zoals hartslag, te voeden. , het lichaam trekt zijn winkels uit, daarom is het belangrijk om het vasten in de ochtend te verbreken, "zei Kirkpatrick.

 10. "Breek het vasten met gezonde voedselkeuzes. Pak een hardgekookt ei met avocadotoost. Neem Griekse yoghurt en bessenparfait. Of maak een vegetarische omelet," zei ze. "Deze gezonde keuzes houden je van energie en energie terwijl ze goed zijn voor je hart."

Aanbevelingen

 1. Moet u op een lege maag sporten? Dat hangt ervan af.

 2. Het wordt vaak aanbevolen om 's ochtends eerst te sporten voordat u gaat ontbijten, in wat bekend staat als een nuchtere toestand. Er wordt aangenomen dat dit helpt bij het afvallen. Trainen na het eten kan je echter meer energie geven en je prestaties verbeteren.

 3. Lees verder om de voordelen en risico's van sporten op een lege maag te leren, plus suggesties voor wat u vóór en na het sporten moet eten.

Helpt u bij het trainen op een lege maag meer afvallen?

 1. Trainen op een lege maag is wat bekend staat als fasted cardio. De theorie is dat je lichaam zich voedt met opgeslagen vet en koolhydraten voor energie in plaats van voedsel dat je onlangs hebt gegeten, wat leidt tot een hoger vetverlies.

 2. Onderzoek uit 2016 wijst op de voordelen van een snelle training op het gebied van gewichtsbeheersing. Uit het onderzoek onder 12 mannen bleek dat degenen die geen ontbijt aten vóór het sporten meer vet verbrandden en hun calorie-inname gedurende 24 uur verminderden.

 3. Sommige onderzoeken verdrijven deze theorie. Een onderzoek uit 2014 bij 20 vrouwen vond geen significante verschillen in veranderingen in lichaamssamenstelling tussen groepen die aten of vastten voordat ze gingen sporten. Als onderdeel van de studie, onderzoekers gemeten lichaamsgewicht, procent lichaamsvet en tailleomtrek over vier weken. Aan het einde van het onderzoek bleken beide groepen lichaamsgewicht en vetmassa te hebben verloren.

 4. Meer diepgaand onderzoek over een langere periode is nodig om deze bevindingen uit te breiden.

 5. Trainen op een lege maag kan er ook toe leiden dat uw lichaam eiwitten als brandstof gebruikt. Hierdoor krijgt je lichaam minder eiwitten, wat nodig is om spieren op te bouwen en te herstellen na het sporten. Plus, het gebruik van vet als energie betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je totale percentage lichaamsvet gaat verlagen of meer calorieën verbrandt.

Is het veilig om op een lege maag te sporten?

 1. Hoewel er wat onderzoek is om te trainen op een lege maag, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het ideaal is. Wanneer u op een lege maag traint, kunt u waardevolle energiebronnen verbranden en minder uithoudingsvermogen hebben. Lage bloedsuikerspiegels kunnen u ook een licht gevoel in het hoofd geven, misselijk of beverig.

 2. Een andere mogelijkheid is dat uw lichaam zich aanpast aan het continu gebruik van vetreserves voor energie en meer vet gaat opslaan dan normaal.

Voedingsmiddelen om de prestaties te verbeteren

 1. Volg een uitgebalanceerd dieet om uw atletische prestaties te verbeteren.

 2. Als u besluit te eten voordat u gaat sporten, kiest u een gemakkelijk verteerbare maaltijd met koolhydraten, eiwitten en vetten. Eet ongeveer 2 tot 3 uur voor je training. Als je tijd nodig hebt, snack op een energiereep, boterham met pindakaas of vers of gedroogd fruit.

 3. Blijf gehydrateerd voor, tijdens en na het sporten door water, sportdranken of sap te drinken. Smoothies en maaltijdvervangende dranken kunnen u ook helpen uw vochtinname te verhogen.

 4. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen uw herstel na de training verbeteren en versnellen. Eet voedsel met koolhydraten, eiwitten en vezels binnen 30 minuten tot 2 uur na het beëindigen van je training. Gezonde eiwitten kunnen uw immuunsysteem stimuleren en wondgenezing versnellen. Voedingsmiddelen die vitamine C en D, zink en calcium bevatten, zijn ook gunstig.

 5. Hier zijn een paar gezonde opties na de training:

Wanneer moet je eten?

 1. Het type activiteit dat u doet, kan helpen bepalen of u vóór uw training moet eten. Voor lichte of low-impact oefeningen, zoals wandelen, golfen of zachte yoga, hoeft u misschien niet van tevoren te tanken.

 2. Eet echter altijd voor het sporten dat veel kracht, energie en uithoudingsvermogen vereist. Dit omvat tennis, hardlopen en zwemmen. Het is vooral belangrijk als je van plan bent langer dan een uur te trainen.

 3. Er zijn bepaalde momenten dat u misschien wilt eten tijdens inspannende oefeningen die langer dan een uur duren, zoals tijdens een marathon. Dit is nodig om de bloedsuikerspiegel te handhaven die nodig is om te blijven bewegen. Het helpt je ook om te voorkomen dat je opgeslagen energie in je spieren verbruikt, waardoor je spiermassa kunt opbouwen.

 4. Neem contact op met uw arts als u een gezondheidstoestand heeft die wordt beïnvloed door wat u eet en hoe u traint.

 5. Als u diabetes heeft, moet u uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig controleren vóór, tijdens en na het sporten. Als u een schildklieraandoening, lage bloeddruk of hypertensie heeft, zorg er dan voor dat u rond uw trainingsprogramma eet wanneer dit geschikt is voor het beheren van uw aandoening.

De onderste regel

 1. Als je af en toe op een lege maag traint, zweet het dan niet, maar het is misschien niet het beste voor inspannende of langdurige activiteiten. Je bent je eigen beste gids, dus luister naar je lichaam en doe wat het beste voor je voelt. Blijf goed gehydrateerd, onderhoud een uitgebalanceerd dieet en leef een levensstijl in lijn met uw beste gezondheidsbelangen. En vergeet niet om met uw arts te praten voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407