Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


U # x27; zou verbaasd zijn hoe lang het duurt voordat probiotica werken

Takeaway

 1. Probiotica zijn tegenwoordig zo populair dat de wereldwijde verkoop meer dan $ 40 miljard bedraagt ​​en alleen naar verwachting zal groeien.

 2. Misschien hebt u in het verleden een probioticum geprobeerd. Heb je je afgevraagd hoe lang je het nodig had? Of als het zelfs werkte? Met zoveel producten om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om de juiste te vinden.

 3. Hoe lang duurt het voordat uw probioticum werkt? Het antwoord hangt af van waarom u het neemt, welk type u neemt en hoeveel u neemt.

Wat zijn probiotica?

 1. Probiotica zijn levende microben (gist of bacteriën) die gezondheidsvoordelen bieden als ze in de juiste hoeveelheden worden ingenomen.

 2. Volgens een expertpanel van de International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics (ISAPP) moeten fabrikanten meer evidence-based studies gebruiken om gezondheidsvoordelen te claimen.

 3. Helaas zijn er tegenwoordig veel producten op de markt, zonder claims dat ze werken.

 4. De FDA (Food and Drug Administration) beoordeelt de kwaliteit van probiotica niet, omdat ze als voedingssupplementen, gefermenteerd voedsel of als voedingsadditieven worden verkocht.

 5. Laten we eens nader kijken hoe u het juiste probioticum kunt kiezen en begrijpen hoe ze werken, dus de volgende keer dat u er een wilt proberen, kiest u de beste voor u.

Wat zegt het onderzoek?

 1. Probiotische doses worden vermeld als kolonievormende eenheden (CFU), wat het aantal levende stammen in elke dosis betekent.

 2. Verschillende merken hebben verschillende voorgestelde doses en gebruiken, dus het is belangrijk om de vermelde informatie te begrijpen.

 3. Uit recent onderzoek is gebleken dat het type microbessoort, gezondheidstoestand, productformule, dosis en de kwaliteit van het product allemaal belangrijk zijn voor de effectiviteit.

 4. De aandoening of het symptoom dat u probeert te behandelen, kan van invloed zijn op de werking van het probioticum en wanneer u resultaten ziet. Als u bijvoorbeeld een probioticum gebruikt voor verlichting van diarree, ziet u snellere resultaten.

 5. Als u een probioticum gebruikt voor algemene darm- of immuungezondheid, moet u het langer duren om resultaten te zien.

Waarom uw probioticum mogelijk niet werkt of langer werkt

 1. Probiotica werken niet voor iedereen. Je unieke genmake-up, leeftijd, gezondheid en bacteriën die je al in je lichaam hebt, samen met je dieet, beïnvloeden allemaal de werking van probiotica.

 2. Hier zijn nog een paar redenen waarom een ​​probioticum mogelijk niet werkt:

Hoe het juiste probioticum voor u te kiezen

 1. Het kiezen van het juiste probioticum hangt af van de reden waarom u het gebruikt. Effectiviteit is specifiek voor de soort en de conditie.

 2. Probiotica zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals yoghurt of in voedingssupplementen, met verschillende populaire soorten.

 3. Hoewel er veel claims zijn van probiotische producten, is er nu betrouwbare, op bewijs gebaseerde ondersteuning dat bepaalde probiotica zoals Lactobacillus, Bifidobacterium (bacteriën) en Saccharomyces boulardii (gist) over het algemeen veilig en nuttig zijn in specifieke omstandigheden.

 4. Een nieuwe beoordeling vond ook dat probiotica bij gezonde mensen nuttig zijn om de darm-, vaginale en immuungezondheid te behouden.

 5. De grootste punten om in gedachten te houden voor succes zijn de 3 R's:

Hoe zorgt u ervoor dat uw probioticum werkt

 1. De belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat het probioticum dat u kiest, werkt, is door een gerenommeerd merk te vinden en de aanwijzingen op het etiket op te volgen die u kunt gebruiken. Elk merk heeft specifieke informatie op basis van het product.

 2. In één onderzoek werden grote tekortkomingen in commerciële producten vastgesteld, waaronder besmetting en verkeerd etiketteren. Onderzoek onderzoekt nu verschillende manieren om de bacteriën veilig te "coaten" om ze levend en stabiel te houden, zodat ze werken wanneer je ze neemt.

 3. Een typisch label heeft de naam van het specifieke probioticum (zoals lactobacillus acidophilus GG), de dosis in CFU, een vervaldatum en instructies voor gebruik en opslag.

 4. De vervaldatum is belangrijk omdat deze de "uiterste gebruiksdatum" moet hebben, wat is hoe lang het product levende culturen zal hebben.

 5. Vermijd producten waarvan de vervaldatum wordt vermeld als "productietijd". De culturen zijn mogelijk niet actief of staan ​​minder op het moment dat je ze koopt.

De afhaalmaaltijden

 1. Met zoveel probiotische producten die momenteel op de markt zijn, kan het verwarrend zijn om de beste voor u te kiezen.

 2. De wereldwijde richtlijnen van de Wereld Gastro-enterologieorganisatie hebben een uitgebreide lijst met op feiten gebaseerde aandoeningen samengesteld die probiotica kunnen helpen. De lijst bevat specifieke probiotische stammen en aanbevolen doses.

 3. Lees het etiket zorgvuldig om de juiste stam, dosis, hoe het in te nemen, de vervaldatum en hoe te bewaren te vinden.

 4. Hier is een voorbeeld van ISAPP van wat u in een label moet zoeken.

 5. Voor bepaalde mensen zijn probiotica niet de juiste keuze. Zorg ervoor dat u eerst supplementen met uw arts bespreekt. Bespreek zorgen over bijwerkingen of interacties met andere medicijnen die u momenteel gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407