Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Udon Noodles Benefit Digestion, Immunity, Stress Management Meer

Soba versus Udon versus rijst versus gewone noedels

 1. Vaak beschreven als voedsel dat leuk is om te eten, maken de taaie textuur en de milde smaak van udon-noedels ze bijna onmogelijk om niet lekker te vinden. (En maak je geen zorgen - als je geen tarwe-noedels kunt hebben, zijn er ook bruine rijst udon-noedelsoorten voor diegenen onder jullie met glutengevoeligheden.)

 2. Je zult ze vaak zien zwemmen in een heerlijke bouillon van udon-soep. Ze kunnen ook worden gebruikt als roerbaknoedels of koud worden geserveerd met een gezonde dip zoals miso-saus. Hoe je ze ook wilt gebruiken, udon-noedels gemaakt van volkoren meel zijn zeer bevredigend en met mate bieden ze een gezonde dosis koolhydraten en vezels, evenals verschillende voedingsstoffen voor uw gezondheid.

 3. Als u deze winter (of elk seizoen) op zoek bent naar een nieuwe troostmaaltijd, zal udon-noedelsoep u zeker warm en voldaan laten voelen. Wanneer u udon-noedels van volkorenmeel consumeert, krijgt u een mooie dosis complexe koolhydraten, die helpen om gewichtstoename, cardiovasculaire problemen en diabetes type 2 te voorkomen. (1)

 4. Laten we eens kijken wat udon-noedels zijn, hoe u ze kunt gebruiken en hoe ze zich verhouden tot andere soorten noedels.

5 gezondheidsvoordelen van Udon Noodles

 1. Als u udon-noedels gebruikt die zijn gemaakt van een volkoren tarwemeel van hoge kwaliteit, krijgt u een aanzienlijke dosis complexe koolhydraten, die meer vezels bevatten en langzamer door het lichaam worden verteerd dan eenvoudige koolhydraten. Mensen die naar hun taille of bloedsuiker kijken, willen absoluut complexe koolhydraten zoals volle granen bereiken in plaats van eenvoudige, verfijnde koolhydraten zoals suikerachtige ontbijtgranen.

 2. Iedereen die echt een gezonde keuze wil maken, moet kiezen voor complexe koolhydraten zoals de volkoren udon-noedel. Van complexe koolhydraten wordt aangenomen dat ze gewichtsverlies gemakkelijker maken. (2) Ze helpen ook bij het voorkomen van hartproblemen en type 2 diabetes, daarom zijn complexe koolhydraten beter voor diegenen die een diabetesdieetplan volgen dan eenvoudige koolhydraten. (3)

 3. Veel mensen houden van udon-noedels omdat ze licht zijn en gemakkelijk te verteren. (4) Met slechts drie ingrediënten (bloem, water en zout) en zonder toegevoegd vet, is het logisch dat het lichaam deze noedels snel en gemakkelijk zou verwerken.

 4. Sommige bronnen zeggen ook dat Japanse wetenschappers de gemakkelijke verteerbaarheid van udon-noedels toeschrijven aan al het kneden dat in hun formatie gaat. Hoe komt het? Ze zeggen dat het kneden "het tarweproteïne ontwikkelt en concentreert, dat zich vervolgens vermengt met de zetmeelmoleculen en deze beter beschikbaar maakt voor spijsverteringsenzymen in het lichaam." (5)

 5. Als het gaat om het vezelgehalte van udon-noedels, variëren de aantallen per product. Als u udon-noedels van echte volkoren gebruikt, krijgt u een aanzienlijke dosis vezels in uw dieet. Bijvoorbeeld, twee gram droge, ongekookte udon-noedels gemaakt van volkorenmeel kunnen ongeveer vijf gram vezels bevatten, wat voldoet aan 20 procent van de dagelijkse vezelbehoeften voor de gemiddelde persoon.

 6. Een vezelrijk dieet helpt constipatie voorkomen, wat ook een betere darmgezondheid bevordert. Dit kan helpen om veel gezondheidsproblemen te voorkomen, waaronder colorectale kanker. Volgens het American Institute for Cancer Research is het risico op dikkedarmkanker voor elke 10 gram vezels die dagelijks worden geconsumeerd met 10 procent verminderd. (6) Dit betekent dat deze noedels potentieel kankerbestendig voedsel zijn dankzij hun hoge vezelgehalte.

 7. Als het gaat om het omgaan met stress, is het echt belangrijk om ondersteuning te zoeken, te oefenen en voldoende slaap te krijgen. Dieet is een ander essentieel onderdeel van succesvol stressmanagement. Het eten van complexe koolhydraten zoals volkoren udon-noedels is eigenlijk een aanbevolen en nuttige voedingsaanbeveling voor stressmanagement. (7) Een warme kom soep met volkoren udon-noedels kan een perfecte keuze zijn voor een geruststellende en kalmerende maaltijd in tijden van stress.

 8. Een portie volkoren udon-noedels bevat vier van de acht B-vitamines, waaronder thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2) niacine (vitamine B3) en folaat (vitamine B9). Per portie bevatten udon-noedels ongeveer 4 procent van de dagelijkse behoefte aan riboflavine en folaat. Meer indrukwekkend is het thiaminegehalte bij 20 procent en het niacinegehalte bij 15 procent. Over het algemeen helpen alle B-vitamines het lichaam om koolhydraten om te zetten in brandstof. Het hebben van B-vitamines is ideaal om van die koolhydraten de brandstof te maken die je lichaam nodig heeft om energie te produceren.

 9. Thiamine bevat vooral veel udon-noedels van volkoren, wat geweldig is omdat het als een "anti-stress" vitamine wordt beschouwd, omdat het kan helpen het immuunsysteem sterker te maken en de weerstand tegen lichamelijke stress te verbeteren. (8) Niacine bevat ook aanzienlijk veel udon-noedels gemaakt van volkoren tarwemeel. Waarom zou je je zorgen moeten maken over voldoende niacine in je dieet? Het heeft aangetoond dat het in staat is om ontstekingen te onderdrukken en de bloedsomloop in het menselijk lichaam te verbeteren. Niacine speelt ook een vitale rol bij de productie van belangrijke hormonen in de bijnieren en andere delen van het lichaam. (9)

Wat zijn Udon Noodles?

 1. Udon-noedels zijn witte noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Een udon-noedel is meestal vier tot zes millimeter breed, waardoor het de dikste van de Japanse noedels is. (10) In tegenstelling tot boekweitnoedels bevatten de meeste udon-noedels gluten omdat ze volledig uit tarwebloem zijn gemaakt. Je kunt echter een variëteit vinden die is gemaakt van bruine rijst.

 2. Traditioneel worden udon-noedels koud geserveerd met een dipsaus tijdens warmere maanden. Tijdens de koudere maanden worden ze vaak gebruikt in soepen en andere warme gerechten. Sommige traditionele udon-gerechten zijn Nabeyaki udon, curry udon en yaki udon. Udon-noedels zijn ook te vinden in hete dashi, een Japanse bouillon gemaakt met kombu en bonito-vlokken.

 3. Uit voedingsoogpunt zijn udon-noedels geen calorierijk voedsel, maar ze bevatten wel een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten en een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten. Ze bevatten ook belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, thiamine, niacine, riboflavine, fosfor, zink, koper, folaat en magnesium met minder dan twee gram vet en één gram suiker per portie van twee ons. (11) Het gehalte aan voedingsstoffen is afhankelijk van de kwaliteit van de tarwe die wordt gebruikt om de noedels te maken.

Udon versus Soba versus rijst versus gewone noedels

 1. Udon Noodles

 2. Soba-noedels

 3. Rijstnoedels

 4. Gewone noedels

Udon Noodles gebruiken

 1. U kunt udon-noedels gedroogd, vers of bevroren kopen. De verse en bevroren variëteiten zijn meestal dikker en taaier dan gedroogd. Zoek naar volkoren udon-noedels met meer vezels, voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen. Het is ook ideaal dat het zout dat in de udon-noedels wordt gebruikt zeezout is. Je moet de ingrediëntenetiketten zorgvuldig lezen om er zeker van te zijn dat je de gezondste udon-noedels koopt die beschikbaar zijn. [! 32848 => 1140 = 5!

 2. Hier zijn enkele heerlijke en supergezonde udon-noedelrecepten om u op weg te helpen:

 3. Als u op zoek bent naar een meer traditioneel udon-noedelrecept, wilt u misschien deze gezonde, schelpvrije versie van Nabeyaki Udon proberen.

 4. Als u gluten volledig moet vermijden, zijn helaas udon-noedels gemaakt van tarwemeel niet voor u omdat ze gluten bevatten. Als je gluten moet vermijden, zoek dan naar udon-noedels die volledig uit rijstmeel zijn gemaakt, maar zorg ervoor dat er geen tarwemeel is toegevoegd. [! 32848 => 1140 = 5!

 5. Als u diabetes hebt, moet u vooral voorzichtig zijn met uw inname van koolhydraatrijk voedsel zoals udon-noedels.

 6. Ik wil ook opmerken dat udon-noedels een aanzienlijke hoeveelheid natrium bevatten. Zoek idealiter naar udon-noedels met zeezout als hun natriumbron.

 7. Ben je al een fan van Japanse noedels? Als je geen udon-noedels hebt geprobeerd, denk ik echt dat ze de smaak waard zijn, vooral in een heerlijke kom met udon-noedelsoep.

 8. Waarom? Welnu, van deze noedels is aangetoond dat ze helpen bij gewichtsverlies en chronische ziektepreventie dankzij hun complexe koolhydraatmake-up, zijn gemakkelijk verteerbaar, voorkomen mogelijk darmkanker, helpen stress te beheersen en bieden B-vitamines.

 9. Om de maximale gezondheidsvoordelen van udon-noedels te behalen, moet u gewoon noedels kopen die zijn gemaakt van volkorenmeel of bruine rijstmeel als u gluten volledig wilt vermijden.

 10. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407