Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Turkije versus Kip voor bodybuilding

Calorievergelijkingen

 1. Bodybuilders proberen zoveel mogelijk spiermassa te krijgen en tegelijkertijd de hoeveelheid vet tot een minimum te beperken. Twee veel gebruikte eiwitbronnen in bodybuilding zijn kip en kalkoen. Dit magere vlees levert belangrijke eiwitten voor spiergroei, terwijl het relatief weinig calorieën bevat in vergelijking met ander vlees zoals rundvlees en varkensvlees. Hoewel de verschillen tussen kip en kalkoen minimaal zijn, gaat de rand naar kalkoen. Kip kan nog steeds deel uitmaken van het dieet van een bodybuilder.

Dieetoverwegingen

 1. Pre-wedstrijd, bodybuilders proberen hun lichaamsvet zoveel mogelijk te verminderen. Dit betekent minder calorieën eten terwijl je probeert de eiwitinname hoog te houden. Volgens Marie Dunford, auteur van 'Nutrition for Sport and Exercise', hebben krachtgebaseerde atleten in totaal 1,5 tot 2,0 g per kilogram gewicht per dag eiwit nodig voor optimale spiergroei. Om uw eiwitinname te bepalen, deelt u uw lichaamsgewicht in pond door 2,2 om uw gewicht in kilogram te krijgen. Vervolgens meerdere bij 1,5 en 2,0 om het gewenste bereik te krijgen. Voor een 220-pond. bodybuilder, dit betekent 150 g tot 200 g dagelijkse eiwitinname.

Turkije

 1. Bodybuilders eten meestal de magerste kalkoenfilet, zonder been, kalkoenfilet zonder vel. Het verwijderen van de huid van de kalkoen trekt veel vet uit het voedsel. Dit houdt het calorische gehalte laag. A 1 pond. portie kalkoenfilet zonder vel bevat slechts 123 calorieën. Er is 27 g eiwit per portie en slechts 0,72 g vet. Turkije kan ook relatief goedkoop zijn, vooral tussen Thanksgiving en het nieuwe jaar. Sneetjes kalkoenfilet zonder been zijn echter moeilijker te vinden in de supermarkt en vereisen mogelijk dat u een slager om hulp vraagt.

Chicken

 1. Hoewel kalkoen vanuit voedingsoogpunt een klein voordeel heeft, is de prijs van kip het hele jaar door stabieler en zijn delen van kalkoenfilet zonder botten gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten. Nogmaals, het verwijderen van de huid vermindert de calorieën. A 1 pond. portie kipfilet zonder vel bevat 135 calorieën per portie, wat 12 calorieën hoger is dan dezelfde portie kalkoen. De verhouding van eiwit tot vet is ook iets lager dan die van kalkoen met 25 g eiwit en 3 g vet per portie.

Aminozuurprofielen

 1. Een andere belangrijke overweging is de aminozuurprofielen of elk vlees. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en verschillende aminozuren hebben verschillende effecten op spiergroei. In het bijzonder zijn de vertakte keten aminozuren of BCAA's - isoleucine, leucine en valine - gekoppeld aan optimale spiergroei en herstel. Nogmaals, kalkoen is iets superieur aan kip in de inhoud van BCAA's. Een portie kalkoen bevat 1.420 mg isoleucine, 2.176 mg leucine en 1.451 mg valine. Een portie kip bevat 1.230 mg isoleucine, 2.073 mg leucine en 1.297 mg valine.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407