Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Typisch Mexicaans dieet

Andere bijwerkingen

 1. Maïs en bonen, de meest voorkomende ingrediënten in de Mexicaanse keuken, zijn relatief goedkoop en kunnen in grote hoeveelheden worden gekocht. Het meeste typische voedsel van Mexico omvat niet de burrito's, taco's en nacho's met veel toppings en ingrediënten zoals de meeste Amerikanen gewend zijn. Authentieke Mexicaanse gerechten bevatten veel pepers, stoofschotels en eenvoudige taco's.

Geschiedenis

 1. Historisch gezien was Mexicaans eten vooral een mix van alles dat gemakkelijk in de omgeving te vinden was. Toen de Spaanse veroveraars in de vroege 1500s kwamen, brachten ze voedsel zoals varkensvlees, rijst, kip, wijn, knoflook en uien. Archeologen hebben geen belangrijk bewijs gevonden dat eiwit van dieren een rol speelde in het Mexicaanse dieet tijdens de Azteekse beschaving; hun eiwitbron kwam uit bonen.

Features

 1. Mexicaanse gerechten op basis van tortilla's zoals taco's en burrito's zijn meestal veel eenvoudiger dan hun Amerikaanse tegenhangers en portiegroottes zijn traditioneel ook veel kleiner. Veel gerechten bevatten een vorm van maïs als voorgerecht of bijgerecht. Mexicaanse koks hebben meestal hun eigen speciale ingrediënten die ze in hun restaurant gebruiken, en zullen vaak geen gewone voedingsmiddelen zoals cheddarkaas gebruiken, in plaats daarvan vertrouwen op meer traditionele Mexicaanse kazen zoals chihuahua, asadero en cotija.

Types

 1. Typische Mexicaanse maaltijden variëren afhankelijk van de regio. Een voorbeeld van een populaire maaltijd is kipgebakken rijst. Taco's worden meestal geserveerd met vis als het belangrijkste eiwit, en worden meestal gegarneerd of vergezeld met chili. Maïs- en rijststoofschotels komen ook veel voor. Voedingsmiddelen worden meestal geserveerd op een bananenblad om de presentatiewaarde te verhogen.

Nutrition

 1. De juiste combinatie van bonen, rijst en tortilla's biedt een goede hoeveelheid aminozuren die eiwitten in het lichaam aanmaken. Bonen bieden een goede hoeveelheid vezels, B-vitamines en magnesium. Pepers en salsa's die ook goede bronnen van vitamine C en antioxidanten kunnen zijn.

Theorieën / Speculatie

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat een inheems Mexicaans dieet het risico op borstkanker kan verminderen. Door Dole geciteerde studies hebben aangetoond dat vrouwen die in Mexico wonen, evenals dicht bij de Mexicaanse grens in de Verenigde Staten, 32 procent minder risico lopen op borstkanker. De onderzoekers speculeren dat bonen de oorzaak zijn van dit belangrijke voordeel, een Mexicaans voedingsbestanddeel dat antioxidanten en vezels bevat. Uit onderzoek van USDA blijkt dat vrouwen met een vezelrijk dieet een verlaagd risico hebben op het krijgen van borstkanker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407